Gå til innhold

Lite lønn callsenter?


Anbefalte innlegg

Hei!!

 

Jeg vurder om en stilling jg kansje skal starte i er veldig underbetalt...

 

Lurer derfor på om det er normalt å tjene det de gjør her.

 

Jobben er som kundebehandler i en callsenter bedrift, de følger tariff for EL og IT, men likevel er startlønna latterlig lavt

 

Brutto mnd lønn for 100% heltid er 25000 tilsvarer timelønn på 156 ca, arbuka er 35/5 ifølge den tariffen de følger... dette er da såvidt 300 000 i året.

 

Jeg har høyskole utdanning men det er ikke relevant til stillingen (stillingen krever bare fullført vgs)og er 32 år.

 

Er det overhode noen som tjener så lite og er det mulig å overleve på denne lønna? Netto sitter man vel igjen med 19000 såvidt..

 

 

Eller er det bare jeg som er bortskjemt nå? har søkt fast stilling lenge så er glad for tilbudet, men er det normalt og tjene dette i Oslo nå i 2018 eller er dette en meget underbetalt bedrift?

 

Syns det er veldig rart at tarrifflønna er såpass lavt...

 

Hva tjener du? noen som tjener dette? eller er alle over?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eller er det bare jeg som er bortskjemt nå? har søkt fast stilling lenge så er glad for tilbudet, men er det normalt og tjene dette i Oslo nå i 2018 eller er dette en meget underbetalt bedrift?

 

Syns det er veldig rart at tarrifflønna er såpass lavt...

 

Hva tjener du? noen som tjener dette? eller er alle over?

 

Syns det er en helt fin lønn for den typen jobb som "alle" kan utføre.  En som bor i Oslo vil ikke automatisk kunne gjøre en bedre jobb enn en som bor et helt annet sted i landet - eller utlandet for så vidt. 

 

Skal du leve "det gode livet" i det dyreste stedet i Norge (og dermed blant de dyreste stedene i verden), så må du nok bare innse at uten særlig kompetanse kommer man ikke langt.

 

Det finnes iøvrig noen tråder ang. lønn her på forummet der du kan se hva folk i mange ulike stillinger tjener. 

Lenke til kommentar

Så lenge du føler tarifflønn så er du sikra ei forholdsvis fornuftig lønn.

 

Grunnen til at lønna er lav er sjølvsagt at dette er ein type jobb som ikkje har formelle kompetansekrav, det er derfor mange som er kvalifisert til å ha jobben.

 

I følge gjeldande tariff for el og it skal arbeidstakar utan fagbrev ha 180,35 kr i timen. https://elogit.no/sites/elogit/files/landsoverenskomsten_for_elektrofagene_2016-2018.pdf

På same plass står det også at dersom ein opererer med månedslønn så skal ein bruke 162,5 timar i måneden som omrekning, noke som betyr at ei månedslønn på lavaste tariff er på 29 306,88 kr i måneden.

 

Så sjekk at du får lønn etter gjeldande tariffavtale og ikkje ein gamal avtale. PS. det skal forhandlast om ny avtale i år som (etter all sannsynlegheit) får virkning frå 1 mai i år, i den avtalen vil nok lønna bli justert litt opp.

 

Dersom du ikkje har gjort det alt så bør du vurdere å forhandle om høgare startlønn. Sjølv om bedrifta følger tariff så er ikkje tariffavtalen til hinder for å betale meir enn minimum. Det at du har bachelorgrad innanfor eit eller anna kan som det minste leggast fram som dokumentasjon på at du er i stand til å ta til deg læring på eit høgt nivå. Ein måte å vinkle det på kan f.eks. være at du du gjennom bachelorgraden har vist at du er i stand til å ta på deg eit større ansvar innan kort tid.

Ulempen igjen kan være at arbeidsgiver ikkje vil betale deg meir fordi ein antek at du kjem til å slutte igjen så fort du får eit jobbtilbud innanfor det du har utdanna deg til.

Det vil derfor være litt avhengig av kva livssituasjon du befinner deg i og kva som er planen din vidare. Er du for tida arbeidssøkande så kan det være lurt med tanke på CV'en og sluttattesten å ta deg ein dårlig betalt jobb i ei periode kun for å kunne vise til nylig arbeidserfaring. Samtidig så er det ikkje lurt å forplikte deg til ein jobb som du ikkje vil ha dersom det er sannsynleg at du finn ein anna jobb snart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...