Gå til innhold

Finner Jehova Gud behag i å se oss lide?


Anbefalte innlegg

Tynget av vekten av et stort trekors vakler en mann gjennom folkemengden mens det drypper blod fra en tornekrone som han har på hodet. På rettestedet blir armene hans straks ut på korset og store naglet blir slått gjennom hendene. Han vrir seg i smerte idet naglene trenger igjennom. Korset blir reist opp og smertene blir uutholdelige. Det som er beskrevet her, er en moderne tolkning av Jesus lidelser. Men mannen spiller ikke bare en rolle i et skuespill. Naglene, blodet, tårene- alt er helt ekte. Andre steder kan man se nidkjære katolikker som pisker seg selv offentlig fordi de ønsker å oppleve Jesu kristi lidelser. Hvorfor. ?

 

Noen gjør det i den tro at deres lidelser vil frambringe mirakler for eksempel at noen av deres nærmeste som er syke, vil bli helbrede. Andre gjør det for å sone synder som de frykter at de ikke kan få tilgivelse for uten at deres eget blod blir utgytt. Boken The Filipinos forklarer: Smerte er et godt nensemiddel for sinnet og sjelen. Synderen skal være renset for syndene og lettet for byrdene når smertene er over. Men det er slett ikke bare filippinske katolikk som driver med selvpining. Mennesker i forskjellige religioner og i forskjellige land tror at selvpåførte lidelser har en viss verdi i Guds øyne. Islam har sin faste ramadan.

 

I søken etter sannheten reiste for eksempel Buddha, Siddharha Gautama fra sin kone og sin sønn og fryktet ut i ødemarken, hvor han levde som asket i seks år. Han inntok ubekvemme, smertefulle stillinger som han holdt i timevis og hevdet senere at han hadde levd på ett riskorn om dagen i lange tider, til han ble så tynn at han sa: Huden på min mage klebet seg til ryggraden. Men uansett hvor mye han torturerte seg selv, oppnådde han ikke den opplysningen han søkte. Også de hinduiske fakirene i India utførte forskjellige botsøvelser som noen ganger var meget ekstreme- de stirret på solen til de ble blinde eller stod på ett ben eller i andre ubekvemme stillinger i lang tid. Man mente at noen asketer var så dydige at de kunne beskytte en hel by mot fiendtlige angrep.

 

Bibelen omtaler på sin side Ba' al tilbedere som rispet seg selv med sverd og spyd, som de hadde for skikk, til blodet rant ned over dem, i et forgjeves forsøk på å få oppmerksomhet fra sin gud. ( 1.kongebok 18:28 ) Jehova gav riktignok sitt utvalgte folk befalingen. Dere skal plage deres sjeler, men det er alminnelig enighet om at dette sikter til faste. Slik faste var et uttrykk for sorg og anger over synder eller ble utført under vanskelige forhold. Faste var altså ikke en form for selvplaging, men et tegn på at man ydmyket seg for Jehova Gud. Det var imidlertid noen jøder som feilaktig mente at det ubehaget som var forbundet med å plage sin sjel eller å faste, hadde verdi i seg selv og at det forpliktet Gud til å gi dem noe til gjengjeld. Når de ikke fikk noen belønning, formastet de seg til å be Gud om å gi dem det de mente de hadde krav på: Hvorfor ser du ikke at vi faster og enser ikke at vi plager oss.( Jesaja 58:3 )

 

Men de tok feil. En rett form for religiøse faste innbefattet ikke askese, at man skulle plage kroppen med sult, som om legemlig smerte eller ubehag i seg selv hadde noen verdi. Sterke følelser kan ha redusert sultfølelsen. Hvis sinnet er opptatt med presserende problemer, føler man kanskje ikke så stort behov for mat. Det viser Gud hvor sterke følelser den som faster, har. Finner vår kjærlige Jehova Gud skaper behag i å se på at folk torturerer seg selv. Selv om de kristne til tider blir nødt til å ha del i kristi lidelser, betyr ikke det at de er ute etter problemer eller etter en martyrglorie. Jesus var langt fra asket. De religiøse lederne klaget fordi hans disipler ikke fastet, de anklaget ham til og med for å være en mann som fråtser og er henfallen til vindrikking. Jesus viste måtehold i alt han foretok seg og stilte ikke urimelige krav, verken til seg eller til andre.

