Jump to content
Merko

Bytte ut Altibox ruter - verdt det? I så fall hvilken?

Recommended Posts

Sitter på ei 500/500Mbit fiberlinje, men til stadighet så reduseres hastigheten (ned) til rundt 100Mbit, mens opplastning, holder på ca. det man forventer (ca. 500Mbit).

Er det stort sett ruteren som er syndebukken her? PCen kjører kablet med 2.5Gbit nettverkskort.
Ser for meg at problemet løser seg med en restart av altiboksen innimellom, men det er jo litt tungvindt da den er litt bortgjemt.

image.png.61e7076deed5480842c918b6af747b2a.png

Er løsningen her en ny bedre ruter, så sette Altiboks ruter/modemet i "Bridge-modus"?

I så fall, har man et godt tips til en god kapabel ruter som kan håndtere dette, gjerne med litt grei WiFi-styryke (AX?) i tillegg til at den ikke behøver å koste 4-5000kr.. :p 

Tips mottas med takk!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins

Share this post


Link to post

Blir hastigheten korrekt etter at du har restartet router-modemet? Da er det jo veldig enkelt å be Altibox sende deg en ny en.

Jeg hadde et tilsvarende problem med at ned hastigheten var betydelig tregere men da kun på ettermiddagen og  kvelden, dette ble omsider utbedret etter at de fant en feil på nettet. Men for meg hjalp det ikke å restarte modem eller router.

Share this post


Link to post
13 hours ago, Merko said:

Sitter på ei 500/500Mbit fiberlinje, men til stadighet så reduseres hastigheten (ned) til rundt 100Mbit, mens opplastning, holder på ca. det man forventer (ca. 500Mbit).

Er det stort sett ruteren som er syndebukken her? PCen kjører kablet med 2.5Gbit nettverkskort.

Jeg har også Altibox 500/500 og hos meg er hastigheten dønn stabil. Jeg har "VMG" hjemmesentral dvs, Zyxel VMG 8825. 

Sjekk om du har korrekte kabler og switcher, du trenger vel minst CAT5e, jeg bruker CAT6. Siden jeg har investert i et TP-Link M9+ mesh system har jeg satt VMG ruteren i bromodus, og bruker TP-Link M9+ som ruter, samt en TP-Link TL-SG108 switch. Dette gir meg stabilt 500/500 via kabel.

Sjekk kabler og eventuelle switcher først er mitt tips, men om du har stabilt 500 Mbit/s opp så er det kanskje noe annet som forstyrrer. Min TP-Link ruter kan begrense hastigheten for nedlasting til 100 Mbit/s dersom den blir for varm, så sjekk også om noe slikt kan være et problem.

Share this post


Link to post
Annonse

@TS: Får du alltid hastigheten tilbake når du omstarter router ? Isåfall kan problemet være lokalt.

Mistenker litt at de ikke har nok downstream-båndbredde sentralt. Har man ethernet i backbone bør en aldri ligge over 80% kapasitetsbruk for et ok nett.

Edit: Har god erfaring med Paradyne og Zyxel på utstyrssiden. Ofte skimpes det på slikt utstyr hos konsument fordi det er billig. Husker jeg kunne steke egg på ADSL-modemet for noen år siden.

Edited by vidor

Share this post


Link to post

Er det på andre områder enn med Speedtest.net du merker at hastigheten er lav? Har det siste halvåret sett ganske varierende resultater på speedtest.net. Men resultatet kan fort bli noe helt annet om jeg velger enn annen server enn den som ble valgt automatisk, eller at jeg kjører en nedlastingstest mot en egen server jeg har.

Med andre ord: Speedtest.net kan man ikke alltid stole helt på. Og husk også at mange andre tjenester for å teste netthastigheten egentlig er basert på Ookla Speedtest, slik at det uansett er samme måten det testes på, og mot de samme severne.

Edited by NULL

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...