Gå til innhold

DirekteDemokrati

Medlemmer
 • Innlegg

  2 586
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

DirekteDemokrati vant dagen sist 9. september 2018

DirekteDemokrati hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

8 011 profilvisninger

DirekteDemokrati sine prestasjoner

2,2k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Liker dine ad-hominem om Russland.. Hvem har snakka om russisk luftvern? Ingen bortsett fra deg? Jeg bare nevnte at Mig-31 ble hyppig brukt der hvor ingen side har kontroll. Da dens store fart gjør at den kan komme seg ut av farlig flyrom kjapt etter den har skutt missiler/bombet etc. Russland har vel bare mistet en Mig-31 enda. Men ikke lett mål å treffe slik de bruker den. Med dagens fase arrangerte radar, multispekter, bruk av doppler effekt, azimuth etc får man er relativt godt bilde av sånn ca hvor noen er på vei. Samt farten flyet holder. Å du vet hvor du skal rette resten av utstyret ditt slik at du kan få enda mer presisjon. Det finnes også radar som bruker flere antenner, å beveger de tre dimensjonalt får å finne høyde på flyet. Samme teknologi som PAR (Precision approach radars) er basert på. Lav rekkevidde på disse dog, grunnet den høye presisjonen.
 2. Du som ikke helt vet hva du snakker om her skjønner jeg. F-35 er vel ca 34% tyngre enn F-16. Jeg har sett F-35 og F-16 side om side. F-16 er liten i forhold. F-16 er liten jager, litt større enn Gripen. Men fortsatt liten. Mange som spøkte at F-16 var bare en jet motor med et sete når den kom. F-22, F-15 er ca like i størrelse. Store fly. De skal ha med seg mye våpen, å dominere lufta. Kan jo lage en analogi av det, la oss si jeg klarer så vidt å løfte 40kg med en hand. Når vekten økes til 54kg, burde jeg bruke to hender eller slite livet av meg mens jeg løfter den med en hand? Svaret for meg er enkelt. Eurofighter er mindre enn F-35, den har to motorer. Måtte nesten ha det om man skal ha ytelse med den vekta da den er betydelig tyngre enn F-16 den og. Eurofighter er helt rå når det gjelder klatre kjapt. Mye pga den har så mye motorkraft. Fridstidsavgjørelse? Hva er det du snakker om? Eurofighter programmet startet i 1986, toppen av den kalde krigen. F-35 programmet ble startet i 1995.. Red Flag er fint orkestrert øvelse. Der blant annet Gripen ikke får bruke sin meteor missil som finner selv stealth fly uten en "lock" Den ene gangen Gripen fikk bruke sin meteor missil drepte den F-22 veldig kost effektivt. Ja F-35 ville blitt dyrere å fly, samt vedlikehold. Men da hadde man hatt en vanvittig bra fly. I stede for noe veldig mange tviler på. Jeg tror ikke F-35 ville yppet på F-15 i lufta i et krigs scenario der de har støtte fra hele militæret. Flyr F-15 blind med bare sin egen radar kan han være under en del ulemper som i Red Flag. F-15X blir da enda mer snadder. Utrolig hvor bra det flyet holder på energien når man gjør manøver. En glede å fly. Passer inn i amerikanske doktrinen veldig bra. Samt om du skal ha stealth på F-35 kan du bare ha med deg 2.5 tonn med våpen, F-15 flyr høyt med 11.5 tonn med våpen. Ettersom ingen kan yppe på dens luft dominering. Husk missiler bommer oftere enn de treffer, ha med seg mye våpen får man må snu har "force multiplication" som stealth evnen har. Jeg ser ikke på red flag enn annet enn korrigert kamp. Blir litt som om meg og deg skal liksom sloss i en ring. Men du får ikke lov å bruke venstre armen, å bare kvarte høyrefoten.
 3. NATO er forsvars allianse 😛 Polen går inn på eget ansvar så klart Atomvåpen er politisk selvmord. At folk bruker oksygen på det argumentet enda. Da kommer hele NATO inn, uansett om det blir brukt i Polen eller Ukraina. Spiller ingen rolle, atomvåpen er uakseptabelt. Å bruk må komme med enorme konsekvenser. Ellers får idioten i Nord Korea idèer. Eller Kina. Så det er noe vi bare MÅ gjøre.