 

Legg merke til hva apostelen til hva apostelen Paulus sier om det å påføre seg selv smerter: Nettopp disse ting har riktignok et skinn av visdom i en selvpålagt form for tilbedelse og falsk ydmykhet, en hard behandling av kroppen, men de er uten verdi når det gjelder å bekjempe tilfredsstillelsen av kjødet. Jehova ønsket at vi skal være lykkelige, så tjenesten for ham har ingen ting med askese å gjøre. Derfor står det ingen steder i bibelen at selvpining er veien til frelse. Bibelen lærte at det var bare en vei til frelse, nemlig å vise tro på Jesus Kristus og hans Far, Jehova. ( Johannes 17:3 )

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svært mange mainstream-religioner er skrevet og støttet av:

*Kvinnehatende menn (svært få/ingen religioner støtter kvinner som ledere eller bokskrivere)
*Folk som som liker å manipulere andre og se dem lide
*Ta kontrol over andres liv og personlige ikke-religiøse livssyn
*Rett og slett få folk til å tro på og følge svada, det motsatte av fornuft

Protip: Nevner ikke en religion noe positivt om kvinner, men kun om undertrykkelse, trusler og lidelse?
Da er det en ubrukelig religion designet for å fortsette faenskapen. De fleste slike religioner
har ett mål, det er hjernevasking og undertrykkelse av spesielt kvinner. Bare se på for eksempel islam.

Endret av Meikom
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg liker ikke å bli utsatt for smerte.

Men fra himmelsk persepektiv er det vel cirka slik: Man haver 1 stk forkvaklet moderne menneske som lever i et utall bedrag, og som ikke ønsker å omvende seg til Gud, før kanskje engang i alderdommen.

Hva kan himmelen gjøre for å nå fram til dette mennesket, så det kan rekke å utføre noe nyttig før det dør?

 

Jau. Da er svaret å utsette det for smerte så det kan vinne en større innsikt.

Dette er dette som menes med "barnets sanne vel".

"For Hans mål er dette ene, barnets sanne vel alene".

Lenke til kommentar

Hvis gud ikke ville se flesteparten lide, hvorfor skulle han da konstruert helvette, selve konseptet på enorm, evigvarende lidelse?

 

Det jeg lurer på er hvem som skal ta jobben med tortureringen av alle oss som ikke finner kristne påstander troverdig når gud har tatt knekken på satan? Er det jesus som skal ta den jobben kanskje, etter to tusen år med kjedsomhet i himmelen? Eller er det en av de snille søte englene? 

 

Egentlig lurer jeg også på hvorfor satan sammarbeider med gud om denne torturist jobben... Ville ikke satan ønsket oss velkommen med en drink og et par villige horer så fort vi, motstanderne av denne guden, dukket opp? Hvor kom ideen fra at satan, guds motstander og fiende, ville gjort den jobben på denne gudens vegne?

 

Paradoksene står i kø i denne religiøse farsen jo.. 

Lenke til kommentar

 

Paradoksene står i kø i denne religiøse farsen jo.. 

 

Har du noensinne opplevd at det finnes ett snev av logikk i noen religion?  :hmm:

 

Noen av ligningene og slikt har et snev av logikk i seg, men for det meste ikke nei... 

 

Som regel er det så fult av selvmotsigelser og ulogiske kortsluttninger at det er for meg utrolig at religiøse folk ikke ser dem... Må være frykten for den straffen de innbiller seg de vil få om de tviler på dette og begynner å tenke logisk har jeg kommet til... 

Lenke til kommentar

Jeg liker ikke å bli utsatt for smerte.

Men fra himmelsk persepektiv er det vel cirka slik: Man haver 1 stk forkvaklet moderne menneske som lever i et utall bedrag, og som ikke ønsker å omvende seg til Gud, før kanskje engang i alderdommen.

Hva kan himmelen gjøre for å nå fram til dette mennesket, så det kan rekke å utføre noe nyttig før det dør?

 

Jau. Da er svaret å utsette det for smerte så det kan vinne en større innsikt.

Dette er dette som menes med "barnets sanne vel".

"For Hans mål er dette ene, barnets sanne vel alene".

 

For meg er det rett og slett fullstendig absurd at ellers intelligente og fornuftige mennesker kan tro på dette sludderet.  :blink:

Lenke til kommentar

+1

 

Det er jo så absurd å tilbe en gud som aldri har gjort noen verdens ting og som heller ikke evner å gjøre noen verdens ting...

 

Tror man at man har en sjel så tror man samtidig på magi, for det er det eneste som kan redde de elektriske og kjemiske signalene i din biologiske hjerne når den dør... Samme med bønn, telepati og magi der også... Er jo helt og totalt absurd å faktisk TRO på slikt, helt mindblowing stupid... 

