Jump to content

Dolandyret

Medlemmer
 • Content Count

  325
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

100 :)

Recent Profile Visitors

3053 profile views
 1. Ta dette med en klype salt, men slik jeg forstår det så må du signere, men du har krav på at det skal stå i protokollen at du var uenig i avgjørelsen(e) som ble gjort https://www.altinn.no/starte-og-drive/drive-bedrift/praktisk-styrearbeid/ «Under saksbehandlingen kan både styrets medlemmer og daglig leder kreve en protokolltilførsel, det vil si at man i vedtaket får tilkjennegitt sin oppfatning av en sak. Dette er særlig aktuelt ved uenighet, og har betydning ved en eventuell senere vurdering av styremedlemmers erstatningsplikt. Et styremedlem kan bare avgi sin stemme i saker hun/han har vært med på saksbehandlingen i.» «Daglig leder utarbeider protokoll/møtereferat med beslutningene som ble fattet i møtet. En styreprotokoll skal som minimum angi tid og sted, hvem som deltok på møtet, behandlingsmåte og styrets beslutninger. Dersom et medlem av styret ikke var med i behandlingen av en sak på grunn av fravær eller inhabilitet, skal dette framkomme av protokollen. Ved uenighet om vedtak skal dette også framkomme i protokollen. Styreprotokollen skal være datert og signert av alle styremedlemmene som har deltatt i behandlingen.»
 2. Skjedd noe mer siden sist? @Styremedlem Håper du har fått med en til, slik at det blir generalforsamling
 3. Kan en slik sak (montering kr 80.000) i det hele tatt «trumfes» gjennom når kun 2 av 4 har stemt ja? Det finnes garantert forskrifter/lover som regulerer dette. @Styremedlem om kjennskapet til styremedlem og leverandør går så langt tilbake som 2018, er det mulig de er samboere? Har de samme adresse skal det vel godt gjøres å overbevise om at de kun er «bekjente». Dette kan du enkelt sjekke på posten, gulesider e.l.
 4. Det virker ikke som at leverandøren har lov til å utføre en slik installasjon, og heller ikke at dette var inkludert i prisen på kr 125.000. kr 25.000 var bare et anslag fra hans side slik jeg har forstått det. At det koster mer er ikke hans skyld eller noe han kan holdes ansvarlig for, det var styret sitt ansvar å innhente tilbud på dette samtidig som lamper ble bestilt. At tilbudet er gitt ut ifra NEK 2018 vil si at det er basert på krav for prosjektering og utførelse av lavspenningsinstallasjoner. Altså at tilbudsprisen inkluderer at monteringen er gjort i henhold til de lover og forskrifter som omhandler dette. Men siden dette er et faktisk tilbud på kun montering kan jeg legge spekulasjonen min død. Da er det tilbake til å få se kvittering på lampene som ble kjøpt inn som er neste steg, i tillegg til å få med 1 person til på "laget" slik at det kan bli satt opp ekstraordinær generalforsamling.
 5. Så det ble aldri lagt ut anbud, og styreleder + inhabilt styremedlem fant nye tilbud på egenhånd? Dette får samtlige alarmer til å ringe. 1. Har du sett detaljert tilbudsbeskrivelse fra monteringsfirma, så du vet 100% sikkert at prisen kun er for montering? Ja/Nei eller 2. Har du bare fått vite en pris på kr 80.000 fra xxxxx firma for "montering" av lampene? Om dette er sant, så kan du jo ikke vite at det kun er for montering, siden dette kun er noe styreleder sier. Da ville jeg kontaktet nevnte firma på tlf så fort som mulig for å få en oversikt over hva tilbudet inneholder. Basert på den høye prisen tror jeg nemlig at denne prisen er for montering OG nye lamper, slik at styreleder og inhabilt styremedlem skal prøve å dekke over for de lampene som aldri ble kjøpt i 2018.
 6. Ok, og du er sikker på at kr 80.000 kun er for montering? Du har sett detaljert beskrivelse fra monteringsfirma? For det er som du sier et stort hopp fra +/- kr 25.000 til kr. 80.000, så det høres veldig drøyt ut. Om du er sikker, så er det bare å pushe på for å få se kjøpskvittering. Ingenting burde være i veien for at du skulle få lov til å se den. Lampene må du også få se for å forsikre deg om at navnet på lampene på kvitteringen stemmer overens med navnet som står skrevet på de faktiske lampene.
