Gå til innhold

Finnes det en samling av de beste innleggene på diskusjon.no?


Anbefalte innlegg

På diskusjon.no skrives enorme mengder innlegg. Innleggene skrives av anonyme brukere og det er lite eller ingen sensur. Dette betyr at på et sted som diskusjon.no må vi regne med å finne utrolig mye variert innhold. Stor variasjon må også antas å føre til sterk variasjon i kvaliteten. Dette betyr at de mest elendige innleggene er mer elendige enn det meste. Men det vil også bety at det innimellom dukker opp noen virkelige gullkorn med en originalitet og kvalitet som man aldri vil finne andre steder. DISSE ER INTERESSANTE.

 

Hvilke mekanismer finnes idag for å samle opp disse unike gullkornene som dukker opp av og til?

 

Hvilke metoder finnes for å samle disse gull-innleggene i oversiktlige "hall of fame" lister hvor lesere senere kan søke?

 

Hvis jeg for eksempel er veldig interessert i et bestemt ganske sørt tema, og jeg ikke har tid eller ork til å lete gjennom en evighet av søppel eller propaganda eller reklame i google søket, finnes det en måte jeg for eksempel kan skrive inn dette stikkordet og dermed få opp en oversikt over de gull-innlegene som opp gjennom historien har blitt skrevet på diskusjon.no?

 

Hvis det ikke er noen måte å få dette til idag så mener jeg vi har funnet en enorm mangel i hele designen på internettforumet. Og selvfølgelig en enorm uutnyttet mulighet.

 

For å ta eksempelet fra evolusjon : randomness er det som gjør store gjennombrudd mulig. En av grunnene til fremveksten av Silicon Valley er også deres villighet til å teste ting ut, feile, og bruke det som funker. Dette er også måten intelligente sjakkprogrammer har utviklet seg : enormt mange potensielle muligheter vurderes inntil man sitter igjen med de beste, og programmene selv utvikler seg gjennom systematisk uttesting av ulike kombinasjoner av kode inntil man over tid finner varianter som jevnt over funker. Som sannsynligvis er svært overraskende.

 

Men for at noe av dette skal funke må det finnes en eller annen mekanisme for å plukke det opp når det funker. Random uttesting fører ikke til utvikling uten empirisk testing i den virkelige verden. Og alle gullkornene som kanskje dukker opp her på diskusjon.no i den endeløse strømmen av innlegg vil også forsvinne under kolossale ugjennomtrengelige sanddyner hvis det ikke finnes en metode for å plukke dem opp og samle dem på et sted de kan finnes igjen senere.

 

Jeg håper det er interesse for å diskutere dette inngående! Hvis vi kunne funnet en god løsning på dette, hadde vi samtidig funnet en måte å bruke aktiviteten vi allerede har på nettforumet til å utvikle en helt ny type litteratur. Og vi hadde også lagt til rette for at de som skriver her inne vil ønske å bidra til at en slik ny original litteratur kan vokse frem. Hvis vi gjør det riktig kan vi selvfølgelig bygge inn massevis av konkurranser og systemiske incentiver som inspirerer enkeltbrukere til å personlig tjene på å bidra til dette ( for eksempel uformelle men heftige prisutdelinger ).

 

Jeg vil til og med si det enda sterkere : hadde vi løst det her, hadde vi funnet suksessformelen for hele internett. Utvinne original kvalitet fra enorme mengder kvantitet. Med en global evolusjon av informasjon som konsekvens.

 

Noen som har tanker om dette?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Fiks søkefunksjonen så den får elementær funksjonalitet.

2. Legg til mer avansert funksjonalitet, slik som på phpBB2.

3. Velg å sortere resultatene etter antall plusspoeng.

 

Dette er en fin ide. Men vi kunne bygd mye videre på dette i tillegg. Fordi plusspoeng er en ting, ofte trykker vi pluss hvis noe er morsomt eller hvis det passer med noe vi føler fra før. Dette er såklart verdifullt.

 

Men her tenkte jeg på noe annet. En samling av de vi selv mener er originale unike klasse-innlegg innenfor bestemte temaer. Vi kunne til og med hatt en tråd, eller flere tråder, hvor deltagerne selv kan stemme frem hva de mener er slike type unike innlegg.

