Jump to content
mr.wolf

Elektrisk sparkesykkel under 6k som har grei kvalitet og klarer å dra en voksen mann opp alle bakker, og helst tåler vann. Noen som kan anbefale?

Recommended Posts

I den prisklassen er vel kanskje E-Wheels E2S V2 en aktuell kandidat å sjekke ut. 

Har en nabo som kjøpte en slik for et par tre måneder siden og er veldig fornøyd. 

Share this post


Link to post
Annonse

Ser dessverre ut som E-wheels har like missfornøyde kunder som Stayclassy. Vet at folk har lettere for å klage enn å rose, men da jeg har brukt https://no.trustpilot.com/ i etterkant av et kjøp (veldig dumt å gjøre i ettertid) så har omtalene pleid å stemme med min erfaring. 

Share this post


Link to post

Jeg kjøpe e-wheels e3, en litt kraftigere modell enn E2S V2, og kostet litt over 6000. Jeg tipper 100 kg på vekta, og kan si at denne drar meg ikke opp alle bakker. Ikke i Oslo hvertfall. Den fungerer fint til slakke bakker, men med en gang det blir litt bratt, duger den ikke. Har også problemer med motor temperaturen, om jeg kjører en lang slakk bakke. Er vel bare å innse at denne ikke er for min vektklasse, selv om jeg veier under 120 kg.

Kvaliteten er ganske så Kina, men det fungerer greit etter diverse justeringer. Demperen bak er ikke spesielt bra, og den kan kun brukes på asfalt. Kjører du på grus, sti eller noe som helst ujevnt underlag, rister det godt.

Personlig, fungerer denne sparkesykkelen greit, men om du er på den tyngre siden, bør du burdere noe annet. Og du må kanskje opp i pris, før du blir fornøyd.

Personlig, tror jeg at E3 duger for meg denne sommeren, men til neste år oppgraderer jeg til Zero 10 eller Kaabo Mantis.

 

Share this post


Link to post

Ja det er et problem.

Det beste etter min bedømmelse nå, er å kjøpe den du har mest lyst på, men avklar på forhånd med dem du handler fra hva som går på garanti og ikke. Men! også: Finn et lokalt sykkelverksted eller bilverksted, og spør om de tar service på modellen du skal bestille. Du må klargjøre for disse tingene før du kjøper, for ellers kan du bli stående uten muligheter og må selge et reparasjonsobjekt til 30% av prisen.

Share this post


Link to post
8 hours ago, smileyy said:

Personlig, tror jeg at E3 duger for meg denne sommeren, men til neste år oppgraderer jeg til Zero 10 eller Kaabo Mantis.

 

Hvem selger disse i Oslo omegn? Og er det noen steder man kan prøve dem?

Share this post


Link to post
Theo343 skrev (9 timer siden):

Hvem selger disse i Oslo omegn? Og er det noen steder man kan prøve dem?

Usikker på hvor du kan prøvekjøre de, men du kan kjøpe hos e-wheels:

Kaabo Mantis Pro: https://e-wheels.no/produkt/el-sparkesykkel/kaabo-mantis-minimotors (den la de ut idag, lå der ikke i går, tror jeg)

Zero 10: https://e-wheels.no/produkt/el-sparkesykkel/zero-10-el-sparkesykkel

Du kunne prøvekjøre de i Drammen, hos e-wheels, men de har stengt butikken pga corona.

Ser for så vidt nå at Kaabo Mantis ikke selges i lovlig versjon:

--

-maksimalt veie 70 kg (inkludert batteri)

-ikke være bredere enn 85 cm

-ikke være lengre enn 120 cm

-ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnå høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft. Sperren skal være satt av produsent eller den som kan gjøre det på vegne av produsenten. Brukeren skal ikke kunne endre sperren til en hastighet over 20 km/t.

---

Så da utgår nok Kaboo Mantis for meg, med mindre regelverket endres. Litt kjedelig at de ikke kan være lengre enn 120. Zero10 er 123 cm lang. Lurer på hvor strenge disse reglene er.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
mr.wolf skrev (2 timer siden):

Noen som kjenner til https://sparke.no

Finner lite om dem

 

Veldig lite om de. De er helt nye. Registrert i 2020: 

https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp;jsessionid=5KyV5dK2ASdqdyNOvtO3amQJln_ngmY7nf7QkERu5FGN2dXnpj82!-344352372!2140230429?orgnr=924645253

For nye til å se noen tall, dessverre:

https://proff.no/selskap/sparke.no-as/trondheim/postordre-internetthandel/IFAICUD10K9/

Domene eies av et reklameselskap, Nytteverdi AS:

https://proff.no/roller/nytteverdi-as/trondheim/reklamebyråer/IF3SG0801DI/

Samme eiere som Sparke.

Vil si at det er litt risky å handle derfra, etter som de kjører sitt eget merke på de fleste sparkesykklene. Legger de ned, sitter du med skjegget i postkassa.

 

Share this post


Link to post

Bør nok teste før kjøp.
Hadde lyst på ett nytt leketøy da disse (ubrukelige) sparkesyklene begynte å bli populære. I tillegg til alle de elsyklene jeg drev og bygget. :D

Så jeg gjorde litt research og mente Xiaomi M365 måtte være ett bra valg til den max-pris jeg hadde satt.

Søppel... for en på nær 100kg.. Klarer ikke å trekke deg opp en passe bratt bakke, men fungerer sikkert greit på flat mark som leketøy/transport for den som ikke gidder gå/vil spare tid.
Gav den til yngste datter som er 40kg lettere og hun er kjempefornøyd.

Vær litt obs på at slike sparkesykler med små hjul krever at du er både edru og oppmerksom da det er fort gjort å gå i bakken. Selv folk jeg trodde var noenlunde oppegående har fått seg noen stygge skader etter velt/uhell med disse leketøyene (for det er det jeg anser dette som nå).
Kjøp heller en "sparkesykkel" med store hjul med eldrift (eller ettermonter med standard hub-drevne hjul du får tak i til sykkel). Disse er både bedre å "kjøre med" og mer praktiske.
 

Share this post


Link to post
TL1000S skrev (1 minutt siden):

Tøft! Har sett noen elektriske versjoner av disse, og de imponerer. Kan få mye motor inn i et stort hjul 😁 Vet ikke helt om du klarer å få en elektrisk versjon til under 6000, men virker som de passer meget godt til de på 100 kg++

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg har også begynt å se meg om etter en slik for å spare tid til jobb og når jeg spiller Ingress og PoGO. Sett litt på Elkjøp sine og ser ut som de har omtrent like sterk motor (350w om jeg ikke husker helt feil) opp til cirka 6000 kroner i pris. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...