Gå til innhold

«Er ikke Gud også Gud for oljearbeiderne, eller skal de unndras frelsen?»


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Kirken var taus i forhold til Norges deltakelse i Libyakrigen."

 

Slik var/er  det altså.

Norge/Ap var i første rekke  når det gjaldt å bombe i stykker et land, som ikke truet oss. Men kun fordi USA knipset  og produserte fake news for å dekke over at det var Gadaffis planer om en ny valuta for det afrikanske kontinentet , i konkurranse med verdensvalutaen dollar (FED) som ikke kunne aksepteres. I tillegg til oljerørledning-motstand fra Gadaffi.

Resultatet var, i tillegg til de enorme CO2-utslipp en krigs ødeleggelse og gjennoppbygging forårsaker, tusenvis av døde barn og voksne på havet. Lidelse, lidelse lidelse.

Den norske kirke var taus, i sin underlig tro på et liv etter døden .( på havet?) Ingen norske politikere, hverken Stoltenberg eller Støre, som brøt vår grunnlov og også krigsrett, er stilt for retten.  Kirken er taus også her.

 

 

Til oppbyggelse:

 

«Så hvorfor blir jeg så mye mer irritert over drømmetyder Siv Nancy enn biskop Per Arne? Sikkert min indre snobb: De alternative er vulgære, lavkirkelige og billige – og selv de mest vestkantfine blant dem har ikke tatt seg bryet med å tenke en kritisk tanke for mye.

Men for å være ærlig – det kan umulig biskopen ha gjort, heller.»

http://forskning.no/meninger/kommentar/2017/08/skeptisk-jeg

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den gamle vitskapsfornektaren strekkjer seg langt her, tykkjer eg. Det er eit veldig langt stykkje frå "grøde" til olje og gass, og langt fleire år enn kyrkja trur på. Med mindre han trur at oljen er lagt der av Gud då han skapte jorda, men då er det ikkje grøde. :-)

 

"Såingen er letingen etter olje og gass".. Vel er han samfunnsvitar, men sjølv samfunnsvitarar bør ha lært at olje og gass ikkje vert til ved at ein leitar etter han.

 

Nei, det var ikkjje olje som redda livet til Moses. Det er tydeleg at Noreng ikkje heilt har styr på nokon greiner av naturvitskapen, men sjølv historiekunnskapane sviktar her. Bek og tjøre vert framstilt gjennom pyrolyse og tørrdestilajson av tre. Grøde, med andre ord, sjølv på bibelsk tid.

 

Nordeng er i det minste samd i at nordmenn slepp ut mykje meir CO2 per innbyggjar enn verdsgjennomsnittet. Eg reknar med at han er i stand til å forstå at vi må gjere noko dratisk med dei utsleppa, dersom denne kloden skal vere leveleg for kommande generasjonar på denne kloden som menneska er sett til å passe på, men eg har ikkje sett nokon konkrete framlegg frå Nordeng. Han er mest oppteken av å sutre og å komme med kvasireligiøst vås.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

"Resultatet ville bli en sterk nedgang i levestandarden og en betydelig nedbygging av velferdsstaten."

 

En påstand sett med "Oljebriller".

Øystein Noreng unngår å ta stilling til klimatrusselen og bruker Bibelen til støtte for oljeleting og bruk av olje i dagens samfunn, ved å tolke slik som dette:

«Den som høster, får sin lønn og samler inn grøde for det evige liv, slik at den som sår og den som høster, kan glede seg sammen.»

"Såingen er letingen etter olje og gass; innhøstingen er utvinningen av ressursene; "

 

Håper mange av leserne har lest i Bibelen og ser at Øystein Noreng har en tvilsom tolkning.

Forstår jeg Bibelen sitt budskap rett, så er vi mennesker forvaltere av den Jorden Gud har skapt, og vi plikter å forvalte ressursene på en slik måte at de som kommer etter oss har det like bra som oss selv.

Skulle klimaforskerne få rett går vi en dyster fremtid i møte, ved at havet stiger, mange arter dør ut og mye tyder på at vi driver rovdrift på ressursene.

Hva om havet blir så forurenset at fisk og skalldyr dør?

Håper Øystein Noreng har tenkt gjennom denne siden av oljeaktiviteten.

Det finnes også støtte blant fagfolk for en påstand om at oljejobbene kan erstattes av virksomhet innen fornybar energi, så her bør Øystein Noreng lese annen litteratur enn bare oljeøkonomi.

EU hadde en gruppe i arbeid fra 2012 til 2014, for å finne ut om bedre bruk av havet kunne skape både inntekter og jobber.

Konklusjonen kom i en rapport som EU jobber hardt for å gjøre til virkelighet, hvor en bruker et begrep "Multi-use of the ocean".

EU ser for seg en fremtid med plattformer på havet som skaffer energi fra vinden og bølgene, men også mat i form av fiskeoppdrettsanlegg og algefarmer.

Rapporten tallfester jobbmulighetene til 5 mil. og inntektene til 500 mrd euro/år, så kalt GVA(gross value added).

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Flere kunnskapsløse områder for kirkens ledelse:

Her er også hvordan kirkens preses (leder av Bispemøtet) vet noe om både flyktningstrømmen til Norge og om hva Jesus ville gjort, når hun går rett i fella til Torp og snakker litt vel... raskt om dette. Jesus overrasket jo en del av de som forventet noe av han. Det burde man vel fått med seg i teologistudiet...

Dette er skikkelig dårlig gjort mot alle de andre i kirken!

Lenke til kommentar

Trist å lese om religion i tek. All religion er tull og tøys.

Enda tristere at mange setter på seg skylapper og går glipp av undringen ved å lese profetiene i Bibelen.

Egentlig ganske rart hvor presist Bibelen beskriver vår tid, og Bibelverset: "Når løvet spretter på trærne vet dere at sommeren er nær, på samme måte som når dere ser profetiene går i oppfyllelse er enden nær"(fritt etter hukommelsen), kan være viktigere enn du tror.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er ikke noe argument for fortsatt oljeleting at oljen har vært viktig for "tilgjengelig energi til overkommelige priser, hvilket har lagt grunnlaget for mobilitet av personer og varer, arbeidsdeling og spesialisering." Olje har også ført til konflikter og ødeleggelse av naturområder og liv til tusenvis av mennesker. Men det er ikke derfor vi nå må trappe ned forbrenningen.

 

"Kirkens ønske er i korthet å avvikle den norske olje- og gassvirksomheten,"

Nei, rapporten drøfter to alternativer: Stans i ny leting og utvinning fra nye felter som ikke er vedtatt åpnet, og kun stans i ny leting. Klassisk stråmann fra oljebransjen som kun viser mangel på seriøsitet.

 

"Rapporten maner om behovet for 100.000 klimajobber, som nevnt, uten å definere hva de er."

Jo: "Med klimajobb mener vi først og fremst en jobb som bidrar til å utvikle alternativer til fossile ressurser innen sektorer som energi, bygg, transport og bioøkonomi.", Rapporten inneholder flere eksempler og viser også til hvordan begrepet brukes i andre land. Har Noreng lest hele rapporten, eller kun overskriften?

 

Når Noreng klager på at Kirken mangler kunnskap om petroleumsvirksomhet (det er ikke de som har laget rapporten, de er en av 60 organisasjoner som støtter den), samtidig som han selv kommer med argumenter uten dekning (at redusert norsk oljeutvinning ikke påvirker CO2 utslipp fordi det blir erstattet av andre er feil: https://www.ssb.no/natur-og-miljo/artikler-og-publikasjoner/_attachment/133792?_ts=140969bb2e8)og attpåtil tolker Bibelen for å finne argumenter til støtte for fortsatt oljeutvinning så blir det hele bare latterlig. Men at TU fremhever artikkelforfatteren som en ekspert på området er mest trist.

Endret av spiff42
  • Liker 3
Lenke til kommentar

"All religion er tull og tøys." er vel ikke diskusjonstema her, men det kan du jo øve deg på å forklare det for astro- og partikkelfysiker Michio Kaku.

 

Oljepengenes bruk er også det viktige her. Mitt tidligere innlegg viser problemet med dem. Noen tror at det ikke er så viktig å være kritisk til egen "godhet". Det kan koste oss dyrt!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den norske kirke latterliggjør seg selv fullstendig med dette utspillet.

De må gjerne komme med innspill i klimadebatten men innspillene de kommer med er jo fullstendig nonsens. Dersom Norge ikke hadde vært en oljenasjon så hadde vi sannsynligvis ikke hatt en krone til å lønne alle teologene som har stilt seg bak dette utspillet. Jeg tilhører den norske statskirke og skal fortsette med det, men dette utspillet fra kirken kan jeg ikke stille meg bak. Mulig at kirken burde ansette teologer med teknisk bakgrunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den norske kirken gjør felles sak med Klimakirken og går i fotsporene til den gamle pavekirken. Avlaten gjeninnføres i form av at vi skal tvinges til avvikling av vår desidert mest lønnsomme næring og oljearbeiderne skal omskoleres for å få syndsforlatelse og evig liv. Vippepartiet KrF kommer nok til å fronte dette våset før og etter valget.

Lenke til kommentar

Enn om vi overlater slik overtro til de naive. Vi ingeniører og sivilingeniører har forhåpentligvis sluttet å tro på slike eventyr.

 

http://verdenogvi.blogspot.no/2015/05/eventyrbker-som-folk-tror-pa.html

 

Hvis det virkelig hadde eksistert en slik allmektig gud, så ville han naturligvis klart å stoppe oljeutvinningen på egen hånd – men det er muligens vanskeligere enn å lage en syndeflod som utsletter det meste av livet på kloden.

Lenke til kommentar

Enn om vi overlater slik overtro til de naive. Vi ingeniører og sivilingeniører har forhåpentligvis sluttet å tro på slike eventyr.

 

http://verdenogvi.blogspot.no/2015/05/eventyrbker-som-folk-tror-pa.html

 

Hvis det virkelig hadde eksistert en slik allmektig gud, så ville han naturligvis klart å stoppe oljeutvinningen på egen hånd – men det er muligens vanskeligere enn å lage en syndeflod som utsletter det meste av livet på kloden.

Min påstand er at Norge neppe ville vært et av verdens aller beste land å bo i uten dype røtter i en kristen tankegang.

Håper også at ingeniører har evnen til å undre seg over naturen og alle de tingene som ikke kan forklares gjennom matematikk.

Håper også at ingeniører er interessert i historie, og at mange kjenner til Hans Nilsen Hauge og hans innsats for å skape arbeidsplasser i Norge.

Hans Nilsen Hauge var like mye politiker som han var predikant, og jeg tror mange ville hatt godt av å lese om denne mannen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

> Min påstand er at Norge neppe ville vært et av verdens aller beste land å bo i uten dype røtter i en kristen tankegang.

 

Og hvilken av alle avartene av kristen tankegang tenker du på nå?

Smyrna menighet i Oslo, Menigheten Samfundet (Lommelendere), Smiths Venner Brunstad kristelige menighet, Present Of God Ministry (Seven Day Remanant Church), Det kristne håp, Den protestantiske kirken, Det Gamle Testamentets voktere, Nardus bevegelsen, Den katolske kirke, Oslo Kristi forsamling International eller ???

 

Det eneste alle disse forskjellige galningene har til felles er at «alle de som er medlem av andre organisasjoner er hedninger og går til helvete». Dessuten hater de hverandre som pesten, så de er ikke akkurat med på å skape et bedre land.

 

http://verdenogvi.blogspot.no/2015/05/derfor-tror-jeg-ikke-pa-gud.html

 

 

… Tenk deg en uskyldig jente på 12 år.

