Gå til innhold

Nå tjener Apple enda mer når du handler av dem


Anbefalte innlegg

Men å selge sjela di til Google godtar du. Apple er den eneste av de store som i det hele tatt bryr seg om personvern. Mens for Google skal det tjenes penger på å selge informasjon om deg. Google driter en lang i kundene sine og behandler de som produkter. Det nekter jeg å være en del av.

 

Ja, det kan være fryktelig irriterende til tider. Noe annet som irriterer meg er jo at Google har gjort Android mer lukket og dikterende med tiden. Heldigvis har Apple gått motsatt vei og har mer en trend mot å åpne for mer og mer egne modifiseringer.

Med forbehold om at du ikke byttet om på aktørene. Man trenger ikke å kjøre gapps på Android-telefoner. Anbefaler F-Droid som programvarepakkelager. Man trenger faktisk ikke å kjøre Android i det hele og det store. Sailfish og Ubports finnes til noen modeller.

AOSP har alltid vært fri kildekode. Apple iOS har alltid vært lukket. Man får ikke endret mye på iOS, og maskinvarefunksjoner lar man heller ikke komme utviklere til gode.

 

Det beste med Android-telefon er altså at man kan slippe unna Google. Hos Apple må du forholde deg til Apple på både maskinvare og system.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Definer overpriset. Det er en individuell mening. Ved en iPhone så blir feil på telefonen fikset med en oppdatering som regel noen dager etter, hva med Android? Du vet, det gratis operativsystemet fra Google som blir prioritert på Pixel lenge før andre telefoner.

 

Ved å kjøpe en Kina-telefon, som du nevner, eller eventuelt en Sør-Koreansk en, så viser det seg at oppdateringer kommer svært sjeldent. Totalt er det under 30% av Android-telefoner som har Android 8. Og nå er Android 9 lansert. Tallene har sikkert endret seg etter at Huawei lanserte Mate-telefonen, men det er under 10% av Android-telefoner som har den siste Android 9.

 

Tidligere i år så ble flaggskipet Huawei P20 Pro lansert. Får de telefonene Android 9 nå? Nei. Også kan man snakke om kryptering og sikkerheten. Det finnes software som kan dekryptere informasjonen til Android-diskettene før i det hele tatt telefonene får siste oppdatering.

 

Skal du spare penger på mobil er det viktig å vite hva av kvalitet som blir kuttet for at du skal spare penger.

 

Android blir prioritert på pixel, og er naturlig nok den første som får det nyeste, da det er Google sitt skaperverk. Egentlig den eneste Android telefonen som er direkte sammenlignbar med iPhone ift HW, produksjon og OS kontroll.

 

Og feil på telefonen vil jeg ikke regne som en software bug. De blir rettet i begge leire.

 

Det er fortsatt fullt mulig å kjøpe Kina telefoner som oppdateres hurtig (hvis det er viktig) slik som Motorola eller Nokia, som begge er Android One enheter. Krypteringen er like sikker som passordet du bruker.

 

Vil man bruke altfor mye penger på mobil er det viktig å vite hva man faktisk betaler ekstra for.

 

Sendt fra min iPhone

Lenke til kommentar

Med forbehold om at du ikke byttet om på aktørene. Man trenger ikke å kjøre gapps på Android-telefoner. Anbefaler F-Droid som programvarepakkelager. Man trenger faktisk ikke å kjøre Android i det hele og det store. Sailfish og Ubports finnes til noen modeller.

AOSP har alltid vært fri kildekode. Apple iOS har alltid vært lukket. Man får ikke endret mye på iOS, og maskinvarefunksjoner lar man heller ikke komme utviklere til gode.

 

Det beste med Android-telefon er altså at man kan slippe unna Google. Hos Apple må du forholde deg til Apple på både maskinvare og system.

Det er forsåvidt sant det. Jeg skal ikke påstå at jeg har så veldig teknisk innsikt, men jeg skulle prøve å installere ren android på min forrige telefon og det var jammen ikke lett. Det jeg mente var egentlig bare at begge har beveget seg inn mot en middelvei de siste årene kontra hvordan det var i starten. Apple har åpnet på noe, mens Google har blitt strengere på noe. Endret av Nimrad
Lenke til kommentar

Beklager folkens, dette er fake news. For kvartalet har Apple solgt 46,9 millioner iPhoner hvor de i fjor på samme kvartalet solgte 46,7 millioner.

I tillegg har ikke iPhone XR kommet for salg her enda, så det blir veldig veldig dumt å sitte og snakke om iPhone-salg nå når en ny modell er noen dager rundt hjørnet.

