Jump to content

DirekteDemokrati

Medlemmer
 • Content Count

  2562
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by DirekteDemokrati

 1. Aw101 har 833km rekkevidde. Betyr at den kan dra 40mil til havs. Er vel nok til og dekke norsk økonomisk sone ut i fra google maps. Altså like langt som Oslo-Trondheim. Det er ganske langt ut det.
 2. Vi er så si på topp på selvmord allerede Som onkel til min far, nekta og på gamlehjem fordi de har det så jævli der. Så det ble hagla i hue..
 3. Skulle jeg valg, ville jeg hatt full auto og skutt i serie med 3 og 3 skudd for og innhente rekylen. Er en grunn til at militæret rundt om i verden bruker automat Kloss hold, hold inne avtrekkern. Er også ganske lett og gjøre en halvautomat til automat med dagens teknologi. En enkel CNC maskin fra Kina til en 15k, så kan du lage en bolt til feks AR-15 som gjør at den blir automat. Dog gass systemet er ikke laget for det, så må gjerne bytte rørene i noe mer resistant mot varme. Men vil fungere til noen tusen kuler uansett. Samt det og bare printe en enkelt åpen bolt design er også lett. er jo vanskeligere og lage den halvauto en full auto. Så har du en hjemmelaget "Uzi" som kan fyre av 800-1000 kuler i minuttet om du klarer og mate den.
 4. Hvorfor skal de ha behov for det? Går vel ann og fly fra land?
 5. Enkelte av oss er ute etter og ha en diskusjon og ikke bare angripe slik din diskusjons teknikk er..
 6. Burda da holde med Redningshelikoptertjenesten.. Om ikke, øk demmes budsjett. Men 16 helikopter burde da gi god dekning.
 7. Du skal bare sammenligne meg med trump? Natta og ignore. Slitsomme unger som aldri vokser opp. Du virker som og ha samme forståelse som Kim Jong-Un med din lyst for vold? Blir bra diskusjon av slikt? Så mørkt hos enkelte at det skummelt.
 8. Se på trenden over.. Der ser du vår andel av NATO over årene.. Som du ser så er det vi som bidrar mest i NATO bortsett fra USA da såklart i forhold til folketall. Eneste grunn til at gamle soviet slet så mye med Finland var pga demmes infrastruktur samt mangel på lederskap (Stalin hadde nettopp slaktet alt av lederskap). Noe som var en velsignelse i forkledning. For hadde han møtt Hitlers hær med like store mangler, så hadde dem slitt mye mer enn de gjorde. Og kanskje til og med tapt. De lærte mye fra og innvandere Finland. Russland i dag hadde måket over Finland like lett som jeg kan ta godis fra et barn. Dette er jo kjent historie. Når ble anderledes land en god unnskyldning? Vi er da ganske like... En skikkelig krig, så spiller det liten rolle hva du har. Det er din produksjons kapasitet som vinner krigen. Norge i krig hadde mistet all produksjons evne. Lett mål. De har solgt deg masse propaganda på en fiende som aldri kommer. Og folk dør på sykehjem osv fordi vi skal ha fly og tanks i stede for og ta vare på folk. Og de må spise mat jeg ikke hadde gitt bikkja engang. Russland har mer olje enn de noen gang får brukt og er blandt verdens største produsenter. Hva i all verden skal de med Norge. Måtte hatt oss i et halvt år hundre før det hadde blitt lønnsomt og krige slik for småpeng. Har nok 0 interesse. Eneste interesse de har er og holde sine grenser sikre mot amerikansk aggresjon. Og tilgang til fri handel. Enkelt syn? Du skjønner at befolkningen som står for verdi skapning? Og når man har dobbelt så mange mennesker så betyr det at du har dobbelt så mange mennesker som betaler skatt. Aka du har råd til dobbelt av det noen med halvparten av befolkningen har. Om du skal belaste innbyggerne likt. Vet folk liker og skryte av Finnenes forsvar, men Soviet sin inkompetanse spilte en større faktor en finsk forsvars evne. Og finsk forsvar vet at det ikke ville gått like bra i dag. derfor de ikke blir med i NATO. De vil ikke "Poke the bear" Trump "poker" Kina nå. Håper nesten Kina våkner snart. Og 1.4 milliarder industrielle mennesker. Hjelpes, det blir en bjørn vi aldri har sett makan til. Du har nok litt enkelt syn på ting. 2% BNP i 10år og vi kunne hatt ferdig utviklet atomvåpen program, utviklet helt alene. Enda billigere om vi fikk hjelp. Så er det bare og legge ned det meste og bruke minimalt på forsvar. Enkelt, effektivt.
