Jump to content

Haakon1

Medlemmer
 • Content Count

  473
 • Joined

Community Reputation

142 :)

Recent Profile Visitors

2663 profile views
 1. Skal bare seks år tilbake i tid så var USD/NOK på 6. Du får sette pengene dine på selskaper med inntjening i NOK.
 2. Hvordan kan Norwegian gå bra egentlig? Mener du bra som i at de unngår konkurs inntil videre?
 3. FRO kan ikke handles på ASK. HUNT kommer til å betale ut rundt 1-8-2.2 NOK/aksje i utbytte for 2020 basert på diverse anslag der ute. Et skip kan gå på to ulike drivstoff. High Sulphur Fuel Oil (HSFO) med rensesystemer (scrubber), eller Very Low Sulphur Fuel Oil (VLSFO). Sistenevnte er av høyere kvalitet og er dyrere å produsere enn HSFO. På den andre siden koster en scrubber et par millioner dollar per skip. Prisdifferansen mellom HSFO og VLSFO har derimot ikke vist seg å bli like stor som tidligere antatt i 2019. For at en scrubber skal være en god investering så burde prisdifferansen mellom HSFO og VLSFO være betydelig, noe den ikke har vært i altfor stor grad. Samtidig kan scrubbere mulig være en forsikring mot kommende klimareguleringer innen shipping, for eksempel kommende NOx-tiltak.
 4. For meg er det uaktuelt å investere i Frontline fordi jeg ikke får utsatt skatt på investeringene mine der. Har ikke noen formening om tank ift. koronasituasjonen, men 50% utbytte kan indikere en høyere aksjekurs fremover. Skal likevel nevnes at HUNT har både vært gjennom en valutasmell med NOK, i tillegg til at markedet for TC har gått opp siden HUNT signerte de 3 TC-avtalene på 6mnd på 80k/d. Dessuten har ikke scrubber-effekten vært som forventet, så nå i ettertid kan man spørre seg om tankskip som går på VSLFO har vært et bedre bet. Uansett kommer samtlige tankselskap til å drite penger i månedene fremover.
 5. Du må se på tallene fra 2019 og ikke 2018, Hunter Group tjente 15.95 mUSD på bunnlinjen i 2019. Grunnen til at mange anbefaler kjøp for HUNT er at de kommer til å gi rundt 50% utbytte i 2020 ift dagens kurs.
 6. ... Målt i kronekursen som har kollapset fullstendig. Du vet at krona har svekket seg 40% mot dollaren på ett år? Vi er helt fucked.
 7. Helt enig, har sendt de mail de fem siste årene om at de ikke må betale for lakseforet sitt før kursen er tilbake i 6 kr igjen.
 8. Et fall på totalt 50% vil likevel indikere et ytterligere fall på 30% (0.70*0.70 = 0.49). Men ja, det høres fornuftig ut med mindre du tror på at verden skal kollapse. Jeg personlig prioriterer OSEBX fremfor mer USA-vektede fond fordi USA ikke har peiling på hva de skal gjøre med Corona.
 9. Ja, jeg har forstått at jeg ikke kan overbevise noen. Jeg sier bare hva jeg ville gjort. Det er ikke mine penger, og for all del, det kan hende at staten er idiot nok til å baile de ut, men det er aldri noe jeg ville puttet penger på. Og hvis 5-10k er det du vil sette av for å lære deg at du ikke skal investere i et konkursbo i krisetider så go on. Selskaper som Borr og Norwegian er rulett, ikke investering.
 10. Hver gang jeg snakker med noen som nettopp har begynt med aksjer så putter de penger ned i det sorte hullet Norwegian. Hvorfor gjør dere det når det er så mange andre gode selskaper der ute? HSBC anslår markedsverdien per aksje skal til 0.5 NOK/aksje. Selskapet er fuckings konkurs. Hvilken innsideinfo er det alle dere sitter på? Flybransjen er ekstremt konkurranseutsatt, Norwegian tapte 2 milliarder (??) i fjor i tillegg til at de sitter på 35 milliarder i gjeld. Tror dere at Norge redder konkursbedrifter by default? Det er like uansvarlig tankegang som det derre hyttefolket som ber om å bli hentet med ambulanse etter de blir syke. Ja, det irriterer meg. Hobbyinvestorer som invester i NAS på dette tidspunktet fortjener å miste pengene sine. Såpass dum er investeringen.
 11. Bare en liten kurositet fra min side: Du nevnte at du jobber med utstedelse av obligasjoner. Har jeg forstått det riktig at inntekten fra obligasjonene er skattefrie i forhold til spekulasjon i aksjemarkedet (sett bortifra utbytte)?
 12. Jeg føler meg egentlig ganske komfortabel med risikoen, spesielt når staten hedger økte lånekostnader med 22% skattefradrag for øyeblikket. Men ja, alt kan skje, men jeg synes folk er litt for glad i å hedge seg mot worst-case scenarioer.
 13. Bare vær fullinvestert hele tiden med max belåning så slipper man alt bullshitet om timing, enkelt og greit. Sette inn penger nå krever at du har tilgjengelige midler, og det å sitte i cash er indirekte en måte å time en nedgang på. Funker generelt dårlig fordi aksjemarkedet har historisk generert sinnsykt mye verdi til samfunnet og investorer.
 14. Indøk ved NTNU kjører en ganske omfattende diplomundersøkelse for uteksaminerte studenter: https://www.bindeleddet.no/documents/archive
×
×
 • Create New...