Gå til innhold

Finnes det kjøkkenvekt som scanner kalorier i matvaren?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men de som første gang fant ut hvor mange kcal det er i et eple må jo ha hatt en metode å finne det ut på.

Du kan brenne det og telle/notere på:

1. Flammestyrken

2. Varmen avgitt

3. Asken som er igjen

4. Hvor lenge det brenner

Så kommer du deg fort til kilokaloriene, som blir 1C per liter vann. Det er litt mer komplisert enn som så, men i stor grad er det sånn, da vi eter det vi kan fordøye.

Lenke til kommentar

Kjapp gjennomgang om måling av kalorier i matprodukter tidligere og nå.

 

 

Kortversjon:

Tidligere brukte man et såkalt kalorimeter, som brant matvaren med elektrisk energi. Kalori er en energienhet, og man målte mengden energi i matproduktet ut fra hvor mange grader en mengde vann ble varmet av forbrenningen av produktet. Det var upresist i de tilfeller matproduktet inneholder ikke-fordøybare komponenter (bein, fiber etc.).

 

I dag brukes isteden tabeller hvor næringsinnholdet i ingrediens-komponentene i matprodukter er listet. Produsenten vet mengde fett, sukker, fiber, kalorier etc. i produktet, og har tabeller på energimengden i ingrediensene. Disse listes på pakningen pr. porsjon og/eller pr. 100g, sånn at publikum kun trenger å forholde seg til hvor mange gram av produktet de spiser for å finne antall kalorier etc.

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...