… Forestill deg at hun blir kidnappet, mishandlet, voldtatt og drept.

… Prøv så å tro at det finnes en allmektig Gud.

 

Når Gud ikke engang klarer å hindre en voldtekt, så er det muligens ikke så rart at han ikke klarer å stoppe oljeutvinning i Nord-Norge.

Lenke til kommentar

> Min påstand er at Norge neppe ville vært et av verdens aller beste land å bo i uten dype røtter i en kristen tankegang.

 

Og hvilken av alle avartene av kristen tankegang tenker du på nå?

Smyrna menighet i Oslo, Menigheten Samfundet (Lommelendere), Smiths Venner Brunstad kristelige menighet, Present Of God Ministry (Seven Day Remanant Church), Det kristne håp, Den protestantiske kirken, Det Gamle Testamentets voktere, Nardus bevegelsen, Den katolske kirke, Oslo Kristi forsamling International eller ???

 

Det eneste alle disse forskjellige galningene har til felles er at «alle de som er medlem av andre organisasjoner er hedninger og går til helvete». Dessuten hater de hverandre som pesten, så de er ikke akkurat med på å skape et bedre land.

 

http://verdenogvi.blogspot.no/2015/05/derfor-tror-jeg-ikke-pa-gud.html

 

 

… Tenk deg en uskyldig jente på 12 år.

… Forestill deg at hun blir kidnappet, mishandlet, voldtatt og drept.

… Prøv så å tro at det finnes en allmektig Gud.

 

Når Gud ikke engang klarer å hindre en voldtekt, så er det muligens ikke så rart at han ikke klarer å stoppe oljeutvinning i Nord-Norge.

Jeg har lest en god del i Bibelen og min påstand er at verden ville blitt bedre dersom folk flest las i denne boka og prøvde etter beste evne å forstå budskapet.

Bibelen bruker bilder da det er umulig å forstå en Gud som faktisk har skapt det universet vi kjenner.

Alternativet til å tro at noen har skapt det og at det ligger en vilje bak er "Big bang".

Som ingeniør er det vanskeligere å tro at hele universet har oppstått ut av ingen ting, eller noe så lite som en ert.

Vi er med andre ord prisgitt å tro på det ene eller andre, for vi må alle innrømme at det er umulig å forstå både evighet og uendelighet.

Mennesket ble skapt med fri vilje, som innebar at vi også kunne velge å trosse Guds.

Vi valgte å kjøre vårt eget løp, men Gud kom med en advarsel på forhånd: "Spiser dere av kunnskapens tre skal dere dø".

Vi trosset advarselen og her ligger egentlig forklaringen på en verden med mye grusomhet.

Jesus kommer igjen og elendigheten skal ikke vare evig, det er også Bibelen sitt budskap.

 

Dersom en velger å betrakte Bibelen som en eventyrbok, går en glipp av mye kunnskap som en kan undre seg over.

Et eksempel er profetien som sier at i endetiden skal den personen som kalles Antikrist tale til folk gjennom et bilde.

Hadde du spurt folk i vikingtiden om de trodde dette var mulig ville nok flertallet betraktet det som tullprat.

I dag har vi TV, og er det ikke nettopp "Et bilde som snakker"? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å bruke Bibelen for å argumentere med DNK fungerer ikke. Kirken har for lenge siden forlatt tanken om Bibelen som rettesnor for tro og lære.

 

… Tenk deg en uskyldig jente på 12 år.

… Forestill deg at hun blir kidnappet, mishandlet, voldtatt og drept.

… Prøv så å tro at det finnes en allmektig Gud.

Ironisk nok er grunnen til at et slikt eksempel gir en emosjonell reaksjon for nordmenn, nettopp at man har et kristent verdigrunnlag. I mange kulturer/trosretninger/livssyn (både teistiske og ateistiske) blir ikke disse handlingene regnet som objektivt onde.

 

Uansett, en diskusjon om det ondes problem er nok off-topic for denne artikkelen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...