Gå til innhold

Spiser vi mindre ute i Norge?


VRK18

  

32 stemmer

  1. 1. Hvor ofte spiser du ute?

    • Svært sjelden
      27
    • 1 dag i uken
      2
    • 2-3 dager i uken
      3
    • 4-5 dager i uken
      0
    • Nesten hver dag
      0


Anbefalte innlegg

For meg virker det som at det er helt vanlig å spise ute flere dager i land som Tyskland, Frankrike, Spania og Italia. I Norge spiser vi nesten alltid hjemme. Er det fordi vi er ekstra glade i å lage mat i dette landet og har så mange dyktige husmødre, eller er vi kanskje ikke så rike som vi tror i "verdens riekste land"?

Endret av VRK18
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har kanskje råd en sjelden gang til å spise kinamat ute. Fordi den ikke er helt hinsides ågerpriset. Tror mye av svaret ligger på de dyre prisene. F.eks. når gladmatfestivalen i Stavanger først startet opp, så hadde de rimelige priser, og det var attraktivt å gå å kose seg der. Etterhvert så har de klemt luften ut av ballongen, med helt hinsides priser.

 

Et par ganger i året så har de i Sandnes by rimelig uke, hvor flere restauranter kniver om å vise seg fram med kr 100,- retter. Det er populært. De mest attraktive restaurantene har lange køer utenfor inngangspartiet, flere av timene disse ukene de gjør disse tiltakene. Det sier vel litt i forsvar av at restaurantmat er overpriset i Norge. Hvorfor skal jeg sponse en kulinarisk kokk sine studier, og samtidig gjøre han stinn av penger (lettere overdrevet)?

 

Dette er i "oljebyen". Statoil har drept noe av økonomien med sin ansatteslakt, og å kutte i innkjøp fra underleverandører, og å bremse oljeboringsaktiviteter. Viste Strandhotell f.eks. på Randaberg gikk konkurs, og har hatt eierskifte flere ganger. Dette er et hotell som er litt i en særklasse beliggenhetsmessig. Tror det var oljesvikten som førte til dette, fordi folk benyttet selskapsfasilitetene mindre. Det er også en oljemesse på Tjensvoll i Stavanger nå og da. Så hotellkapasiteten har vært nødt til å øke i de gode tidene. Så hotellkapasitet er det vel nok av, kanskje også det gir litt av svaret på hvorfor det serverdige hotellet jeg nevnte gikk konkurs. Et annet hotell i nærmiljøet mener jeg en stund ble brukt som flyktningeinnlosjering :p  så tidene endrer seg..

 

Svaret er som Christian sier:
 

Fordi det er jævlig dyrt

Endret av G
Lenke til kommentar

Sikkert ikke helt på kornet av VRK18 det der Zork, men jeg støtter synet hans litt. Jeg tror det er mer utbredt bruk av restaurantene i andre europeiske land. Det pleier ofte å være fullt på de mest populære spisestedene, og innimellom så må man vente på å få bord. Det kan jo skje i Norge også, men jeg tror vi har vært innom en pengeskvis, som har etterlatt seg spor.

 

Man har valgfrihet til å lage seg rimeligere mat hjemme, og den kan også gjøres god og kulinarisk. En tid hvor man faktisk kan øve seg på kokekunstens ferdigheter dette :wee:

 

Er mye rimelig pizza og tacomat som folk gafler i seg både på pub og i fra frysedisker. Det er hva man selv gjør det til.

 

Nasjoner som Frankrike, Italia og Spania har rike mattradisjoner. Kokkestudenter flokker jo til disse nasjonene for å få litt grei grunnopplæring. Folk holder liv i mattradisjonene og restaurantene der sørpå.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ser at nedover i Europa er det helt vanlig å spise ute flere dager i uken. I Norge spiser vi nesten alltid hjemme. Er det fordi vi er ekstra glade i å lage mat i dette landet og har så mange dyktige husmødre, eller er vi kanskje ikke så rike som vi tror i "verdens riekste land"?

Du vet da svaret på dette selv, og forstår det.. Alikevell som alltid må du lage en tråd som er bare helt latterlig...

 

Til og med utgangspunktet ditt er jo feil her... Folk spiser hjemme uansett hvor de bor...

 

Vurderer å kalle deg for VRTerror med alle de trådene dine som er opplagte og du allerede helt klart har et svar på...

Endret av Krozmar
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg spiser ute kanskje en eller to ganger ila en måned. For meg alene ender det opp på 150-200,- per gang. Det er da snakk om burger eller kebab.

 

En rimelig frokost/lunsj på en café koster fort 100-120,- per person. Enda mer om det er på kjederestaurant. Tenk da om du er en familie på fire eller mer. Middag ute ender da på alt mellom 500-1000 kr utifra alder på barna. 1000-2000 om det er helgemiddag med vin, øl m.m

 

Hva ville en biffmiddag til familien hjemme kostet i sammenligning?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sikkert ikke helt på kornet av VRK18 det der Zork, men jeg støtter synet hans litt. Jeg tror det er mer utbredt bruk av restaurantene i andre europeiske land. Det pleier ofte å være fullt på de mest populære spisestedene, og innimellom så må man vente på å få bord.