 

Eh, iPhone XR har vært i salg i Norge i over en uke nå. Den kom 26. oktober...

 

Ellers er jeg enige med mange her inne. Har vært Mac-bruker siden 2006, og bruker til daglib en MacBook Pro og en iPhone 6. Men som mange andre tror jeg også dette blir mine siste Apple-produkter. For min del hovedsakelig pga. prisene, men også pga. manglende oppgraderingsmuligheter.

 

Min 2012 13" MacBook Pro betalte jeg ca. 10 500 kr for. Den har USB-3, Thunderbolt, DVD-brenner, både lagring, minne og batteri kan oppgraderes.

Den splitter nye MacBook Air har 2 USB-C, og ingenting kan byttes, ikke engang batteri (som Apple vedgår er en forbruksvare). På disse seks årene er den usle 20 % raskere, og flere tusen kroner dyerer.

Lenke til kommentar

Fikk ikke tilgang på Vipps eller Bank ID når jeg la inn Custom Rom Pixel Experience. Men google trodde jeg hadde Pixel telefon og fikk gratis lagring av bilder i fullsize.

 

Gjør ikke det telefonen ubrukelig da? BankID brikke og nettbankoverføringer er jeg på mange måter ferdig med. 

Lenke til kommentar

Apple har alltid melket kundene sine alt de kan. Apple hardware har til nå hatt god kvalitet, men den er ikke lenger enestående. Prisen, og prisen ved å være innlåst i eplehagen, er rett og slett ikke verdt det lenger. Jeg har valgt dem bort.

 

De har elendige holdninger. Sjekk denne videoen; men det gjelder dessverre ikke bare reparasjoner når det er snakk om Apples holdninger. https://youtu.be/oNl2q6YZXlA

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Apple har aldri hatt god maskinvarekvalitet på noe som helst i moderne tid.

 

Det er forsåvidt sant det. Jeg skal ikke påstå at jeg har så veldig teknisk innsikt, men jeg skulle prøve å installere ren android på min forrige telefon og det var jammen ikke lett. Det jeg mente var egentlig bare at begge har beveget seg inn mot en middelvei de siste årene kontra hvordan det var i starten. Apple har åpnet på noe, mens Google har blitt strengere på noe.

Tja, Nokia kjører ren Android ut av eska hvis du mener uten f.eks touchWiz eller andre vederstyggeligheter oppå.

Samme med Fairphone.

Det stemmer det du sier. Apple kommer i nåværende form ikke til å endre noe på salget av iPhone-enheter, det er det de tjener penger på. Google kommer til å fortsette slik de gjør nå, kanskje med enda eklere kontroll over de allerede ekle app-ene sine.

Endret av Spetsnaz
Lenke til kommentar

 

Jeg byttet fra Android til iOS for mange år siden. Og har ikke sett meg tilbake. Men etter å ha tenkt litt på saken gjennom helgen så tror jeg joggu jeg bytter tilbake til Android neste gang jeg skal ha en telefon eller surfeplate.

 

Når Apple viser en så til de grader forakt for kundene sine at det nå snart bare blir "de rikeste av de rike" som får handlet hos de, så ser jeg ikke lenger poenget med å gi de også av mine penger.

 

Skulle ønske fler gjorde det samme. Altså å sluttet å handle Apple sine enheter en stund. For å vise Apple at dette er en uting. Men det er jo helt i tråd med Trump sin tankegang da. Så overraskende er det jo ikke. Han har jo en liten hånd nede i de fleste bukser "over there".

Fint hvis du kan presisere hva du er misfornøyd med enn at fokuset ditt skal være å nå ut til folk med din rene misnøye.

Er du misfornøyd med produktet i sin helhet så er det bare å bytte vekk. Har du problemer med telefonen i seg selv så er det forhandler og serviceverksted som skal hjelpe deg. Det er ofte den flaskehalsen i dagens samfunn som skaper misnøye mellom produsent og kunder.

Jeg skjønte godt hva han er misfornøyd med, han skriver jo at det er prisen. Jeg er helt enig selv om jeg ikke har Iphone selv.

Lenke til kommentar

 

 

Samsung forever ✌️

 

Er ikke flaggskipene dems like dyre med like god margin? 

Tja, kommer an på hvordan du ser det.

Samsung Galaxy Note 9 512 GB kostet 12500 ved lansering, iPhone Xs Max 512 GB kostet 16900.

 

Personlig synes jeg at 16900 er et høyere tall enn 12500, men dette er jo helt subjektivt.

og hvis man har en s2 eller noe liggende fra før av så ble det 10500.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...