Gå til innhold

Hvordan tjene ber en greit


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Siden du er så høflig og indirekte kaller meg intelligent, så skal jeg gi deg svaret: Slutt på skolen og søk på alt som kan krype og gå av jobber. Butikker, lagre, hagearbeid, flyttearbeid, vaskejobber, "handyman" for folk som trenger jobb på huset og eiendommen. Spør dine foreldre og alle andre foreldre om alle slags jobber. Jobb så mye du orker, hele tiden. Ikke forvent 200 kr timen, selg deg inn på 50-100 kr timen til å begynne med. Begynn smått. Du er ung, så du kan ikke forvente så høy lønn. Da er det timemengden som gjelder. Fremstå som høflig og tillitsfull, ikke en luring som prøver å snyte folk for en ekstra hundrelapp. Bo hjemme. Innfør en militærlignende disiplin. Tenk på jobb som krig, det er overlevelse eller døden. 8-timers arbeidsdag er for alle andre, 16-20 timers økter er ikke uvanlig (har jobba sånn i noen måneder i perioder, bortsett fra helger, som murer). Murerhåndtlanger er noe du kan prøve å finne frem til, de kan tjene veldig bra, men vet ikke om det er så relevant i våre dager lenger. Spar alt du tjener, kjøp kun det du trenger, som arbeidsklær, verktøy du måtte trenge og sånt. Da vil du tjene godt. Du vil gå glipp av skole, men du vil tjene mye penger. Røkke gav seg på ungdomsskolen, jobba på reketråler og solgte reker. Han er ikke en jeg idoliserer, men han tjente mye penger som ung, og det er noe jeg har en viss respekt for. Kan hende han fikk jobben av en far som hadde kontakter, da. Vi får selvsagt aldri hele bildet. Mange får gratis reiser. Men dét er ikke nødvendig for å få det til.

I lys av det der, så er kjøp og salg noe man -kan- tjene mye penger på. Men da må man være villig til å tenke stort og ta risikoer. Jeg er ikke frekk nok til å være en kynisk selger. Men kanskje du er det. Jeg har vært inne på å kjøpe store mengder av et produkt og prøve å selge det i passende situasjoner, som paraplyer i regnvær, ørepropper på konserter, vann på strender på varme dager og sånne ting. Da blir avansen fort høy og man kan tjene mye for lite.

Er det ikke nok småjobber for deg i nærområdet, vurdér å flytte til et større sted, leie en veldig billig leilighet, så du kan jobbe der. Du er jo ung da, så det kan bli vanskelig, men det er ikke umulig. Selvsagt i samråd med foreldra, helst ikke mot. Du er under 18 år, så for store forandringer vil de sikkert ikke like.

365 dager i året. Tjener du en tusenlapp per dag, inkludert søndager, trekker fra skatt, så havner du vel på mellom 250 000 - 300 000 i året. Mer er sikkert mulig om du er heldig og får mer lønn og mye jobb i lengre perioder. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/ungdom-arbeid-og-skatt/skattekort-eller-frikort/

Det finnes ingen øvre grense for hvor mye man kan tjene.

Ett ekstra lite tips, skriv ned alle jobber du gjør, hver eneste time, dato, og oppgave. Dette er verdifullt senere i livet.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som 15 åring er det fort vanskeleg å få seg ordinær jobb utan å ha kontakter ettersom mange jobbar i dag har enten direkte eller indirekte krav om at du må være myndig. Aktuelle deltidsjobbar begrenser seg fort til å sortere varer, og det er ikkje så mange slike jobbar.

Ettersom summen du er ute etter er relativt beskjeden så vil nok det beste tipset være å ta på deg småjobbar.
Småjobbar vil typisk være skattefrie opp til 1000 kr i året per oppdragsgiver eller 6000 kr dersom jobben foregår i heimen til oppdragsgiver.
Så forhøyr deg i nabolaget om det er nokon som vil ha hjelp til snømåking, strøing, bærehjelp eller liknande. No på vintersesongen burde det være fint mogleg å finne naboar som kan være villige til å betale deg for slike småjobbar. Andre eksempel på småjobbar til seinare på året når våren kjem er vask av bil og felgar, hjelp til å skifte til sommardekk, plenklipping og anna stell av hagar, maling av hus og gjerder, osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
The Avatar skrev (20 minutter siden):

Ettersom summen du er ute etter er relativt beskjeden så vil nok det beste tipset være å ta på deg småjobbar.

Den er nok ikke så beskjeden dessverre, nå har ikke jeg helt oversikt over bruktbil priser, men selv en BMW M3 E92 fra tidlig 2000-tallet går nok ikke for en beskjeden sum. 200 000+ kanskje(??), jeg tar forbehold om at jeg tar helt feil. Men uansett så er det nok ikke snakk om småpenger.

Det er ikke umulig å få ærlig arbeid som 15år, litt deltid på matbutikk f.eks. men å tjene opp såpass kan bli en utfordring. Men å tjene inn kostnadene for å ta lappen bør i det minste være innenfor rekkevidde.

Men jeg ville ikke ha siktet inn på å kjøpe en dyr bruktbil, som er dyr å vedlikeholde og ikke minst vil være dyr for en 18-åring å forsikre.

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...