Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Drepte jeg skjermkortet mitt?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Bildet fra PCen min ser nå slik ut:

rywnfxo.jpg

 

 

 

De grønne artifactene dukker opp allerede i BIOS, og Windows vil kun starte i safe mode.

 

Specs:

MSI P31 neo

Intel C2Q Q9500

4GB ddr2 ram

Gigabyte GTX 460 1GB

 

Problemet oppstod etter at PCen plutselig kræsjet mens jeg spilte. Det hører til historien at jeg for ca. en måned siden overklokket skjermkortet mitt etter denne guiden. Jeg endte på en OC på 810 core clock (fra 715 standard) og 1900 memory clock (husker ikke standard). Jeg rørte aldri voltage. Jeg lot heaven benchmark kjøre i flere timer uten problemer, så jeg antok at alt var stabilt. Under min testing steg aldri temperaturen over 68 grader og vifta var sjeldent hørbar på autojustering. Dette levde jeg altså lykkelig med i en måneds tid.

 

Er alt håp ute for skjermkortet mitt? Hvis ja, kan det være overklokkingen min som tok livet av det? Jeg har ikke allverdens forhåpninger om at det kan reddes, men det hadde jo vært stas.

 

Dette har jeg prøvd til nå:

- La PCen stå frakoblet i en halvtime

- Ta ut skjermkortet og sette det inn på nytt

- Resette bios

- Boote til linux fra annen harddisk (får bare svart skjerm)

 

På forhånd takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar! Jeg har ingen annen PC tilgjengelig for å teste skjermkortet, men puttet et eldre GTS 250 inn i maskinen min, og det virker uten problemer. Da er det vel ikke annet å gjøre enn å skaffe seg et nytt skjermkort.

 

Ut fra hva jeg hadde lest rundt omkring fikk jeg inntrykket av at OC av GPU var rimelig risikofritt så lenge man ikke rører voltage og temperaturene er rimelige, så dette var en vekker. Bør vel bare være takknemlig for at det ikke var snakk om et nyere og dyrere kort.

Endret av takeru
Lenke til kommentar

OC av GPU uten å følge med på temperaturer er nok ikke smart, nei!  :)

Håper det løser seg. 

 

Som nevnt fulgte jeg godt med på temperaturen, og den gikk aldri over 68 C (ifølge MSI Afterburner). Det er derfor jeg ble så overrasket da det tok kvelden. Har tidligere kjørt dette skjermkortet i SLI i en annen maskin i over to år, og da nådde kortene gjerne 75+ C uten OC, uten at det virket som noe problem.

 

Jaja, det er uansett ingen tvil om at det er dødt nå :p

Lenke til kommentar

Temperatur når den kræsjet da?  :huh:

 

Ukjent, spilte Tales of Zestiria som ikke krever særlig av GPUen og er låst til 30fps. Hadde ingen grunn til å tro at kortet skulle bli varmere enn det ble etter flere timer med heaven benchmark (68 C). Jeg har tidligere spilt dette spillet utallige timer uten problemer, men denne gangen kræsjet maskinen hardt etter ca. 15 min med spilling.

Endret av takeru
Lenke til kommentar

De gamle korta hadde ingen form for beskyttelse mot over-overclocking, som de nyeste korta idag har. Dersom du kjørte på med for høy overclock og kjørte det over lengre tid, kan det tenkes at kortet ble helt tullete før det nådde faretruende temperaturer.

 

Siden et annet kort fungerer smertefritt i maskinen, er det bare å kjøpe nytt ja ;)

Kan anbefale gtx 970, i forhold til prisen er det mye ytelse for pengene!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...