Gå til innhold

– Piratkopiering på Internett er større enn noensinne


Anbefalte innlegg

 

Bullshit, trenger ikke å forsvare meg - laster ned ulovlig med glede for å teste ting. Har ikke råd til å holde på lovlig.

Men om det skal sies jeg har hatt spotify premium siden 2011 og de har en fin tjenste som jeg savner i film-verdenen.

Endret av MOO-
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selvsagt lastes det ned film og tv når griske investorer kjører på med urimeligr rettighetskrav. Siste sesong Emmy-vinnende Mr Robot er umulig å se lovlig i Norge, for eksempel. Ingen gidder vel å sitte med lua i hånda i et helt år og vente på at hollywoodmenn ikke kan melke kua like mye, og slipper serien til andre land.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det var da en merkelig påstand.

en påstår altså, at tjenester som Netflix og andre som bidrar til at "digitalt" innhold blir enklere tilgjengelig ikke har noen effekt på piratkopiering ?

 

Kan man i så fall, sannsynliggjøre, eller bevise at det ikke ville vært mer piratkopiering uten slike tjenester ?

Dette høres ut som totalt "bullshitt".

En kan vel anta, at prisene på digitalt innhold i enkelte land holdes rimelig høyt. Dermed får man piratkopiering.

Her skriver man jo, at det "aller meste" av Piratkopiering, så blir innholdet sett på en "mobil enhet", altså en mobil telefon.

Netflix og mange andre tjeneste ytere, retter seg vel først og fremst til de som har en TV, eller en PC-skjerm/lap top skjerm med stort nok areal til at en kan si at det er "greit" å se en film.

At mobil telefoner blir stjålet verden rundt, er vel ingen hemmelighet. At de som da stjeler en slik telefon også bruker den til også å se filmer, høre på musikk osv. burde jo ikke være en overraskelse egentlig ?

Så her trekker man konklusjon, på sviktende grunnlag.

Det er jo også litt artig, at de 2 landene i verden som har "mest" digital overvåkning, USA og Russland, topper denne listen.

Da kan man like gjerne si, at mer digital overvåkning, medfører mer pirat kopiering.

Det blir vel like riktig, som påstanden om at Netflix og lignende tjenester ikke motvirker piratkopiering.

 

Kanskje en burde tenke i litt andre baner ?

 

Kanskje en burde være litt mer åpen, omkring hvorfor noen har den adferden de har. For dette var en slett analyse. Kanskje det handler like mye om barn/unge, som ikke ville fått sett disse filmene, fordi det er en aldersgrense som liksom skal "hindre" dette. Det kan jo også være en faktor her.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Som andre nevner, det å laste ned filmer ulovlig, gir ett mye bedre tilbud og resultat som regel. De kommer ikke til å få bukt på mye av ulovlig nedlasting av filmer når det er så mange begrensinger på lovlig løsning i forhold til gratis.

 

-Regelverket på mediarettigheter etc må strømlinjeformes bedre. Kanskje ved at man har en egen lisens som gjelder streaming, som går utenom fysisk mediarettigheter i alle land. Det er jo helt på trynet at streaming selskaper må forhandle med masse forskjellige selskaper som ikke er produksjonselskapet som egentlig eier en medie. Det er jo også helt på trynet at andre selskaper sitter på rettighetene på tekstingen på ett språk, selv når andre har laget en teksting helt utenom den "orginale"... Også har jo vi extended cuts, directors edition etc, som vi ikke kan velge imellom, ofte?

 

-At man er låst til app/program som streamingselskapet har laget. Det burde være mulig å la andre programmer håndtere streaming, bibliotek etc, uten å miste drm kontroll? Dette er en mye bedre løsning om man har flere streaming tjenester også. Jeg savner mulighet å ha tekst på språk som ikke er engelsk og norsk, da jeg har noen ganger besøk av individer som ikke skjønner stort av noen av de språkene...

 

-Begrenset og forsinket innehold. Det at det mangler flere sesonger på en serie, er egentlig uakseptabelt; jeg kan skjønne siste sesong, men ikke mer enn 1 sesong. Jeg skjønner dette har med at de koster mindre, men da må de ihvertfall følge opp med nye sesonger kjappere, som feks en ny per måned. Filmer er jo ofte forsinket alt for lenge.

 

Det jeg har skrevet er mine egne meninger, og forslag som kanskje ikke er helt gjennomtenkte, men nå ser det ut til at mediabransjen innen TV/Film ikke greier å tenke ut noe som helst. De må få vekk det gamle røkkelet av ett system, det fungerer helt klart ikke optimalt i forhold til idag. Vi er ikke på 80 tallet nå!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Her er det en veldig enkel løsning som sannsynligvis ville redusere piratkopieringen en god del.

 

Hvis alle disse produksjons of distribusjons selskapene gikk sammen om en felles platform som lot folk køpe, laste ned, og/eller streame filmer og serier(både gamle og nye) på en enkel grei og rimelig måte ville det nok gjort mye.

 

Men i stedet så vil de heller slåss om hvem som har de beste tjenestene og tilbudene enn å samarbeide om best mulig tilbud for folket.

 

Selv laster jeg ned mye filmer fordi mange av de filmene og seriene jeg har lyst å se er ikke tilgjengelige på nadre måter.

Er f.eks mange gode klassikere fra 70-80-90 tallet som er nesten om ikke helt umulige å få tak i om du ikke laster dem ned på denne måten.

 

Dessuten så ønsker jeg å ha filmen tilgjengelig når jeg ønsker og har tid og mulighet til å se den, ikke når når en eller annen strømme tjeneste mener det kan være lønnsomt å tilby den.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Laster aldri ned noe ulovlig selv, men synes streamingtjenester er noe herk fordi innholdet blir så fragmentert på utallige forskjellige leverandører. Skal man ha et godt utvalg må man abonnere på flere forskjellige tjenester og det blir fort noen kroner i året det er snakk om. Færre tjenester med mer innhold ønsker jeg i hvert fall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...