Gå til innhold

Her dyrker de ruccola og koriander 33 meter under London


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Moderne og moderne fru blom, folk har dyrket cannabis innendørs i et par tiår. Problemet frem til nå var at man ikke kunne dyrke salater og urter økonomisk nok, det er litt fler kroner å hente på ulovligheter :wee:

  • Liker 2
Skrevet (endret)

Dette er ein god måte å utnytte areal på (eller volum)! Jo meir me kan dyrke under jorda, jo mindre uteareal er det nødvendig å bruke.

Endret av Zeph
  • Liker 3
Skrevet

Får plantene alle næringsstoffene de har ved naturlig dyrking? Eller vil de kun få næring til å vokse fort, men være fattig på næring og sporstoffer vi er avhengige av?

  • Liker 1
Skrevet

Næringsstoffer/sporstoffer henter plantene fra jordsmonnet, ikke fra lyset. Det burde derfor ikke være noen forskjell fra planter dyrket med andre lyskilder.

Skrevet

Her kommer næringen fra løsninger i vannet. Du kan dermed "skreddersy" hva de skal inneholde på en mye mer stabil og forutsigbar måte enn ute på et jorde. Det som begrenser seg er tilgjengelig kvadratmeter, energipris, investering i utstyr (spesielt dyre led lamper), og innkjøp av "kjemikalier" med nødvendige næringsstoffer.

  • Liker 1
Skrevet

Næringsstoffer/sporstoffer henter plantene fra jordsmonnet, ikke fra lyset. Det burde derfor ikke være noen forskjell fra planter dyrket med andre lyskilder.

 

Hvilket jordsmonn er det når du bruker hydroponi..altså utelukkende væske, og ikke jord??
Skrevet

Her kommer næringen fra løsninger i vannet. Du kan dermed "skreddersy" hva de skal inneholde på en mye mer stabil og forutsigbar måte enn ute på et jorde. Det som begrenser seg er tilgjengelig kvadratmeter, energipris, investering i utstyr (spesielt dyre led lamper), og innkjøp av "kjemikalier" med nødvendige næringsstoffer.

 

Ja, forutsatt at de får det. Agurker og grønnsaker dyrket med hydroponi smaker kun vann, og avslører mangelen på stoffer som de ellers hadde fått seg mangler. Da må vi til med vitamin- og mineraltilskudd.

  • 3 uker senere...
Skrevet

 

Her kommer næringen fra løsninger i vannet. Du kan dermed "skreddersy" hva de skal inneholde på en mye mer stabil og forutsigbar måte enn ute på et jorde. Det som begrenser seg er tilgjengelig kvadratmeter, energipris, investering i utstyr (spesielt dyre led lamper), og innkjøp av "kjemikalier" med nødvendige næringsstoffer.

Ja, forutsatt at de får det. Agurker og grønnsaker dyrket med hydroponi smaker kun vann, og avslører mangelen på stoffer som de ellers hadde fått seg mangler. Da må vi til med vitamin- og mineraltilskudd.

 

Har selv smakt på ruccolaen til tåsen microgreens som driver på denne måten. Smaker mye mer enn de som er i butikk. Dersom man ikke lager et produkt som er bedre enn det man får tradisjonelt, gidder ikke folk kjøpe det istedenfor andre produkter og ihvertfall ikke betale mer. Denne formen å dyrke på er ofte dyrere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...