Gå til innhold

Hvor kan jeg sove i vannseng?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke så digg som det ser ut. Den er mer hard enn du tror, det er bare den lett gyngende følelsen og den er ikke så behagelig som det selges som. Det er stivt og man blir støl, det er dog min erfaring.

 

Bedre med tykk minneskumovermadrass ^^ Har aldri sovet bedre. Og dobbeltseng, så klart. Men bruker vanlige puter, tror det er blanding av fjær og dun. Bare fjær blir hardt, bare dun blir for bløtt, nesten så puta ikke har effekt. Har ikke stor erfaring med forskjellige typer fugledun.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes enkelte hoteller som har et par rom med vannseng, men du å virkelig lete for å finne dem og det er veldig usannsylig at du ender opp på en slikt rom uten å ha søkt etter hotellet og booket spesifikt for å få et slikt rom. I Tyskland er det flere hoteller med flere slike rom tilgjengelig.

 

I Danmark skal det være ett hotell med ett slikt rom. Man kan booke det, men hotellet garanterer ikke at man får det rommet.

Lenke til kommentar

Ellers er temperaturen på vannet i sengen viktig og det noen synes er for kaldt kan være for varmt for andre og temperaturen kan ta mange dager med justering og endring før man finner det som passer. Det er også stor forskjell på hvor fyllte madrassene er, om det er demping i dem, hvor tykk og stiv overmadrass som eventuelt brukes er og om det er én stor madrass i en dobbeltseng eller om det er to separate madrasser.

 

Og om flere sover på samme madrass så er det ofte én som beveger seg i søvne slik at det blir vanskelig å sove for andre. Personer med stor forskjellig i vekt på samme madrass er også en utfordring da den letteste rett og slett kan slenges ut av sengen om den andre beveger seg.

 

Så opplevelsen av vannseng kan være veeeeeeeldig forskjellig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er litt styr å sette opp vannseng og risiko for lekkasje (spesielt med gammel eller feilmontert vannseng) og påfølgende vannskade.

 

Varme og fukt er jo også ynglested for alskens udyr som det har kommet mere av til Norge de siste årene så jeg ville studert en brukt vannseng veeeldig nøye før jeg tok den inn i huset.

 

Regn med 2-300 kr måneden i strøm til senga.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er ikke noe særlig. Mamma og pappa hadde det hjemme på 80/90 tallet. Det er en tjukk gummi som holder vannet inne, og skvulper litt rundt når du rører på deg. Det er absolutt ingenting som å "Ligge på vannet". Mere som en godt oppblåst luftmadrass som skvulper OG er ekstremt varm.  Hopper du oppi den slår du deg mere. Det er også et maintenance uten sidestykke siden det vokser alger i vannet over tid. Og å tømme en 900L vannmadrass er ikke enkelt når den står i 2. etasje.

 

Det var kjempestas som unger å få lov å sove i vannsenga en og anna natt ja. Men det var i samtiden, når det var morsomt å ligge og prøve å lage bølger.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Er jeg eneste vannsengentuisast her på forumet, eller bare virker det slik? 

 

Vannseng er deilig, men bare deilig når man a) er alene (eller begge sover svært rolig) og b) har ordentlig vannseng (utgave original, ikke sludder med 50 eller 75 % bølgedemping). De bølgedempede vannsengene er heller ikke dårlige, men der ser jeg selv ikke helt poenget i dag sammenlignet med en førsteklasses fjærmadrass med solid overmadress. Vannseng av originaltypen med to som stadig hiver på seg i søvne og i utakt med hverandre kan derimot bli tilstrekkelig til at folk som har medfødt legning for slikt kjenner på svak sjøsyke innen morgenen gryr (en av to grunner til at vi ikke har i dag). Og bare så det er sagt: Vannsengen døde slett ikke for 20-25 år siden, det gjorde den bare 99 % i Skandinavia. I en del land i Europa/Asia - og enda mer i deler i av USA/Australia - selger vannsenger som rimelig varmt hvetebrød også i dag, selv om “peset” som beyondALL nevner er noe folk er mer oppmerksom på i dag enn da vannsengen var noe alle og enhver kjøpte. Vannseng passer ikke for alle og enhver, for man skal bl a være klar over at det er litt - LITT - mer arbeid med vannseng enn annen seng. og når man da insisterer på 75 % bølgedeming og kan velge fullgode alternativ til det blant fjærmadrassene blir dette selvsagt nok å legge vekt på til å tippe ut av vannsengen og over på fjærmadrassen. 