 4. Den Mig-31 som får missil etter seg bare snur å flyr fra den. Mens de andre jakter 😛
 5. Europa endelig hjelper ja. Absolutt på tide. Tyskland var utrolig treg, å de som sitter på så mye industri makt. Jaja, bedre sent enn aldri antar jeg. Ble mektig imponert av Polen i starten, de holdt jo nesten følge med USA med sin lille økonomi. Var i Warszawa 9 dager etter krigen brøt ut. Så vanvittig fantastiske polakkene var, var vel rundt 1 million Ukrainere i Warszawa når jeg var der. Folk hjalp til overalt. Fra store til små, unge til gamle. Stor respekt til Polen altså. Enorm respekt. Polen har også dratt på shopping spree. De kommer til å bli en enorm militær makt med over 2000 tanks. De gikk jo til Sør-Korea og sa bare "Yes, everything please" også dro de hjem med teknologien til å bygge tanksen selv i tillegg. Polen kødder ikke. Hadde ikke vært overasket om Polen går inn selv om dette dras langt nok.
 6. Det gjør vi etter krigen er vunnet 😛 Var vel ingen som sa til tyskerne at de sku bli levende flådd under "treaty of versailles" Vinnerne dikterer vilkår.
 7. Joda, men stealth hjelper lite når man blir sett av lavfrekvent radar. Som gir denne info til en Mig-31 som går i 3000km/t. Og F-35 flyr i 1800km/t. Da må du ha gode marginer eller stor overlegenhet i lufta for å komme trygt hjem 😛 Absolutt ikke fan av F-35, den skulle hatt to motorer. Er bare fet/treg. Ellers er den fantastisk. Artige er at Kina tok F-35 data, laget en to motors versjon. Virker bedre på papiret. F-22 cruiser vel i topphastigheten til F-35 nesten, fantastisk fly. Laget for en ting, drepe andre fly. Synd det er en hangar dronning. Tror nok femte generasjons jagerflyene blir en kort affære, blir nok mer satsing på sjette generasjon. USA ser ut til å ha fått sine utviklingsproblemer under kontroll au nå. Ble mektig imponert over tiden det tok å utvikle B-21. De har jo sagt at de ikke skal ha så lang utviklingstid lengre, å hente teknologi mer fra hylla enn syke ønskelister. Gleder meg til sjette generasjonen.
 8. For å bli almen kjent som en stat må de bli anerkjent av FN. Vi kan enkelt presse det om vi ønsker. Så lenge man har venner med mye makt kan dette fort bli en virkelighet. Da får de rett til selvbestemmelse i følge FN. Selvbestemmelse var den mekanismen som lot koloniserte land få uavhengighet. Når man blir anerkjent som stat av FN, går man under handelsreglene. Som gjør ting som handelsavtaler mye enklere, samt man blir beskyttet. Frem til Kosovo ble FN frihetsbrev tolket som at man hadde rett til selvstyre, men ikke rett til å bli eget land. Dette endret seg med Kosovo. Rundt halvparten av FN anerkjenner Kosovo. En del, men fortsatt ikke nok til å anerkjennes som land. (Må være 2/3) Serbia tok Kosovo til internasjonal rett. Og den internasjonale retten konkluderte med at "And the court actually said there's nothing under international law that says a territory can't declare independence." Den anerkjennelsen Kosovo har gir de tilgang til IMF lån osv. Så hjelper litt. Vanskelig å fungere som land uten anerkjennelse. Så short story: Om vesten vil, så kan vi bryte opp Russland i henhold til internasjonal lov. Så lenge vi får mye av verden med oss. Og er det noe vesten ikke mangler, er det myk makt.
 9. Russland er et imperium. Tsjetsjenia ble anerkjent som selvstendig av Ukraina i July. Rimelig mange undertrykte minoriteter i Russland som gjerne skulle hatt litt selvstyre. Er på tide vi bryter opp det imperium slik at det aldri blir en trussel mot verden igjen. Mange ble slukt av Russland/Sovjet lenge før de gjorde seg til noe som en moderne stat, tross alt livet i Sibir er ikke lett. Tannu Tuva var en stat som eksisterte i Sibir i 26 år vel før dem ble slukt av Sovjet. Artig nok der han Shoigu (Høyre hånda til Putin) er fra. Akkurat som om Hawaii ville bli selvstendig. Ville jeg anerkjent dem, de ble tross alt en del av USA etter en haug med råtne ting som blant annet involverte å holde en pistol mot hode på dronningen av Hawaii. De som bor i Tsjetsjenia har mer til felles med Tyrkerne enn Russerne.