 9. Vi kjøper inn utstyr fra utland.. Så igjen hvorfor skal vi bidra med mer enn alle andre? Vårt forsvars budsjett er typ dobbelt så stort som Finland og Danmark. Finland er ikke engang med i NATO. Ser ikke finnene snakke russisk? Men dette er jo standard debatt mot noen som svelger all propaganda. Har vel ca samme budsjett som svenskene med dobbelt så mange mennesker. Og de står alene de og..
 10. Så hvorfor skal vi bidra med mye mer enn alle andre? Ser ikke logikken. Atomvåpen sørger for ingen storskala krig. Og hva skal vi med så mye utstyr til og bølle midtøsten?
 11. Ja for hvor mye vi bruker = hvor sikre vi er? 2% er alt for mye. Blir ikke kastet ut av NATO selv om vi sier neitakk vi vil ikke bruke så mye. "Trenger forresten en stormakt store krigsskip eller kampfly for å ta kontroll over Norge? Med en dyktig datanerd er det vel mulig å sette store institusjoner ut av spill, og for å ta kontroll over media holder det vel å være passe velkledd og spasere rett inn i Media City Bergen?" https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/b5qPkk/ingen-andre-land-i-europa-bruker-saa-mye-paa-forsvar-som-norge
 12. La fram masse empirisk bevis. Du derimot bare gnåler at det er for vanskelig og lese.. Da er det ikke meg det står på...
 13. Les linkene jeg ga deg. Der er det. Men jeg er ikke en SFO arbeider. Så gidder ikke denne tåpelige formen for diskusjon. Du har alt du trenger i linkene ovenfor. Som jeg sa, ingen snarveier. Er ikke 1 sted alt står. Du må forstå alt. Sølvfatet med informasjon er ikke godt nok, rene data er ikke godt nok.. Hva i all verden er godt nok? Når informasjonen passer med ditt verdensbilde?
 14. Dessverre er mange "stein stokk dumme" eller andre ting som gjør at dem ikke fungerer 100%. Er vanskelig og overvåke alle hjem, og mange går igjennom sprekkene. Ved og tilby mat kan vi hindre skadene noe. Og ikke bare er det maten eller. Det er også det sosiale aspektet, er naturlig for oss mennesker og samles for og spise. Og er ofte der man lager bånd og vennskap. Vi som en kjent som noen introverter tror jeg det er desto viktigere. I stede for at man sitter alene på pulten med nista. Det og samles rundt et stort bord og spiser med dine venner, og potensielle venner er også bra. Det vil antageligvis ha en positiv effekt på og minske problemer som mobbing osv i tillegg. Mobbing ødelegger mange liv, før dem får muligheten til og prøve livet. En annen ting er at vi sørger for en god vane når det gjelder spising. Man ser ofte at barn med overvektige foreldre, ofte blir overvektige selv. Det pga de lærer og spise dårlig mat fra sine foreldre. Og det går ut over helse. Med og tilby bra mat på skolen kan vi også påvirke barnet til og spise bra og sunt ved hjelp av skole måltider. Og det er viktig, et liv med og spise riktig kontra et liv med overvekt kan koste Norge mye penger på sikt. Om penger er alt man bryr seg om, som en del gjør i dag dessverre. Spiste hos min kammerat som ung (en ganske overvektig familie) og skjønte hvorfor når dem skulle lage brun saus til kjøttkakene. Det var 80% fløte. Min far unngikk fløte som pesten, da det er bare usunt fett. Han lærte meg og at er ikke vits med smør på brødskiva om det er fuktig pålegg. Samt det åpenbare som læreevne og alt det andre positive med og spise riktig. Skolemat er mye viktigere enn folk tror. http://www.projectbread.org/news-and-events/news/5-reasons.html
 15. Er vel greit og prøve og minimere kostnadene? De er jo der hovedsak til "show", vi er ikke en stor nasjon. Så greit og spare der man kan. Vi bruker absurd mye penger nå på militæret nå som kalde krigen versjon 2 har startet. Og la oss være ærlig, blir nok ikke no krig. De kommer nok bare til og stå og ruste. Krig som skjer i tilfelle blir bølling av mindre nasjoner/mindre militær makt med lite eller ingen måte og sloss tilbake. Og om helikopterne må stå på bakken mot dem spiller det liten rolle.