 

@TS (og andre interesserte)

Vil man prøve vannseng på hotell og gjøre det med sikkerhet kan hotell KIM litt i utkanten av Dresden anbefales. (Ikke mer i utkanen enn at man fra en Park & Ride-parkeringsplass et kvartal fra hotellet - Dresden, som har svært lav parkeringsvennlighet i sentrale strøk -  kan man bruke bussrute 90 hvert 20.minutt i arbeidtiden og hver halvtime ellers mellom kl 5 og kl 2330.- Turen til Koreanischer Platz hvor den vender tar 30-35 minutter (enkeltbillett/dagskort ca 3 EUR, billettautomat ved sykehuset ved hotellet, billett, kan IKKE kjøpes på bussen) og derfra er det ca 1,5 km å gå til enten “indre nybyen” eller “gamlebyen”, som begge har mye å by en turist som har lest hjemmeleksene). Hotell KIM er et typisk tysk kurshotell ***+ med drøyt 100 rom og har to rom med vannseng som bare brukes til vannsengentuisaster og garanteres når man eksplisitt bestiller vannsengrom direkte hos hotellet Minimumbesteilling er to døgn og inkl frokost for en person er prisen utenom perioder med større messer/kongresser i Dresden 140 EUR for første natt og 110 EUR for hver ekstra natt, en eller to personer likegyldig (vannsengene er selvsagt US-mål og altså altså 54*80” eller 142*203 cm). Hotelles restaurant sender tankene rett til Alpene både i interør og meny, 5-6 EUR for suppe og 15-20 EUR for hovedrett, og vil man ha noe rimeligere bukfyll ligger McDonald’ved Park and Ride-parkeringsplassen. Kontakt hotellet direkte pr tlf 0049-3514-1020

 

Hotellet er lett å komme til også uten bil: Finn vei pr fly/tog/buss til Berlin og finn Berlin Hauptbanhof (sentralbanestasjon). Regionalekspresstog til endestasjonen Elsterwerda (hver andre. time, tar ca to timer), bytt her til regionaltog til Dresden (ca 20 minutter mellom ankomst/avgang og typisk på hver sin side av samme plattform), ca 55 minutter til Dresden-Cotta (på typisk østtysk vis har ALLE stasjoner innen gamle Dresden “fylke” Dresden først i etternavnet) . Billettpris t/r uten rabatter 90-95 EUR. Ta hefra en taxi til hotellet, ca 7 km/et knapt kvarter (eller sats på 2-2 1/2 time ekspedisjon pr diverse busser, trikker og T-baner....) 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Arva en vannseng i tenårene, og syntes det var annerledes og kult.

I starten.

 

Den blir aldri passe varm. Enten er det for kaldt, eller så våkner man i en svettepøl.

 

Er man som meg, som skifter liggestilling gjennom hele natta, så får man en fin bølgeeffekt der hele leamikken gynger deg i noen sekunder etter at du har falt til ro igjen.

 

Etter at jeg fikk salmonella og lå til sengs og gynga i et par uke var det nok for min del.

Lenke til kommentar

NEI, men tusen takk for flott post.

 

Hadde vannseng frem til det var hyggelig med damebesøk.

 

(Link) 

 

Das wasser slafen, Derrick...

 

Veldig hyggelig du likte innlegget og tanken på vannseng, men hadde vært enda hyggeligere om du linket til riktig hotell. :D. KIM hotel har vannsengrom som ser ut som på bildet nederst, mens det du linker til er firmaets “backup”-hotel/pensjonat for transittovernattinger, plassert langt ute i et naturområde tilhørende et gammelt slott og umiddelbart ved en motorvei. Helt fint sted dersom man kunne tenkt seg å bo innen 25 meter fra Sinsen-krysset om trafikken var det dobbelte, omgivelsene natur og nærmeste busstopp lå nede ved Akerselva (så definitivt ikke stedet for reise uten egen bil!) Åpenbart et vannsengværelse der også, men det var altså ikke der jeg mente. 

 

...I Danmark skal det være ett hotell med ett slikt rom. Man kan booke det, men hotellet garanterer ikke at man får det rommet.

