Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpe MC, Harley?


Anbefalte innlegg

Skal begynne på mc-lappen, og kjøpe min første MC, har mellom 50 og 70 000 og bruke på sykkel, men konemor ser jo helst at det brukes minst mulig. Har siklet litt over Harley sportstar 1200, men kan lite, noen andre som har erfaringer med lignende sykler evt andre typer i prisklassen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring med sykkel er som sagt veldig lite, og lite kunnskap, derfor jeg søker råd. Har sett litt på Yamaha, men da har det vært Yamaha dragstar eg har sett på. Ellers sett litt Honda Shadow og Suzuki intruder og marauder. Så er ute etter tips og råd hvor en får mest for pengene.

Lenke til kommentar

De aller fleste japanske merkene har greit pris/kvalitet forhold i Norge. Og kjøper du på senhøsten er det enda mer å spare. Nå fremover er det selvsagt opp med prisene, på populære modeller spesielt.

Modellene du nevner er det jevnt av på finn, bare å plukke ut noen i nærheten som kan kikkes på. Husk at prisene på finn ofte er drømmepriser, så du må prute. De fleste virker å ha lagt inn prutningsmonn i prisen sin.

Går du ned i 5-600 kubikk er det selvsagt langt rimeligere enn med 1000. Mange modeller kommer også i laveffekt-utgaver, 34hk, men har samme motor som fullversjonen... 

 

For øvrig godt å se fornuftige valg av en førstegangskjøper. Bestandig trist å se førstesykkel med 150hk...

Lenke til kommentar

Liker du å skru, så for all del, kjøp Harley, men det er jo svært lite holdbart, og kjøreegenskaper finnes ikke. Har ikke vurdert Yamaha XSR, eller MT-07/09? Mye sykkel for penga. I forhold til en Harley, hvertfall.

Er det ikke bedre å snakke om ting du har peilig på? Det du sier nå stemmer overhodet ikke.

 

Harley Davidson er blant de 6 mest pålitelige motorene i verden. Og ligger faktisk over BMW på lista.

 

Det som kan være med HD er at alle "kan" skru på dem. Og alle gjør det. Men kjøper du derimot et eksemplar med servicehistorikk så skal jeg vedde på at sykkelen fint kan overleve flere japser.

Lenke til kommentar

Er vel ikke noe galt med kvaliteten på Harley tror jeg, så der hadde jeg nok ikke bekymret meg. Men å kjøpe en Harley med det kaliberet med slikt budsjett ville jeg kanskje ikke gjort selv.

 

For 70.000,- så er du ikke langt unna en splitter ny Yamaha MT07. Jada, det er en helt annen sykkel, men fartsmessig er dem nok tilnærmet like med tanke på Harleyen.

 

Jeg kjørte selv en Yamaha XVS1300 2012 (demokjørt) som førstesykkel for tre år siden da jeg så for meg at cruiser var det rette for meg. Mine opplevelser med en slik type sykkel er delte. Man sitter liksom godt sånn med en gang, men på langtur (100-200 mil på en helg) så ble jeg mer sliten av å kjøre cruiser enn en sykkel i streetfighter klassen. (nakensykkel)

 

Grunnene er som følger:

 

1. Cruiseren led av vibrasjoner. Helt ubetydelig når man skal ta en runde i nabolaget, men skal man på langtur så er dette skikkelig irriterende. 

2. Demperne er dårlige og ganske basic på en cruiser, noe som går ut over komforten på langtur.

3. Man sitter mer eller mindre rett opp og ned med 90 graders vinkel, så alle påkjenningene fra underlaget kommer rett opp i ryggraden.

4. Sittestillingen gjør at /vertfall jeg) man mister blodomløpet til beina/armene etc. 

 

Jeg kjørte også en 2007 modell Harley 1400ccm (byttelånte med en kompis). Den var riktignok eldre enn min 2012 modell Yamaha, men den virket gammeldags og utdatert i forhold. Bremsene var utrolig dårlige, motoren var mye kjipere og salen var forferdelig. Den vibrerte også enda mer enn min.

 

Etter at jeg gikk over til naken segmentet (som forøvrig krevde litt tilvenning etter ett år på en stor cruiser) så ble jeg frelst. Helt noe annet. Mer lettkjørt, friskere i frasparket, mer påkostede dempere som faktisk demper etc. 

 

Personlig så er jeg nok ikke overbevist om at Harley "is the shit" når det kommer til Cruisere. Blir for meg mest en gimmick. En stor cruiser føles som å kjøre rundt på en støpejernskomfyr med gressklippermotor.

 

Det positive med en cruiser er at man føler man eer mer på tur med tanke på sittestillingen. En litt mer laydback opplevelse. Personlig ble jeg ganske lei og jeg følte jeg ble hindret i å ha det gøy med en cruiser. 

 

For 70.000,- ville jeg nok kjøpt meg noe annet tror jeg. Men det er ut fra mine preferanser, etter å ha prøvd begge leire :)

Endret av Bjerknez
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...