 10. Dem sier tiden for store sentrale utbygginger er over. Private markedet har mye makt i dag. Mange markeder er blitt konsolidert i noen enorme selskap/konsern. Det er mye privat "sentralisert" makt ute å svinge kontra 70-80 tallet da markeder ikke var konsolidert slik som nå. Hundrevis av "små" selskaper alle med forskjellige agenda, hadde mye mindre makt enn markeder som er blitt konsolidert av 2-3 selskaper. Lobbyvirksomhet etc. Sender samfunnet ut på mange villspor som er kapitalistisk motivert. Vi hadde enorm sentral utbygging i hele Europa etter krigen, eneste som kunne transformere et kontinent i ruin. Til en funksjonell verdensdel igjen på så kort tid. Mye var planlagt, spesielt det essensielle som energi etc. Men i dag er jo plutselig litt plan økonomi "kommunisme".. Tror da Norge har kapasitet til å planlegge sin energi, til en allright pris. Jeg mener tiden for stor sentral utbygging er her igjen. Privat markedet er alt for tregt. At EU ikke har brukt sin enorme sentrale makt til storskala atomkraft utbygging er for meg helt vanvittig. Å produsere oss ut av problemet med sol/vind vil bare skape nye problemer, er da fine støttespillere. Spesielt der atomkraft ikke er gunstig eller mulig. (Politisk ustabile land, om man bor off-grid etc) Norge legger jo ned industri. Jeg bor i en industri by, og meste planlegger sin flukt fra Norge når vi mistet den billige energien. Enkelte har stengt alt, andre har strømavtaler til 2030. Så dem er trygge til da. Vi vil jo kutte enorme utslipp med å jage disse kraft intensive industriene ut. El avgiften, som er politisk bestemt ikke en markedskraft. Har blitt økt vanvittig for industri de senere årene au. Hydro hadde fått en merkostnad på drift i Norge på 300 millioner i 2019, så skjedde Corona og energikrisen. Tipper de er godt over milliarden i merkostnad nå. Da pakker de sakene å flytter til et annet land med billig energi, Kina har billig energi samt billig arbeidskraft. Er nok der industrien som legges ned i Norge havner. Denne industrien har vært ryggraden til Norge i over 100 år, før oljen. Men nå jages industrien ut av landet fordi de ikke har bein i nesa til å bygge et atomkraftverk øst i landet. Der vi bruker mest energi. De håper vel det vil gi oss nok buffer til vindkraft, også bygge opp mindre energi intensiv industri.. Energi giganten som ikke vil bruke sin energi selv, men heller selge den til Tyskland så de kan ha smelteverk der.. Fatter ikke hvordan den matten fungerer. Salg av strøm er en engang inntekt. Smelte legeringer innenlands genererer arbeidsplasser som igjen skatter, profitt som igjen skatter, støtte industri som igjen skatter etc. Lønner seg sjelden å selge et uforedlet produkt ut av landet, om du har evne til å foredle det hjemme. Tjener mye mer på salg av bensin/diesel etc enn råolje.
 11. Akkurat som Ukraina er en region av Russland full av mini-russere? Eller Finland som var praktisk talt Russland, full av mini-russere på 40 tallet? Hmm, syntes jeg har hørt denne retorikken en plass før 😛
 12. Vi kan regulere via produksjon, men ikke med hvor mye vi eksporterer. Å vi må opprettholde strømbalanse, så begrenset hvor mye vi kan regulere ned når eksporten går for fult. Der er litt som du skal regulere badekaret ditt med å tilføre med varmtvann hele tiden. Det fungerer a, men krever veldig mye varmtvann kontra om du bare hadde en plugg på utløpet (eksporten)
 13. Spraye på noe vann avstøtende kan også være greit, slik at man kan hindre dugg/vann fra å bygge seg opp der. Anti-dugg spray, WD-40
 14. Beklager, jeg som skrev litt dårlig. Hun diskuterte med venninna si, venninnen som sa at hun burde gjøre det slutt med han siden han er utenlending. Da sa hun "Ja jeg burde det"
×
×
 • Opprett ny...