Lenke til kommentar

Jeg leste bare overskriften, og nei, "Gud lar det regne over rettferdige og urettferige". Dvs. Gud detaljstyrer ikke livene våre eller omgivelsene våre. Han er ikke som et stort øye som observerer alt og leter etter tegn på synd. Hvis du bestemmer deg for å ta deg noe kaldt å drikke, så er det du som gjør det. Hvis du er Adolf Hitler, hellig overbevist om at jødene skal utryddes, så gjorde han det. Tydeligvis har vi en fri vilje. Det betyr nødvendig ikke at "Jehovah har behag i å se oss lide". Det blir som å si at det er Jehova er skylden til at du lider. Men i Johannes Evangeliet står det at "Han er lys og det er intet ondt i han", så teologisk sett ønsker Gud tydeligvis at vi skal ha det bra, siden han ikke er ond og liker å få folk til å lide.

Men bibelsk sett så kommer nøden på jorden til å slutt bli så sterk at Jesus vil komme tilbake.

 

King James Bible
And this shall be the plague wherewith the LORD will smite all the people that have fought against Jerusalem; Their flesh shall consume away while they stand upon their feet, and their eyes shall consume away in their holes, and their tongue shall consume away in their mouth.

Det høres veldig som en atomeksplosjon, at alt dette skjer mens folk står på bena. Men det blir spekulasjoner antar jeg.

Lenke til kommentar

Kristendommen i et nøtteskall:

 

- Eie slaver? Tommel opp - go go go

- Ta deg selv på tissen? Brenn i all evig tid i et helvetes inferno av evig lidelse

 

Dette er en gud som ikke er verdt å følge, enda om det skulle vise seg om han var virkelig

(Noe han selvsagt ikke er)

 

Tror du må sette deg mer inn i bibelen. Slaveri var en del av samfunnet fra Jesus' fødsel, til sen-middelalderen. Paulus (?) sa at de som var i slaveri, ikke skulle forsøke å flykte (noe som hadde blitt et blodbad uten like - husk Spartacus), men ta i mot frihet om de fikk tilbud om det. Paulus hånet heller ikke lokale guder o.l. og mente at de styresmakter som er over en borger burde følges, bortsett fra om de ble krevet å gi fra seg troen på Jesus.

 

 Det står ingenting i bibelen om å "ta seg på tissen", men heller utroskap og "casual sex", det er enorme mengder kvinner som tar seg av barn uten noe far, for far var bare en "one-night.-stand". Så jeg tolker advarslete fra Gud, om riktig måte å ha en familie. Lyst for øvrig er ikke noe synd, det er jo sånn vi er skapt.

 

Jeg vokste opp som ateist selv, men etter å ha lest bibelen seriøst, der jeg bestemte meg - etter mange andre forsøk på religion - med innstillingen om at jeg var en som søkte etter sannheten og at jeg burde lese det kristendom sa, og så gjøre opp min mening. Det er ikke noe poeng å lese bibelen fra perm til perm, allerede med mål å finne feil, framfor å lese den objektivt.

Lenke til kommentar

Så i gud sine øyne så var slaveri greit fordi dette var i "gamledager"? Mener du å si at vi har diktert gud sitt syn på hvordan lover og regler skal være, siden vi i dag ikke tenker slik lenger?

 

Edit: og du kan ikke ha vært en "ateist". Hvorfor skulle du forsøke å tro på noe du ikke tror på "etter mange forsøk"? Gir ingen mening

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Du gjør igjen feilen i å skylde på en Gud du ikke tror på, for å ha drevet mennesker til slaveri. Mennesker har gjort alle onde ting i verden - bortsett fra naturkatastrofer, haier som spiser mennesker, slanger som biter gjør jo ingen av disse tingene for å være ond, og heller ikke her kan man si det var Gud som gjorde det. o.l. Mennesker har gjort fryktelige ting mot hverandre fra tidene morgen, men Gud har ikke stoppet dem. Så for min del ser jeg for meg en verden der "regnet faller både på rettferdige og urettferdige". Bibelsk sett er Guds tanker og veier ikke som våre. Han ser verden på en måte vi ikke kan fatte. Det er vanskelig å godta, dersom man tar vitenskapsmenn som guder, som råder over livet ditt.

Og nei, jeg mener ikke slaveri var greit i gamledager, sånn som heller ikke i dag millioner av mennesker stort sett lever i slaveri ennå, mangel på lik lønn for kvinner, feminisme osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...