Jump to content

snapshooter

Medlemmer
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vurderer å kjøpe bærbar PC, men er fullstendig utdatert på dagens prosessorer etc så setter pris på litt hjelp. