Jump to content
Nugatti123

Tips til billig fredags middag for to?

Recommended Posts

Kva budsjett er det du ser for deg?

Snakker vi heimelaga pasta med tynn tomatsaus billig?

Eller er det meir i retning av heimelaga pizza med rikelig av både kjøtt og ost?

Eller tenker du tips til å lage biff middag utan å bruke indrefillet?

 

Billigaste er uansett å koke vassgraut med litt rapsolje i staden for smør.

Share this post


Link to post

Har dere noen tips til billig fredagsmiddag eller mettende kveldsmat for 2? Har en kresen kjæresten som liker maten helst hjemmelaget fra bunnen. 

 

Da er det nok litt sent å begynne med å så grønnsaker eller fostre opp kveg.  

  • Like 1

Share this post


Link to post

To stk: Pasta carbonara.

Handeliste:

- 2 spiseskjeer melk (5 øre). Fløte kan benyttes.
- 2 egg (4-10 kr)
- 100g bacon (20-40 kr)
- 1 sjalottløk (5 kr)
- 225g pasta (2-10 kr)
- 50g ost (5 kr). Gjerne parmesan, men Norvegia smelter det også.

Totalpris: 46,05 til 71,05 kr. Chill.

Hvordan tilbrede??
Kutt sjalottløk i biter. Legg til side.

Skjær bacon i små biter. Legg i kald panne, og varm opp rolig til fettet pipler ut. Baconet freses så i eget fett. Chill. (Har du ikke non-stick stekepanne, bruk litt olje/meierismør). Er du stressa, kan baconet stekes i ovnen og knekkes til småbiter senere. (10min i 200 grader, hvis jeg husker rett).

Kok pastaen etter anvisning på pakke. Hett tips: Kutt ned 30 sek til 1 min på koketiden for noe som ligner på al dente.

 

Pastavannet koker. Baconet nærmer seg ferdig. Hva skal du gjøre med de resterende ingrediensene?

Sjalottløken du la  til side kan du nå legge oppi med det nesten ferdigstekte baconet.

Visp sammen egg og melk raskt. Legg i osten. Rasp osten hvis du gidder. Riv opp skiver hvis du er lat.
Bacon og løk ferdig? Tøm bacon, løk og baconfett oppi eggeblandingen.

Pasta ferdig? Tøm av pastavannet. Sleng pastaen i stekepannen (som er dratt av varmen). Hell over egg-melk-ost-bacon-blanding. Bland. Server.

Edited by skycharizards

Share this post


Link to post

Jeg bruker å koke opp noe ris, også steke noe svinekjøtt. Steker risen litt på slitten, om jeg føler for å svi penger så kan du tilsette sopp også noe wok.

 

Ris koster 40kr for 5kg. Var minst 10 middager. 4kr for ris, også 11kr for svinekjøtt. Koster 21kr for en pakke med 250gram på kiwi tror jeg, denne varer 2 middager.

God og grei middag til 16kr, evt med noe wok og sopp så havner vi vel oppe i 35-45kroner.

Share this post


Link to post

Blomkål, løk, sopp, bønner, og lefser.

Kutt og surr løk i ei panne, krydre.
Kutt blomkål og sopp (smått) sleng det oppi.
La blomkålen og soppen beholde litt krønsj, AKA ikke la det stå for lenge.
Hiv oppi bønner.
Varm lefser og ha herligheten oppi.
Bong Ape titt.

Det er billig, kanskje litt over femti kroner.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...