Gå til innhold

Gå fra delt til splittet økonomi - ekteskap


Slagen mann

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Vurderer splittet økonomi.

 

Virker som kona ikke tar sin økonomiske del seriøst. Vurderer da å kontakte banken for å høre om hvordan dette gjennomføres.

 

Er det noen som har vært borti lignende, og er det da verdt det? Ble din bedre halvdel fornøyd?

 

Det er ingen problemer å avvikle en felles konto (banken betrakter den som et sameie på linje med f eks en konto i boligsameie eller lag/forening, ikke som en del av ekteskapet), men det betinger at begge vil avvikle den og møter i banken samtidig. Det praktiske spørsmålet er da hvem som skal overta saldo på kontoen + renter hittil i år - skal dette deles må dere nok regne med gebyrer. Det er også viktig at minst en av dere har en konto i eget navn før dere legger ned felles konto, nettopp pga det jeg nevnte. 
 
Imidlertid vil jeg si at det er solid nederlag i et ekteskap å ikke kunne dele hverdagens økonomi, selv om det jo kan finnes situasjoner hvor alternativet i lengden blir verre.enn “solid nederlag”.  
Lenke til kommentar

Trenger da ikke å snakke med banken? Man kan opprette og fjerne disponenter i nettbanken. 

Så eneste man trenger å gjøre er å lage noen nye kontoer til deg selv, og opprette disponentavtale på f.eks. felles matkonto m/ bankkort til begge hvis man ønsker det. 

 

Så vipps, så har du egne bankkontoer med egne kort. Så er det bare å flytte lønnskonto til egen konto, og leke med egne penger. 

Må vel fortsatt ha felles regningskonto for alle de løpenede kostnadene som kommunale avgifter, strøm, TV+internett osv. 

Huslån står for seg selv, så der er det bare å endre trekkskonto. 

 

Husk å informere kona om endringen, slik at hun veit hvor pengene skal sendes... Ellers må du betale alt selv, og det er ikke noe gøy

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Drastisk valg, men av og til må man ty til ekstreme metoder for å poengtere noe. 

Skulle gjerne visst hva galt kona har gjort for å vurdere om det er rasjonelt eller ikke... Om hun bare ikke bryr seg i særlig grad er det ganske vanlig, men er hun direkte uansvarlig og tar opp masse lån, ikke betaler regninger i tide, drar på seg hauger med purringer og inkassovarsler og banken truer med tvangssalg av boligen pga manglende innbetaling av huslånet må ting gjøres. 

 

Men er man gift regnes man jo nesten som én økonomisk enhet, skattes som én og må dele alt dersom man skilles... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...