Jump to content

I16

Medlemmer
  • Content Count

    275
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

100 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Helt utrolig at en professor kan komme med så mye etterpåkloke spekulasjoner og vås. Dette er forøvrig samme mann som har stått bak en totalt intetsigende artikkel om at politiet mangler "combat mindset". Her kommer han altså med et lass av spekulasjoner og meninger, og presiserer å legge inn at "Torgersen understreker at det er de som er i situasjonen som har det beste situasjonsbildet. Derfor mener han at alle må unngå spekulasjoner." Det er altså bare han som skal få spekulere. Han foreslår altså at politiet burde ha stormet ut av bilen etter den første påkjørselen, for så å hive seg over en mann med kniv som roper "allahu akbar, jeg skal drepe deg". Dette er så hinsides all fornuft og "combat mindset" at jeg ikke har ord. Nettopp det å gjøre forhastede vurderinger og "løpe" inn i situasjoner er oppskriften på katastrofe i skarpe situasjoner.
  2. Feil. Politimannen Olav Kildal ble drept på Mo i Rana i 2010 av en psykiatrisk pasient med kniv. https://www.dagbladet.no/nyheter/politioverbetjent-olav-kildal-58-drept-i-mo-i-rana/65074734 Ellers har flere politifolk blitt stukket med kniv, og i mange tilfeller er det bare flaks at de har overlevd. Vernevest hjelper, men åpenbart kun på de delene av overkroppen som den dekker. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pwJo1/johnny-71-havnet-midt-i-knivdramaet-i-vennesla https://www.nrk.no/osloogviken/politimann-knivstukket-ved-oslo-s-1.8341828 https://www.gd.no/hamar/politi/nyheter/politimann-knivstukket-i-hamar/s/5-18-817076 Du skriver også masse om at batong er et egnet maktmiddel mot kniv. Det er det ikke. Å gå inn med batong mot kniv er livsfarlig. Jeg vil gjerne se denne magiske knivsikre vesten du snakker om, for den finnes nemlig ikke. Med mindre du vil at politiet skal gå rundt som riddere fra middelalderen.
  3. Det er god debattskikk å komme med kilder selv når man påstår noe. Det tok meg dog få sekunder å finne dette på google, og saken viser seg selvfølgelig å være noe mer nyansert enn slik den har blitt framstilt her i forumet. https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/z8q3b/notodden-drapet-politiet-skjoet-fra-tre-metershold
  4. Har du lest rapporten fra spesialenheten? Kona var utenfor bygget, men ikke til stede da mannen på Bolkesjø ble skutt, slik jeg har forstått det. Sånn sett er ikke konas forklaring av stor betydning her, når det gjelder sekundene der mannen ble skutt. Saker som Bolkesjø-skytingen er eksempel på saker der politiet gjerne settes i en umulig situasjon. En person er suicidal, han hadde ifølge det operasjonssentralen forstod truet melder med kniv, og han hadde muligens inntatt en dødelig dose piller. Hvis politiet ikke hadde gått inn, hadde debatten dreiet seg om pysete politifolk som ikke tør å handle. Da det ble som det ble, endte diskusjonen tydeligvis opp om politiet er "triggerhappy". Bare så det er sagt, så er politiet på utallige slike oppdrag i året, og man kan nok argumentere for at mange suicidale blir reddet av at politiet går i aksjon, i hvert fall mange flere enn de som blir drept av politiet i slike situasjoner. Dette er det dog vanskelig å dokumentere med tall og statistikker, da det ikke føres, det er kun noe jeg kan si ut fra personlig erfaring. Forhåpentligvis blir mye av dette løst når hele politi-Norge (forhåpentligvis) snart innfører bruk av elektrosjokkvåpen. Det blir ingen erstatning for pistol og MP5, men et supplement som kan brukes til å unngå en del suicide-by-cop-situasjoner.
×
×
  • Create New...