Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Skrevet
Karltorbj skrev (3 minutter siden):

Ja, se der, det var asparges.

Takk allikevel for det misforstaatte brekkboennetipset, jeg er alltid aapen for noe nytt.

Nei det var ikke Asparges, sesongen kommer senere på våren. Det er ferske kokte brekkbønner som sagt som er billige året runt på arabisk butikk.

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Gouldfan skrev (7 minutter siden):

Nei det var ikke Asparges, sesongen kommer senere på våren. Det er ferske kokte brekkbønner som sagt som er billige året runt på arabisk butikk.

Riktig. 😃 Asparges gaar kun i suppa hos meg. Ellers saa blir den for blaut.

  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
Karltorbj skrev (13 minutter siden):

Riktig. 😃 Asparges gaar kun i suppa hos meg. Ellers saa blir den for blaut.

Asparges skal alltid være fersk, krunchy og lett dampet og med masse sitronsaft og sitron pepper og litt kvern.

Enten den er til fisk eller kjøtt.

Asparges skal aldri være kokblaut.. muligens i suppe.

Asparges Suppe er sykt godt også men jeg kan ikke den varianten.

Min mening selvsagt, men som jeg tror jeg deler med mange...

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet
Gouldfan skrev (1 minutt siden):

Asparges skal alltid være fersk, krunchy og lett dampet og med masse sitronsaft og sitron pepper og litt kvern.

Enten den er til fisk eller kjøtt.

Asparges Suppe er sykt godt også men jeg kan ikke den varianten.

Der har du det, jeg har sikkert kokt den for mye og oppi vann.

Dette er lenge siden, kanskje jeg skal gi den en sjanse, gjoere det, paa den rette maaten.

Hvor lenge damper du den?

  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
Karltorbj skrev (18 timer siden):

Der har du det, jeg har sikkert kokt den for mye og oppi vann.

Dette er lenge siden, kanskje jeg skal gi den en sjanse, gjoere det, paa den rette maaten.

Hvor lenge damper du den?

Smørdampes i bittelitt vann ca 4 minutter under lokk.. en stor klatt smør i kjelen.

https://www.bama.no/kokkens-tips/hvordan-tilberede-gronn-asparges/

Deretter gnir jeg saften av en sitron over asparges og har på litt pepper, helst sitronpepper.

 

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)

Spar hadde ytrefilet til halv pris pga. dato. 😻

medium.jpg

large.jpg

Og rødvinssaus kjøpte jeg til halv pris pga. dato i juli 2024. Fortsatt god. 

Tom for poteter, så det ble servert med ris og gulrot. Alt dette fordi Spar måtte sette ned prisen. Hadde ellers hatt lørdagspizza.

Kjøttet hadde best før-dato for to dager siden, veldig mørt og velsmakende.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 2
  • Hjerte 2
Skrevet

Idag hadde vi sprøstekt ribbe, marinert fleskeskiver fra ribbe i press koker og ris og salat med dressing.

Helt ok, jeg synes ribbe er best til jul.. og flesket i trykk koker ble ikke like crunchy som jeg ønsker, men marinaden og barbeque saus var nydelig.

Så pluss fra meg.

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Skrevet

Har vært mye god kjøttmat i påsken, men nå er det på tide med ovnsbakt, marinert laksefilet med mandelpoteter og en skrukkete paprika som skulle vært spist for lenge siden. Servert med tyrkisk yoghurt, selvsagt.

Ønsket mitt er å ha alt i én form, men fisken og paprikaen er ferdig lenge før potetene. Jaja. Godt var det likevel.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Skrevet
15 hours ago, Mannen med ljåen said:

Har vært mye god kjøttmat i påsken, men nå er det på tide med ovnsbakt, marinert laksefilet med mandelpoteter og en skrukkete paprika som skulle vært spist for lenge siden. Servert med tyrkisk yoghurt, selvsagt.

Ønsket mitt er å ha alt i én form, men fisken og paprikaen er ferdig lenge før potetene. Jaja. Godt var det likevel.

Jeg lager ofte mat i form hvis jeg er lat, trickset er å ikke ha alt i samtidig, men time tiden man putter de forskjellige sakene i formen, slik at det er ferdig samtidig selv om de ulike tingene har ulike bake-tid.

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...