 

Vi snakker her om innlegg med en unik kvalitet vi ikke finner ofte på internett. Det trenger altså ikke være "perfekt" eller uttrykke "sannheten", men det er noe unikt, noe som utvider perspektivene, noe som bringer noe man skjelden finner ellers. Dette må selvfølgelig stemmes frem av brukerne selv, i likhet med pluss, men dette vil være noe ganske annet enn pluss. Det vil være begynnelsen på en voksende database av ORIGINAL INTERNETT LITTERATUR der vi senere kan se for oss utgivelse av en egen bok. Eller flere bøker. En serie som for eksempel kan kalles "Den nye internett litteraturen : begynnelsen på en ny global kunnskap" osv...

 

Hvis vi får istand et sånt system vil alt som skjer på disksusjon.no bli langt mer verdifullt. Og ikke minst : vi vil gi incentiver for brukerne her inne til å faktisk produsere slike unike originale kvalitetsinnlegg. Hvis vi kombinerer dette med konkurranser så kan dette utvikle seg til noe totalt heftig.

 

Så hvordan får vi dette til? :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg synes dette høres spennende ut, og jeg liker innstillingen din, men jeg skjønner egentlig ikke helt hva du mener. Jeg antar jeg trenger noen konkrete eksempler på innlegg fra ulike brukere som er så unike og så bra at de er verdt å samle opp i en felles.. bok? Altså innlegg type "gullkorn" uten humor-konteksten.

 

Det jeg tenker når jeg leser det her er at det virker mest relevant for subforumet "Religion og livssyn". Jeg tror det kan være mange innlegg gode nok der til at en kan samle på dem slik du beskriver. (Synd dere aldri har gjorde det!)

 

For nesten alle andre sub-forum blir innleggene fort veldig subjektive, basert på ufullstendig grunnlag, eller generelt feilaktige eller ufullstendige på en eller annen måte. Eller de blir mer sosiale og chatty.

 

 

Endret av Eirik554
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Ett problem er vel å finne hva som kan regnes som de beste innleggene, det du syntes er kjempebra kan jeg syntes er søppel. Og innleggene blir jo tatt ut av kontekst, noe som kan være problematisk.

 

Tror det er veldig vanskelig å finne noe universell mal for kvalitetsinnlegg.

 

Vi kunne kanskje hatt en universell subjektivt basert mal. La oss si du ramser opp dine favoritt-innlegg innenfor et par kategorier som du personlig er interessert i. Og andre gjør lignende med kategorier de er interessert i. Helt frivillig såklart og bare i tilfellene hvor man syns det er fortjent. 

 

Over tid kan vi få egne lister med utvalgte enkeltinnlegg som flere personer har stemt på. Jeg vil si det er en veldig stor forskjell mellom å trykke "liker" på en post og å trekke en post frem som et kvalitets-innlegg.

 

Vi kunne også hatt konkurranser i kombinasjon med dette. La oss si vi stiller et spørsmål og hvem som helst kan prøve å gi et svar. Og den som på slutten av en viss periode får flest stemmer blandt deltagerne i tråden får sitt innlegg inn på en slik toppliste. Og enkeltbrukere som har fått flere innlegg inn på slike topplister kan kanskje få en eller annen kul tittel ved siden av navnet sitt eller i profilen sin. 

 

Noe i denne retningen! Det kan sikkert gjøres enda bedre også. Jeg bare tenker litt høyt her.

 

Noe sånt ville hatt mange gunstige funksjoner samtidig. Det ville gitt de som skriver her inne et insentiv til å skrive skikkelige originale kvalitets-innlegg fordi det er kult å vinne konkurranser eller få navnet sitt inn på en toppliste. Og for lesere er det også genialt siden en person som er interessert i et bestemt tema raskt kan finne en oversikt over noen av de mest originale og gode innleggene som er skrevet om det.

 

Noe av det viktigste for et sted som diskusjon.no er å etablere en "culture of excellence" som gjør at du finner ting her som du ikke finner noen andre steder på internett. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...