 

At en finner de mest populære spisestedene fulle når man er i utlandet er vel neppe på grunn av at lokabefolkningen okkuperer flesteparten av bordene?

 

Å reise til turiststeder og tro at grunnen til at restaurantene der er fulle er fordi lokalbefolkningen stormer ut for å spise flere ganger i uken, virker noe korttenkt.

 

At vi synes det er 'jævla billig' å spise der, betyr neppe at lokalbefolkningen gjør det. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

1. At en finner de mest populære spisestedene fulle når man er i utlandet er vel neppe på grunn av at lokabefolkningen okkuperer flesteparten av bordene?

 

2. Å reise til turiststeder og tro at grunnen til at restaurantene der er fulle er fordi lokalbefolkningen stormer ut for å spise flere ganger i uken, virker noe korttenkt.

 

3. At vi synes det er 'jævla billig' å spise der, betyr neppe at lokalbefolkningen gjør det. 

 

 

1. Litt uenig. Nordmenn reiser også langt utenom turiststeder, og også der kan bordene ha svært god benyttelse.

 

2. Svar på 1 passer også på pkt. 2

 

3. Kanskje ikke. Men, mange europeere har relativt god økonomi de også. Er jo bare å sjekke slike statistikker om "hvilke land som er beste å leve i". Samt slike statistikker som forteller om europeeres kjøpekraft (real.. økonomi eller hva det kalles).

Ja, det er ikke en hver brite eller tysker som har råd til å gå så ofte på restaurant nødvendigvis, da det kan være større skjevheter på inntekt der. Bare for å ta et par land for seg. Men, de har det heller ikke så vondt som en greker har det i dag for å sette det på spissen.

Lenke til kommentar

 

1. Litt uenig. Nordmenn reiser også langt utenom turiststeder, og også der kan bordene ha svært god benyttelse.

 

2. Svar på 1 passer også på pkt. 2

 

3. Kanskje ikke. Men, mange europeere har relativt god økonomi de også. Er jo bare å sjekke slike statistikker om "hvilke land som er beste å leve i". Samt slike statistikker som forteller om europeeres kjøpekraft (real.. økonomi eller hva det kalles).

Ja, det er ikke en hver brite eller tysker som har råd til å gå så ofte på restaurant nødvendigvis, da det kan være større skjevheter på inntekt der. Bare for å ta et par land for seg. Men, de har det heller ikke så vondt som en greker har det i dag for å sette det på spissen.

 

 

Jo, men dette er vel mye "kanskje, vissomatte, dersom og muligens"? 

 

Joda - en del andre europeere har også god økonomi, men hvor er disse mengdene "nedover i Europa" som trådstarter mener spiser så mye mer ute enn oss?

 

Nå skal vi passe oss for persondebatt her, men trådstarter har ikke akkurat tradisjon for å starte tråder som er godt forankrede i fakta, så med mindre jeg får noen faktiske tall og eksempler som backer opp hans påstander her, så sliter jeg med å ta dem for god fisk.

Lenke til kommentar

 

Jeg ser at nedover i Europa er det helt vanlig å spise ute flere dager i uken.

 

Er det det?

 

 

Det blir anekdotisk, men både tyskere, franskmenn, italienere og spanjoler ser ut til å spise oftere ute enn nordmenn. Skulle ikke forundre meg om det samme gjelder landene i Øst-Europa. 

Lenke til kommentar

Jeg er relativt godt bereist også litt utenfor turisttråkkene. Så jeg lener meg til at VRkatten har truffet en nerve med en viss sannhetsgehalt i seg med dette innlegget. Jeg har faktisk litt av det samme inntrykket. Nå har vi såpass god råd i Norge generellt sett, men også vi har vært igjennom en skvis. Så derfor så har jeg også forsøkt å besvare VRkattens undring over hvordan han kan sitte igjen med denne oppfattelsen sin.

 

Altså litt motvekt. Sånn at når folk igjen får seg arbeid, så vil en del av de populære og dyrere restaurantene i Norge få bedre belegg. Men en del restauranter sliter med finansene i den tid vi er i nå. Derfor så tror jeg at VRkatten pr. i dag har helt rett. Men en dag i mårrå, så vil bildet kanskje endre seg litt igjen. Kan hende restauranteierne må lære seg prising, og råvareøkonomi bedre for å holde hjulene i sving. Denne her er ganske så betimelig:

 

tilbud-ettersporsel.jpg

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg er relativt godt bereist også litt utenfor turisttråkkene. Så jeg lener meg til at VRkatten har truffet en nerve med en viss sannhetsgehalt i seg med dette innlegget. Jeg har faktisk litt av det samme inntrykket

 

Ja, men da må det da være rimelig kurant for enten deg eller trådstarter å faktisk besvare spørsmålet og ikke bare komme med "jeg tror/antar/føler/har intrykket"?