 16. Og her er svaret på hvorfor det tallet ikke er riktig. Mørketall. https://www.forbes.com/sites/eriksherman/2018/07/22/more-people-probably-work-multiple-jobs-than-the-government-realizes/ Kan jo også legge til hvor mye man må jobbe bare for og dekke huslån/leie. Så ser du og skjevt det er. https://www.forbes.com/sites/amydobson/2018/10/30/how-many-hours-you-need-to-work-a-month-to-afford-a-mortgage-in-each-city/ https://smartasset.com/mortgage/hours-of-work-needed-to-pay-rent-2018
 17. Ganske feil. Det går ikke veldig bra. Folk må ha 2 og 3 jobber for og overleve. Og de som er på 50% lavest inntekt går faktisk ned i inntekt. Man tjente mer i 1970 https://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/08/07/for-most-us-workers-real-wages-have-barely-budged-for-decades/ Grunn til at dollaren er sterk er mye takket være olje for dollar systemet som gir en høy etterspørsel. Samt de "eksporterer" sin inflasjon. Når dette tar slutt, så vil all inflasjon komme tilbake. Og hva som skjer da kan være så mangt. Kanskje en av grunnene til at amerikanerne er så imot og slutte med olje
 18. Ja for folk er intressert i og lyve på massiv skala, der ungene demmes stråler seg til døde med mobil telefon.. Det blir litt "flatjord" for meg.. "En konspirasjonsteori forsøker å forklare en politisk, sosial eller historisk hendelses bakenforliggende årsak som en hemmelig og ofte avledende sammensvergelse, iscenesatt av en hemmelig allianse mellom mektige personer (noen ganger omtalt som «en usett maktelite») og ikke som åpne aktiviteter eller som naturlige hendelser." Kom med empirisk bevis på at det er skadelig..
 19. Konge, la folk se mødre og fedre som bærer biter av barnet sitt ut av ruiner. Er jeg sikker på vil endres mange mening om krig. Vi drar alt for lett til krig i dag, og med vi mener jeg USA/UK/Frankrike. Selv om de 2 siste har roet seg noe med årene. Irak så er vel snart en million døde som følger av at Bush jugde og fabrikkerte bevis for invasjon. Og vi ser det samme skje nå med Iran. Eneste som kan stoppe dette er vanlige folk. Siden eliten tjener penger på dette. Og de ser ut til og mangle et moralsk kompass.
 20. Han sa aldri volvo penta 38hk. Stråmann. Du får volvo penta motorer fra 12 til 800 hestekrefter.. Samt generelt flere stråmanner. Du burde ta en kikk for forum veiledningen som forklarer deg hvordan og hvordan ikke man skal diskutere.
 21. Ingen vits. Og ikke har jeg lyst. Har da sagt det som stemmer ovenfor. Her er link til dine fallacys på karen over siden du ikke klarer og se det. https://rationalwiki.org/wiki/Argumentum_ad_dictionarium
×
×
 • Create New...