Gå til innhold

[Løst] Hvilket hovedkort til AMD Ryzen cpu


Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg tenkte jeg måtte forhøre meg her før jeg forhåndsbestiller nytt hovedkort, cpu og ram fra komplett. Jeg har ikke så mye peiling på hovedkort derfor setter jeg pris på alt av info og tips!

 

Jeg ser det er endel forskjellige hovedkort med stor variasjon i pris, jeg har et litt stramt budsjett og lurer derfor på hvor lavt jeg kan gå i pris uten at jeg får noe problemer med ytelse.

Link til komplett sitt utvalg:

https://www.komplett.no/kampanje/29797/datautstyr/prosessorer/amd-ryzen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke forhåndsbestill. Vent til du ser ytelsestester av hele AMD-fjøla med sammenligninger mot Intel.

 

Foreløpig er det meg bekjent kun de tre toppmodellene til AMD som er tilgjengelige for forhåndsbestilling, men jeg er ikke så sikker på at det er disse du vil ha om budsjettet ditt er litt stramt. For disse tre modellene gjorde Tek.no et poeng utav det at den norske kroneprisen var gjennomgående svært nær 11-gangen av beløpet i dollar. ($499 * 11 = 5489 ~ kr 5399 osv)

 

Vi vet ikke norske priser på de rimeligere modellene ennå, men vi vet listepris i dollar og tekniske spesifikasjoner:

 

56234_04_amd-ryzen-leaks-r7-1800x-costs-

 

På papiret ser feks Ryzen 3 1200X ut som nær eksakt samme prosessor som i5-7500, bare med litt større cache, mulighet for overklokking, og til en betydelig hyggeligere pris. Hvordan disse måler seg mot hverandre i praksis ser vi derimot ikke får vi får ytelsestester.

Endret av srbz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Prosessorytelsen vil i utgangspunktet være den samme uavhengig av hovedkort.

Det som skiller hovedkortene er:

  • Hvilket chipset de kjører (link til wikipedia-artikkel her)
  • Hvor kraftig strømforsyningen til CPU er (påvirker overklokking)
  • Hvilken formfaktor det har (mITX, mATX, ATX, E-ATX)
  • Layout av PCIe-spor,
  • Ekstra-funksjoner som ekstra SATA-porter, bedre lydkort, og andre USP.

MEN: les hva srbz skriver lengre oppe, vent til testene har kommet ut før du kjøper. Forrige gang AMD hadde så mye hype bak en prosessor-lansering leverte de ikke i nærheten av det folk håpet på, og selv om jeg tviler på at de kommer til å gjøre noe så dumt igjen er det lurt å vente til testene kommer ut på tirsdag.

Lenke til kommentar

Mye bra informasjon her ja. Kommer sikkert til å bruke litt over 1000kr på et hovedkort, muligens det asus b-350 kortet som LMH1 nevte. Jeg kommer til å bruke maskinen mest til spilling, kanskje litt streaming og redigering. Jeg skal ta å vente til etter lansering før jeg kjøper noe. Håper at tester og benchmarks viser gode resultater så kan jeg velge utifra resultatene.

Lenke til kommentar

Yes, men halve poenget mitt er at det som ikke er tilgjengelig for forhåndsbestilling enda kan være enda bedre kjøp når en er på tight budsjett. Så ikke kjøp Ryzen 7 før butikkene i det hele tatt har dem inne, hvis Ryzen 5 eller kanskje tilogmed Ryzen 3 viser seg å gi bortimot samme ytelse til enda hyggeligere pris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...