 

Hvor er disse områdene der lokalbefolkningen spiser ute på resturant mange ganger i uken?

 

Jeg ber ikke om en fyldig liste her... bare ett eller to land/områder hvor dette forekommer i langt større grad enn i Norge?

Lenke til kommentar

Tja. Nå vet jeg at jeg kan slippe unna med å la være å besvare dette. Det er et interessant nok spørsmål. Jeg har selvsagt ikke en utfyllende liste. Jeg regner med at gjerne også du har reist litt andre destinasjoner enn f.eks. Gran Canaria eller hvor enn det måtte være turistene flokker. Da vil du jo også kunne gjøre dine egne formeninger.

 

Gir deg 5 år (fra nå) på å erfare om vi tok feil, i dine øyne :wee:

Lenke til kommentar

Jeg er relativt godt bereist også litt utenfor turisttråkkene. Så jeg lener meg til at VRkatten har truffet en nerve med en viss sannhetsgehalt i seg med dette innlegget. Jeg har faktisk litt av det samme inntrykket. Nå har vi såpass god råd i Norge generellt sett, men også vi har vært igjennom en skvis. Så derfor så har jeg også forsøkt å besvare VRkattens undring over hvordan han kan sitte igjen med denne oppfattelsen sin.

 

Altså litt motvekt. Sånn at når folk igjen får seg arbeid, så vil en del av de populære og dyrere restaurantene i Norge få bedre belegg. Men en del restauranter sliter med finansene i den tid vi er i nå. Derfor så tror jeg at VRkatten pr. i dag har helt rett. Men en dag i mårrå, så vil bildet kanskje endre seg litt igjen. Kan hende restauranteierne må lære seg prising, og råvareøkonomi bedre for å holde hjulene i sving. Denne her er ganske så betimelig:

 

tilbud-ettersporsel.jpg

 

Godt innlegg og fin graf!

Lenke til kommentar

Tja. Nå vet jeg at jeg kan slippe unna med å la være å besvare dette. Det er et interessant nok spørsmål. Jeg har selvsagt ikke en utfyllende liste. Jeg regner med at gjerne også du har reist litt andre destinasjoner enn f.eks. Gran Canaria eller hvor enn det måtte være turistene flokker. Da vil du jo også kunne gjøre dine egne formeninger.

 

Gir deg 5 år (fra nå) på å erfare om vi tok feil, i dine øyne :wee:

 

Hva i alle dager skulle 5 år ha med saken å gjøre?

 

Jeg er klar over at du ikke har en utfyllende liste. Det var grunnen til at jeg poengeterte at det heller ikke var nødvendig og kun ba om ett eller to eksempler.

 

Og ja, jeg har reist en god del utenfor "allfarvei". Det er mye av grunnen til at jeg lurer på hvor du og trådstarter finner disse hordene av lokalbefolkning som strømmer til lokale restauranter flerfoldige ganger i uken?

Lenke til kommentar

 

Tja. Nå vet jeg at jeg kan slippe unna med å la være å besvare dette. Det er et interessant nok spørsmål. Jeg har selvsagt ikke en utfyllende liste. Jeg regner med at gjerne også du har reist litt andre destinasjoner enn f.eks. Gran Canaria eller hvor enn det måtte være turistene flokker. Da vil du jo også kunne gjøre dine egne formeninger.

 

Gir deg 5 år (fra nå) på å erfare om vi tok feil, i dine øyne :wee:

 

Hva i alle dager skulle 5 år ha med saken å gjøre?

 

Jeg er klar over at du ikke har en utfyllende liste. Det var grunnen til at jeg poengeterte at det heller ikke var nødvendig og kun ba om ett eller to eksempler.

 

Og ja, jeg har reist en god del utenfor "allfarvei". Det er mye av grunnen til at jeg lurer på hvor du og trådstarter finner disse hordene av lokalbefolkning som strømmer til lokale restauranter flerfoldige ganger i uken?

 

 

Det er mulig jeg tar feil, og at nordmenn spiser ute like ofte som andre. Har endret OP til "For meg virker det som..."

Endret av VRK18
Lenke til kommentar

Lønningene i Norge er gode, men man glemmer ofte å ta i betraktning skjulte skatter, nemlig høy moms, avgifter, bompenger, NRK lisens etc. Så når man har betalt sitt til staten, kommune og annet offentlig, så er det ofte ikke nok til å gå ut på resturant for å spise middag.

 

Flybilletter er fortsatt billig så man kan lett reise til et lavkostnadsland som Vietnam og spise middag ute hver dag med en norsk gjennomsnittslønn ( ca. 600 000 kr ifølge SSB)

Endret av FrihetensRegn
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...