Jump to content

MittNavnErTatt

Medlemmer
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

155 :)

Recent Profile Visitors

1034 profile views
 1. Ville søkt om ubetalt permisjon, det er vel bedre enn å utsette seg for en dødelig pandemi. Eventuelt prøve å ordne en sykemelding, du kan jo alltids ha ryggsmerter for eksempel.
 2. Nærkontakt og uforsiktighet er jo på full vei tilbake, i alle fall her til lands.
 3. Hadde ikke fått med meg at han hadde havnet på intensiv da jeg skrev den kommentaren. Er han på intensiv er det jo mer tilnærmet 50/50.
 4. Det stemmer, så nettopp artikkelen. Da står det nok dårlig til for han selv om han enda ikke er på respirator.
 5. Mørketall kan det bare gjettes om fram til de begynner å teste tilfeldige samt å teste for antistoffer. Er ikke urimelig å anta mørketall på flere ganger det offisielle tallet, spesielt med tanke på at 50% av tilfeller kan være asymptomatiske gjennom hele sykdomsforløpet.
 6. 100% er det heller ikke. Det er ikke pest, men heller ikke vanlig influensa. Med en basis fra Kina som har 80,498 avsluttede tilfeller er det en dødelighet på over 4%, sjansen for å overleve er 96%.
 7. Fordi det aldri ble fullført noen vaksine mot SARS. Tidligere influensaer hadde vi allerede laget vaksiner mot. Dette er kanskje et tegn på at man burde fullføre vaksiner mot virus selv om utbruddet stoppes, man vet jo aldri når nærmeste "slektning" til det viruset kommer og banker på døra. Coronaviruser blir det nok flere utbrudd av, finnes mange varianter i flaggermus, så kan være viktig å finne ut hvordan man lager en vaksine selv om den kan komme i seneste laget for akkurat SARS-CoV-2.
 8. De italienske tallene basert på NULL mørketall er 39,360 avsluttede tilfeller hvorav 16,523 har dødd. Det viser en dødelighet på 42% i Italia. Hvis vi regner med 10x avsluttede tilfeller blant folk som har vært syke eller asymptomatiske, ikke blitt testet men blitt kvitt viruset på egenhånd hjemme så er den reelle dødeligheten 4.2%, fortsatt ille. Tror og du må regne med mer enn 100 dødsfall totalt på de som er smittet nå i Norge, men vi kan nok likevel være heldige å se en lavere dødsrate enn Italia selv om den nok ikke blir under 1% slik du spår her.
 9. Fra CDC "Groups at Higher Risk for Severe Illness COVID-19 is a new disease and there is limited information regarding risk factors for severe disease. Based on currently available information and clinical expertise, older adults and people of any age who have serious underlying medical conditions might be at higher risk for severe illness from COVID-19. Based on what we know now, those at high-risk for severe illness from COVID-19 are: People 65 years and older People who live in a nursing home or long-term care facility People of all ages with underlying medical conditions are at higher risk for severe illness, particularly if the underlying medical conditions are not well controlled. This includes people with: Chronic lung disease or moderate to severe asthma Serious heart conditions Conditions that can cause a person to be immunocompromised, including cancer treatment, smoking, bone marrow or organ transplantation, immune deficiencies, poorly controlled HIV or AIDS, and prolonged use of corticosteroids and other immune weakening medications. Severe obesity (body mass index [BMI] of 40 or higher) Diabetes Chronic kidney disease and who are undergoing dialysis Liver disease"
 10. Å høre på propaganda om masker gjør ting enda verre. De sier dette kun på grunn av mangel på masker i vestlige land. I Kina må man gå med maske, i vesten går nesten ingen med maske, hvor klarer de best å få kontroll på spredningen?
 11. Du vet vel at vi er i en pandemi nå? Er det mulig å være så tett.
 12. Kjøpte bare et par hundre i januar, nok til å bruke på jobb gjennom pandemien som kom til å komme. Hadde jeg tenkt økonomisk hadde jeg kjøpt flere tusen og solgt nå men hadde en naiv idé om at det sikkert er nok til alle. Var ikke klar over den store mangelen.
 13. Får håpe det skjer noen lovforandringer. Burde blitt dømt for forsettlig drap hvis de dør og drapsforsøk hvis de overlever.
 14. Hva det amatørmessige norske folkehelseinstituttet anbefaler er det ingen poeng i å ta seriøst. Den linken jeg viste til var forskning av National Center for Biotechnology Information som er underordnet NIH i USA. Du bør heller lese den enn en hastemelding fra FHI skrevet etter et utbrudd allerede var startet for å overbevise folk om å ikke kjøpe opp alt av masker. Begrunnelsene til FHI er og ganske latterlige. Munnbind er primært konstruert for å hindre smitte fra helsepersonell til sårbare pasienter. De er altså konstruert for å hindre smitteoverføring fra den som bærer munnbindet. De har imidlertid også en beskyttende effekt for de som har det på ved at de hindrer større dråper å trenge inn til luftveiene fra omgivelsene. Hvis hele befolkningen bruker de så vil det jo naturligvis føre til at folk beskytter hverandre ved å bruke disse. Det er og forskjell på munnbind og åndredrettsvern, men munnbind fungerer og når det kommer til å ikke videreføre egen smitte. Hvorfor vil de ikke at folk skal bruke det da? Det er ikke nok munnbind på lager fordi de selv har ikke forventet at en pandemi kan ramme Norge, ganske latterlig da de hadde samme problemet under svineinfluensaen (selv om den ikke kan sammenlignes i dødelighet). For at munnbindet skal ha en smitteforebyggende effekt for den som har det på må det imidlertid sitte tett rundt munn og nese. Dette er vanskelig å få til uten trening. Munnbind ja, åndedrettsvern er relativt lett å få til å sitte tett, halv og helmaske enda lettere. Videre har munnbindene begrenset effekt og levetid. De har kun effekt overfor større partikler (som dråper) og må byttes med jevne mellomrom, noe som ofte ikke blir fulgt opp. Det er bare å følge det opp. Munnbind er ubehagelig å ha på, og som regel vil ufaglært personell som har munnbind på hyppig berøre munnbindet og ansiktet for øvrig. Dersom man har vært i kontakt med urene flater kan man fort komme i kontakt med øyne og munn og på denne måten øke risikoen for sykdom. Har de gjort noen forskningsstudier på dette? Jeg for min del synes det er lettere å la være å ta meg i ansiktet med munnbind og vernebriller på enn av. Nei, dette handler om at det ikke er nok utstyr i helsevesenet fordi FHI ikke har vært forberedt på eventuelle situasjoner. USA har og kommet med lignende uttalelser etter utbruddet skjedde, handler bare om mangel på verneutstyr.
×
×
 • Create New...