 7. Det var ikke helt det jeg var ute etter med denne kommentaren. Det jeg ville frem til er: Er du 100% sikker på at tilbudet på kr 80.000 KUN er for montering? Det er veldig dyrt for denne typen jobb, og faktisk så dyrt at prisen kan være nok til både montering og innkjøp av nye lamper. Derfor burde du se på tilbudsbeskrivelse og passe på at denne er for kun montering.
 8. Det er akkurat den tankegangen jeg har nå også. Enten så er disse lampene kjøpt inn nylig for å dekke over det som skjedde i 2018 (muligens fra egen lommebok, hvem vet), eller så er tilbudet fra det nye firmaet for "montering" på kr 80.000 faktisk inkludert nye lamper. Hadde derfor bedt om å få se en beskrivelse av tilbudet fra dette firmaet, for å forsikre om at denne prisen kun er for montering, og ikke montering+lamper, siden prisen er så høy som den er. Edit: Kjøpskvitteringer skal etter lov også inneholde dato, så det burde være ganske rett frem å finne ut av hvor disse lampene som plutselig dukket opp for en uke siden stammer fra. Bare pass på at spesifikasjon på kvittering stemmer overens med navn/modell på lamper.
 9. 1. Be om å få se BÅDE lampene og kjøpskvittering. Du vet fra tidligere kontakt med leverandørens leverandør at han/hun aldri betalte for lampene etter bestilling, og disse derfor aldri ble utlevert til dem. 2. Purr på svar angående ekstraordinær generalforsamling. Eventuelt kan du høre med de to som har meldt interesse om å forklare saken nærmere til naboer de kjenner for å få de med. Siden vi er midt i ferien er det også mulig at mange ikke har fått med seg at det har kommet en mail, og derfor enda ikke har svart. Hadde det vært meg, så hadde jeg vært veldig interessert i å finne ut hvor de kr 125.000 hadde blitt av. Har du sett tilbudsbeskrivelse fra selskapet styreleder ønsker å betale kr 80.000 til for montering? Uten å vite noe om hvor omfattende jobben er så er det vanskelig å kommentere på prisen, men noen elektriker-venner av meg synes at prisen virket kunstig høy, så høy at den kunne inkludert nye lamper i tillegg til montering. Nå skal ikke jeg kommentere noe særlig angående lovligheten på den avgjørelsen til styreleder angående bestilling av firma for montering, ettersom dette er utenfor min kunnskap, men jeg kan neppe tenke meg at den var lovlig. Utover det ønsker jeg deg lykke til med denne saken. Har fulgt med siden start og er på lik linje med flere andre her helt i sjokk over hvordan denne styrelederen driver på. IKKE gi deg før all fakta er på bordet! Om alt var som det skulle så hadde det vært NULL problem å vise frem en kjøpskvittering første gangen du spurte, så her er det definitivt ugler i mosen.
 10. Fikk svar til slutt :) Så mange forsøk man vil på eksamensmodus og forberedende arbeider.
 11. Hei! Mulig det her blir helt feil sted å spørre på, men det er bedriftsrelatert antar jeg. Om ikke, så må dere gjerne flytte tråden! Skal til å begynne og fakturere for salg jeg har gjort av diverse gjenstander i spill, og sliter veldig med å finne en god beskrivelse for akkurat hva det er jeg gjør ift bokføringslovens §4 "Dokumentasjon av bokførte opplysninger: Bokførte opplysninger skal være dokumentert på en måte som viser deres berettigelse." og "Nøyaktighet: Opplysninger skal bokføres og spesifiseres korrekt og nøyaktig.". Lurer i den anledning på om det kanskje er noen som har vært i samme situasjon og har en beskrivelse som fungerer og som har tilfredsstilt skatteetaten, eller om noen har noen forslag? Gjenstandene det gjelder er f.eks. Pokemon i Pokemon Go, Weapon Skins i CSGO, items i runescape o.l. Så virtuelle spillgjenstander som aldri forlater spillene.
 12. For en stakker som ikke har fulgt med på SSD utviklingen de siste par årene, og som nå skal til å kjøpe seg ny stasjonær: Hva burde jeg gå for idag? Mest bang for the buck er selvfølgelig å foretrekke. Edit: Skal brukes til alt; OS og lagring (med mindre det ikke er optimalt i det hele tatt)
 13. Ser at modellen før, Jabra Elite 65T, er på tilbud hos ARK nå om den kan være av interesse. Mulig du var klar over det allerede, men tenkte jeg fikk si ifra uansett
×
×
 • Create New...