Jump to content
Martin Braathen Røise

Alle skal ha det, men effektiviteten faller med 30 prosent – i tillegg stresser vi mye mer [Ekstra]

Recommended Posts

Jeg syns det blir for ensidig fokus på landskap eller ikke. Personlig har jeg jobbet i begge typer kontorer, og jeg foretrekker klart landskap fremfor cellekontorer.

 

Det jeg derimot IKKE liker er når landskapet lages bortimot fargeløst, når pultene står for tett på hverandre og det ikke finnes skillevegger eller annet som bryter opp følelsen av at man sitter i en fabrikkhall. Når det i tillegg er kronisk mangel på rom og andre steder man kan ta telefonsamtaler øker dette stresset for den enkelte.

 

Litt lyd i lokalet er helt ok, men 20+ mennesker i én stor, åpen sone uten annet enn PC-skjermene mellom seg blir for nakent og utrivelig.

 

Jeg vil derfor gjerne fortsette å sitte i landskap, men det må kunne gå an å legge inn LITT farger, støydempning og andre tiltak som gjør omgivelsene triveligere.

  • Like 4

Share this post


Link to post

Min beste erfaring er fra å sitte på 1 rom/team. Folk som er mer i management/møterytter og løser kortere jobber som typisk oppstår ad-hoc har nok mindre problem med åpent landskap, mens de som er avhengig av lengre tankerekker nok vil ha større problem med alle avbrytelsene.

 

Så det er i alle fall rimelig å anta at arbeidsplassens utforming bør reflektere arbeidsoppgavens natur, men jeg er redd at folk langt nok opp i hierarkiet bare ser "person foran PC" og tenker at det billigste er gode gamle skrivestuer.

 

Har også sett mellomledere stuet sammen på grupperom. Det fungerte nok bra for dem, men ikke så bra for medarbeiderne. Det er god funksjon i å ha nærmeste leder på et eget rom ikke lengre unna enn typisk kaffetrakter avstand.

Share this post


Link to post

Jeg litt enig med deg. De øvrige ansatte, kontorlayouten, lys/varme, ventilasjon og materialvalg har mye å si. Jeg har jobbet i noen åpne landskap som fungerte helt utmerket, så har jeg sett andre landskap som jeg ikke kunne tenkt meg å jobbe i. En fordel med kontorlandskap er at det er mer akseptert å bruke støyreduserende headset når man skal konsentrere seg.

Share this post


Link to post

Det er også forstyrrende, visuelt, med personer som går forbi.

Åpne landskap er heller ikke så gunstig mht. smitte av sykdommer (hoste).

Man burde kanskje hatt en opptattlampe for å unngå henvendelser på tidspunkt man jobber med noe man ikke bør avbryte.

Share this post


Link to post

Her på huset fjerna man de siste delte plassene for ikke lenge siden og alle har nå egne kontorer. Er situasjoner hvor det hadde vært greit med mer åpent kontorlandskap, men får jeg velge er kontor å foretrekke. Alle har som regel dørene vid åpne såfremt de ikke vil forstyrres.

  • Like 4

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...