Gå til innhold

Forskere har laget en prosessor som er helt flat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Kan noe være flatere enn ett atom og fortsatt være?

Muligens.

Quarks, leptons, bosons og Higgs boson.

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/Standard_Model_of_Elementary_Particles.svg

Eller litt enklere fortalt, subatomære partikler :)

 

Veldig interessant idé som presenteres i artikkelen, men 115 transistorer på 1 kvadratmillimeter var jo nokså drøyt da (veldig stor plass til så få transistorer).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg lurer på at det er en 1-bits computer. Er de enten bare slått av. Ingen inngang og heller ingen utgang. Kan jo ikke nyttes til noe. Eller er den påslått hele tiden. Ingen variasjon i signalene. Ikke nyttig tilnoe. Kan kanskje brukes til strømmen i husene våre. Gi lys eller ikke. Og selv der skurrer det. 1-bit??

 

https://www.youtube.com/watch?v=YtNa-JxwBG0

Lenke til kommentar

Ingen vet hvor lite noe kan bli fordi vi ikke har peiling på hvor store elementærpartiklene er.

Man trenger noe som er mindre enn det man måler for å måle hvor lite noe er.

Vi vet at et atom kan ha radius fra 0,5 Ångstrøm (Hydrogen) til 3,8 Ångstrøm (Uran). En Ångstrøm er 0,1 nanometer eller 10 milliarddeler av en meter. Hvor mye mindre enn dette elektronet er vet vi rett og slett ikke. Ett elektron er sannsynligvis mye mindre for atomet enn hva ett enkelt atom er for jordkloden. Det finnes utregninger som har forsøkt å regne ut størrelsen på elektronet, men i subatomær fysikk bryter alle de klassiske reglene sammen. Det er derfor "solsystem" modellen på atomet ofte forvirrer mer enn det klarerer når man går fra videregåede skole og over i matematikkens verden med sannsynlighetsregning i subatomær fysikk. Atomet oppfører seg IKKE som et solsysystem.

 

Et eksempel på dette er tunnelering. I halvederindustrien når man et nivå med avstand på porten der man mister kontrollen over elektronstrømmen. Elektronene begynner bare å dukke opp på andre siden av en port selv om metallet logisk sett ikke burde har lederevne i porten når man ser på det i et mikroskop. Den som vil tjene mye penger på patenter kan finne en måte å utnytte tunneleringen til å lage mer effektive kretser.

Endret av doofusman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...