Gå til innhold

Equinor bør vurdere kjernekraft til sin elektrifisering


Anbefalte innlegg

Kahuna skrev (5 minutter siden):

Hva F* skal du med 20000000000000000000kWh? Igjen, må jeg tenke på alt?

Litt seriøst nå, her konstruerer du problemer for harde livet. Solceller er ypperlig for avsidesliggende steder siden det fjerner behovet for infrastruktur i form av høyspentledninger men det reduserer også behovet for vogntog lastet med diesel. Et lite panel og en beskjeden batteripakke så kan en familie som før har brukt parafinlampe for å lyse opp bølgeblikkskuret sitt kunne klare seg uten parafin, solceller er snart spart inn og luftkvaliteten blir bedre inne. Batteripakka kan dessuten lade mobilen også. For de som har litt mer å rutte med vil du kunne drive småelektronikk på kvelden mens på dagtid kan du drive tyngre laster. Også sparer du selvfølgelig på det gamle aggregatet ditt i tilfelle overskyet men nå kan du bestille diesel 1 gang i året i stedet for hver måned.

Husk at små landsbyer ofte lever av noe. Gjerne en liten fabrikk, småindustri og annet. Få steder klarer seg med noen solceller på taket og noen teslabatterier. Ta Svalbard som eksempel. Hvordan løser du det med solceller og batteri?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så sykt at den desidert største næringen i Norge driver av å undergraver\saboterer seg selv så til de grader, når europa kjøper olje\gass og ser at vi går så langt som å faktisk elektrifiserer disse plattformene for flere milliarder så vil det klart påvirke deres kjøpelyst på da synet på gass vil bli særdeles negativt.

 

edit om 3 år eller noe så vil sikkert dollaren være på 15kr mot nok pga vi har politikere som saboterer norsk økonomi og har tillater fri flyt av ufaglært arbeidskraft over landegrensen(påvirker produktivitet).

Endret av freddy85
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (26 minutter siden):

Hvorfor skal du ta Svalbard som et eksempel? Det er et av verdens mest ekstremt beliggende småsteder og kan ikke brukes som forbilde for noe som helst.

Se på kartet og tell bebodde øyer.

Hvor tror du de får elektrisk kraft fra? 

Man skal ikke langt ut på landsbygda i Spania og Portugal før man finner landsbyer med fabrikker som har egen strømforsyning. Reiser man østover asia eller i afrika er det samme opplegget.  

Fordelen med disse anleggene er at de fint kan kombineres med fornybare kilder. De gjør det ikke pga miljø men kost. 

Lenke til kommentar
13 hours ago, Trestein said:

Husk at små landsbyer ofte lever av noe. Gjerne en liten fabrikk, småindustri og annet. Få steder klarer seg med noen solceller på taket og noen teslabatterier. Ta Svalbard som eksempel. Hvordan løser du det med solceller og batteri?

? Din kverulering og tapre forsøk til å forsvare et tidligere innlegg som ikke var helt riktig kjenner vel ingen grenser.

Som et tips: det er gjerne ganske enkelt å la være å svare når man oppdager at man svarte bare litt ved siden. Da forsvinner alt ganske rask og man 'beholder ansiktet'. Å fortsette med å oppfinne stadig mer eksotiske situasjoner taler ikke din sak.

Ditt første svar til meg var jo ikke 'borti natta', men tiraden nå i ettertid er det imho.

Endret av trikola
Lenke til kommentar

Potensialet for å bygge flytende salt kraftverk er ca 10 000 sies det.

Litt av poenget med flytende salt reaktorer er at de er enkle. Det er i utgangspunktet ei stor bøtte med noe attåt.

Kineserne sier at den første de bygger vil ta to år. Den neste vil ta ett år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...