 

Mer enn det, to faktisk i dag. (Fikk ellers vite av våre danske venner i går at i Danmark har vannseng siste to år vært på full fart inn igjen, og i dag har enhver større dansk by minst en forhandler av vannsenger. Da gjerne madrasser tilpasset seng 150/160*200 cm med litt innebygget massajse og sådant merog prisklasse 20000-40000 solide DKK for komplett madrassløsning inkl forsterket bunn.) 
 
De to hotellene som tilbyr slik (og altså begge garanterer dersom man bestiller direkte) er Gastronomisk Institut (tlf 0045-8689-1407, mest kjent for sin restaurant med “dagens tre lunsjsmørbrød + Royal-øl og Porse-snaps 499 DKK/person” og kveldens meny (5 retter + 5 halve vinglass + dessert/kaffe/konjakk) til 1095 DKK/person, ligger et par km utenfor Låsby, midt mellom Silkeborg og Århus) og Vicon Konferansehotell (tlf 00455-943-0616) mellom Roskilde og ferjen Århus-Sjællands Odde. (Må forresten få si litt om den ferjen/de ferjene: Ikke helt billig - for vanlig personbil inntil 5,50/2,10 meter lengde/høyde + inntil fire personer eller inntil to voksne + tre barn 0-14 person mellom 695 og 895 DKK hve vei avhengig av hvor mange klipp man kjøper om gangen( 1-49, gyldig ut kalenderåret. Imidlertid er prisen på broen Fyn-Sjælland også oppe i 370 DKK nå, man sparer 200 km kjøring til Roskilde/København, turen tar 75 minutter med de nye ferjene Ekspres 2/Ekspres 3 og den er deilig: Møt 20 minutter før og du kommer garantert med, evt 10 minutte før ved forhåndsbestilling ypperlig (fritt) internett og lekerom om bord, fornuftig priset kafe (kke varm mat utover pølser i brød) og særdeles rikholdig kaffe-/tebar.) 
 
Gastronomisk institut er også kro med 18 værelser i to anneks og har vannseng (med massasje) på det ene rommet i annekset Enghuset (sju værelser i alt, direkte utgang krohagen) og dette kan i dag helt spesfikt bestilles. Vicon Konferansehotel er mest kjent for konferanser/generalforsamlinger + golfopphold (man har ti golfbaner under en times kjøring borte), men har også et vannsengrom som helt spesfifikt kan bestilles for en/to personer. 
 
Prisene for vannsengværelse i Danmark er imidlertid svært så stive:
På Gastronomisk Instiut 2700 DKK/natt (en eller to personer, dansk “morgen(halv)koplet” med kaffe-/tekrus + 1/2 undstykke med ost + /2 rugbrødskive med syltetøy + wienerbrød inkl).
På Vicon 3190/3890 DKK/natt inkl obligatorisk middag eks drikke (dagens forrett/dagens rett/osteanretning, kan endres mot pristillegg fra 100 DKK/person)/morgenmatbuffet (relativt enkel sett med norske forhold, men førsteklasses kvalitet).
Det blir altså i praksis helt andre priser enn vi snakker om i Dresden - og begge de to danske hotellene krever også i praksis bruk av egen bil. 

post-487997-0-00987900-1549466693_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Hvorfor gjøre det så komplisert? 129 euro for vannsengrom sentralt i Hamburg. Har ikke bodd der selv så gjør deres research.

 

Er Dresden mer komplisert enn Hamburg  :hmm:? Og akkurat DET hotellet - et parkeringshus fra fra rute 1 gjennom Hamburg havn? Vannet sover neppe veldig DER i hvert fall... 

Lenke til kommentar

Er Dresden mer komplisert enn Hamburg  :hmm:?

Ja, fra Norge er det direkte flighter til Hamburg og prisen ligger typisk over tusenlappen lavere enn til Dresden.

 

Og akkurat DET hotellet - et parkeringshus fra fra rute 1 gjennom Hamburg havn? Vannet sover neppe veldig DER i hvert fall... 

S-bahn rett fra flyplassen stopper i nærheten av hotellet og man kan gå til sentrum. Når man bor så sentralt må man regne med at det kan finnes en gjennomgangsåre ett kvartal unna, men hotellanmeldelsene tyder ikke på at støy er et problem.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...