Gå til innhold

"Trygge" aksjer og den nye aksjesparekontoen


Ægir

Anbefalte innlegg

Som vi vet kommer den nye aksjesparekontoen 1. sept. Der vil det ikke være mulighet for rentepapirer. Så hvis man har en sum på en slik konto man ikke vil ha i aksjemarkedet, må man enten ta de ut, eller la de stå der uten renter.

 

Finnes det noen aksjer som er "tryggere" enn aksjemarkedet i sin helhet, tenker indeksen her? Aksjer som er så stabile at vi kanskje snakker om 2% i året, og hvor risikoen er veldig lav.

 

Jeg tror ikke det finnes slike selskap/aksjer, men jeg spør her i tilfelle jeg tar feil.

 

Kanskje noen kan hacke dette systemet, ved å opprette og børsnotere et selskap som kun kjøper rentefond ved etablerte fondstilbydere. Så kan selskapet kjøpe og selge egne aksjer for å holde kursen mest mulig stabil. Når selskapet får 2% i rente på kontantbeholdningen, kan de kjøpe opp 2% av aksjene (på permanent basis), slik at kursen stiger 2%. Bare et sannsynligvis teit/humoristisk forslag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Bare noe lureri for å holde folk i gjenge.

Det er bra for samfunnet at folk, store som små, plasserer penger i aksjemarkedet. Det er nok også ganske klokt å spare penger.

 

Det er klokt -hvis- man forstår økonomi. Hvis man plassérer penger i aksjer bare fordi man ikke vet noe bedre å gjøre med dem, så er dét et tegn på uvitenhet. Og det er ikke bra.

 

Hvorfor er det sånn at noen blir styrtrike på aksjer, og andre ikke? Og andre igjen tjener kanskje bittelitt over hele livet, og er "fornøyd" med det (det de tjener mest på, er jobben sin)? Bare lureri.

Lenke til kommentar

 

 

Exchange Traded Fund er ikke fond?

Det er ikke den typen fond som siktes til i denne sammenhengen. :)
Nei, men det er derimot "aksjer" i denne sammenhengen. I alle fall ifølge pareto

Da er spørsmålet om denne 80% aksjer regelen gjelder disse også? Blir ETFer definert som fond eller aksjer i forskriften? Mulig det står noe i forarbeidene.

 

Hvis ETF blir definert som en aksje skal man jo kunne kjøpe et ETF som følger en renteindeks f.eks.

Endret av Sir
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...