Jump to content
jonathan---

Leier ut leilighet, bruker hage og fyller opp søppelkassene.

Recommended Posts

Hei,
Jeg bor i en liten bygård bestående av 2 leiligheter. Leiligheten under meg er leid ut, men utleier bruker hagen og fyller opp søppelkassene.Utleieren bor i bygården ved siden av. De har satt opp en dør i bakgråden for enkel tilgang fra deres bakgråd til "vår" (den kan selvfølgelig bare åpnes fra deres side).

 

Vil gjerne ha et godt forhold til naboene men, kveldsrøyking rett under soveromsvinduet og oppfylte søppelkasser begynner å irritere meg.

 

Hva kan jeg gjøre?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Siden det er huseier, så eier de jo retten til å bruke den delen av leiligheten som de ikke leier ut (med mindre annet er nevnt i vedtektene).

 

Jeg ville sett gjennom vedtektene om noe står der om røyking etc. Evt bare snakket med han om han kan flytte seg vekk fra vinduene deres når han røyker, på en pen måte. 

  • Like 3

Share this post


Link to post

Sjekk om kommunen der du bor krever ekstra søppeldunk når man leier ut.

 

Finner lite om dette på google annet enn at en leilighet skal ha anledning til å kaste en "normal" mengde søppel. Men kan ikke si jeg har noen anelse om hvor mye søppel som er "normalt" og hvis kast ansees som en "nødvendig del av produktet" (som leiligheten jo er).

  • Like 3

Share this post


Link to post

Det er bra du forhører deg om juss før du tar praten, men det er mulig å bare ta praten med en genuin forespørsel rundt temaet også, uten å bruke uker i forarbeide på juss først. Bare for å ha nevnt det :) For hvis det går den positive retningen og det blir bedring, så har du spart deg ukesvis med bekymring og jobb. Du får ikke noe ultimatum og utkastelsesvarsel bare for å ta opp slike ting.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Støtter Taurean, prøv å ta det opp på en hyggelig måte.

 

Uavhengig av jussen så er det irriterende med røyklukt inn i soverommet, og de fleste vil være greie når det kommer til dette.

Share this post


Link to post

Røyking utfor vindauge bør vera ein heilt kurant ting å ta opp på ein hyggeleg måte. Dei fleste oppegåande menneske skjønar at det ikkje er noko hyggeleg. Når det gjeld avfallet så forstår eg det sånn at de no er 3 husstandar som nyttar bossdunkane som er meint for dei 2 husstandane i ditt bygg. Forklar at dunkane ikkje har kapasitet til dette, og be om at han tar kostnaden med større bossdunkar som kan nyttast av alle 3 utan å bli overfylte.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Korte og unødvendige innlegg som ikke hører hjemme i tråden er flyttet inn i det sorte hullet til forumet. Vennligst ikke skriv i tråden med mindre det er relevant til trådens tema. Les gjerne retningslinjene §1.

 

Reaksjoner på dette skal som vanlig ikke kommenteres i tråden men kan gjerne tas på Personlig Melding. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...