Gå til innhold

Psykisk syk drept av politi


Anbefalte innlegg

En av de første innleggene i tråden linket til en story der det ble forklart at han hadde barrikadert seg i huset sitt.

 

Dette skjedde etter den første konfrontasjonen der patruljen kun banket på døren. Det er viktig å ikke lese for overfladisk og heller ikke lese for mye mellom linjene. Av samme grunn bør en moderere seg litt i kritikken før alle fakta ligger på bordet. Politiet bistår helsevesenet flere titalls ganger daglig, så helt uten erfaring og prosedyrer er de ikke. Og ikke les dette som om jeg frikjenner politiet, til det vet jeg for lite om saken.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette skjedde etter den første konfrontasjonen der patruljen kun banket på døren.

Du gjentar ukritisk drapsmennenes påstander.

 

Det er viktig å ikke lese for overfladisk og heller ikke lese for mye mellom linjene. Av samme grunn bør en moderere seg litt i kritikken før alle fakta ligger på bordet.

Men i forsvaret av Politiets handlinger behøver man visst ikke moderere seg i det hele tatt, det er tilstrekkelig å basere seg på drapsmennenes og deres kollegaers uttalelser?

 

 

Politiet bistår helsevesenet flere titalls ganger daglig, så helt uten erfaring og prosedyrer er de ikke. Og ikke les dette som om jeg frikjenner politiet, til det vet jeg for lite om saken.

Enda hyggelig at du innser det. Jeg fordømmer Politiets handlinger basert på hva som har kommet frem, dog jeg har ingen tvil om at de vil bli frikjent, enten fordi deres handlinger var lovlige eller fordi den sedvanlige praksis følges der Politiet ikke kan straffes for vold i tjenesten medmindre det er filmet og lekkes til pressen.
Lenke til kommentar

Mannen angrep politiet med machete, etsende væske og motorsag...

 

stekespade, husholdningsklor, og motorsag som ikke gikk.

 

dvs. jeg vil ta forbehold om begrepene, for man har sett før hvordan politi kan "krydre" eller vinkle ord for å skape et ønsket inntrykk.

 

Men uansett er dette underordnet.

 

Hovedpoenget er at politiet i utgangspunktet ikke var i noe nødverge situasjon til å skyte mannen. De skapte den tragiske situasjonen selv, selv om de visste han ville motsette seg.

 

Her hadde vi en mann som ifølge familien, har gått med forestillinger om at myndigheter og politi er ute etter å drepe ham. Han må ha tenkt "jeg har jo ikke gjort noe galt, hvorfor er de her?" og trodd at "nå er dagen her" Da hjelper det ikke at politi med hjelmer og automatvåpen roper i megafon "kom ut, vi skal bare sjekke at du har det bra"

 

"Vi har fulgt maktpyramiden" sier politiet. Kanskje denne skjematiske metoden å tilnærme seg situasjoner, ikke er egnet bestandig? De var der i 9 timer? Prøvde de å få tak i noen som kjente ham bedre, som han hadde tillit til? Eller vurderte de å avblåse?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En gutt med Downs syndrom i Sverige ble skutt fordi han løp og viftet med en pistol. Det viste seg senere å være en lekepistol. 

 

Ja, for det er veldig enkelt i mørket å se forskjell på to pistoler som praktisk talt ser helt identisk ut. Du ville ha klart det veldig fint antar jeg? Veldig bra innlegg, revolusjonerende. 

 

https://www.edmontonpolice.ca/-/media/EPS%20External/Images/Content/FakeGunRealDanger/FakeAndReal.ashx?la=en&hash=D875CCC88C0015A11BBF1A8ECBD535D0662144CF

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som en slags hemmelig gruppe som aksjonerer ved terror og gisselsituasjoner?

 

I saker der noen forskanser seg alene, er der ingen tradisjonell gisselsituasjon. Så det var kanskje rart å ringe dem. Det lokale politiet trodde sikkert det ville ende med at mannen ble skutt. Men de ønsket ikke, eller klarte ikke å utføre handlingen selv. 

Lenke til kommentar

Som en slags hemmelig gruppe som aksjonerer ved terror og gisselsituasjoner?

 

I saker der noen forskanser seg alene, er der ingen tradisjonell gisselsituasjon. Så det var kanskje rart å ringe dem. Det lokale politiet trodde sikkert det ville ende med at mannen ble skutt. Men de ønsket ikke, eller klarte ikke å utføre handlingen selv.

Da må du lese deg opp på hva BT driver med, for her tar du helt feil. Og avsnitt nummer to tyder på at du har null innsikt i hvordan politiet jobber. Beklager, men før du slenger rundt deg med påstander og meninger om denne saken, så må du gjøre en liten innsats med å sette deg inn i hvordan politiet jobber.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

  Man kan også spørre seg litt om sannhetsgehalten i drapsmennenes versjon av hendelsen.

 

Var Motorsagen igang, eller var det bare noe de fant inne i huset etter han var død?

 

Dette er Politiets beskrivelse av hva de møtte:

 

source.gif

 

Kanskje det ikke var helt slik?

 

Nå må du enten slutte å røyke det du røyker eller gå til behandling. Å kalle politiet for "drapsmenn" fordi de gjør jobben sin hinter i hvert fall til at du enten er syk eller rusa.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Unnskyld meg, men er du alvorlig? Ser vi på den samme videoen? 

 

Det var ikke språkbarriere som utløste maktbruken, det var at personen plukker opp stoler og kaster vilt rundt seg. 

Dette er oppførselen til en person det har klikket fullstendig for. 

 

Når det er sagt så er jeg også sterkt uenig i at politiet skyter ham i situasjonen på videoen. 

 

Jeg satte meg såpass godt inn i den saken når den hendte at jeg vet litt forløpet. Mannen må vente timesvis dette tærer på. Og når han behøver å kommunisere så er det ingen som kan polsk og han kan ikke engelsk. Politiet skyter ikke med kuler, men med strømpistol (du vet de der prosjektilene som skyter ut og fester seg med mothaker under huden, men som har lange strømførende tråder.

 

At han løfter noen skarve stoler er å miste besinnelsen ja, men det betyr ikke at han er farlig. Det er et rop om oppmerksomhet. Jeg anbefaler deg faktisk å se hele videoen så du får litt innsikt du også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...