Jump to content

jonathan---

Medlemmer
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 :)

Recent Profile Visitors

1214 profile views
 1. 1/10 Ikke min type musikk. Stoppet den når skrikingen begynte.
 2. Jeg har også tittet på den. Men jeg lurer litt på om dette er et bedre valg: https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/stasjonaer-pc/lenovo-legion-t5-26amr5-3070-stasjonaer-pc/p-1119198/
 3. Det er ikke samme risiko. La oss si at de kjøper et hus til 8M og at de må låne ca 1,5M. Da blir du 1,5 mill fattigere frem til lånet er betalt ned. Hva skjer hvis de mister jobben? Eller du plutselig har behov for 1,5M? Hvis du er medlånetaker så binder du ikke kapitalen din. Hvis en av dem mister jobben får de avdragsfrihet på lånet. Og hvis de allikevel ikke klarer å betale lånet så vil utgiften din være maks 10 000,- i måneden (renter på lånet). Setter du f.eks 1,5M i aksjefond med en forventet avkastning på 8-10% så tilsvarer det en fortjeneste på nær 10 000,-/mnd. Med andre ord er risikoen veldig lav. Husk å ha en tydelig kontrakt, med informasjon om hva som skjer hvis man ikke klarer å betale banklånet.
 4. Vi har hatt svigemor som medlånetaker, frem til vi begge var ferdig med å studere. Det har fungert helt fint. Vi ville nok aldri tatt opp et privat lån for hjelp til å finansiere boligen.
 5. Tror egentlig ikke Larian Studios mener og føler så mye om saken.
 6. 1. Slutt med alkohol og annen rus. 2. Bytt fastlege 3. Takk ja til tilbudet om rusterapaut. 4. Spør om andre medisiner. 5. Bruk sparepengene dine på en psykolog. (Noen kommuner tilbyr dette gratis) 6. Ta tilbake livet ditt. Søk på jobber, begynn å studere. Ta kontakt med gamle venner. 6 . Undersøk om det er noen selvhjelpskurs på nettet som passer deg. F. Eks dette:
 7. Når du leverer inn skattemeldingen så legger du inn alle inntekter og kostnader i forbindelse med utleie. Så betaler du 22% av overskuddet. Husk å ta vare på alle kvitteringer og fakturaer. Ser at du har verdi på møbler på 15 300,-Møbler og inventar over 15 000,- tror jeg må saldoavskrives. Les mer her: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/utleie/hele-egen-bolig/fradrag/
 8. Det er jeg usikker på. Er det noe spesiell grunn til at du ikke vil gi dette tilbake?
 9. Er det ikke dette forskningsrapporten motbeviser? At man heller lar pengene bli fordi det er lavere skatter i selskapet?
 10. Kan du forklare hvorfor til oss uten økonomisk innsikt?
 11. Det er jeg enig i. Med den informasjonen TS har delt er hun nok et godt stykke unna økonomiske problemer resten av livet
 12. Jeg vil anbefale deg å ta en ny bachelorgrad Livet er for kort til å jobbe med ting man ikke vil. 300 000 ekstra i studielån er ingenting i det store bildet. (1200kr i måneden over 20 år) Lån fra lånekassen har også en av de beste vilkårene, du kan utsette betalinger og slette renter i perioder du ikke har jobb. Over tid vil du tjene mye mye mer og da er de 1200kr i måneden bare lommerusk uansett. Og hvis alt går til helvete så har vi ordninger i Norge som sørger for at du får både tak over hodet og mat på bordet.
×
×
 • Create New...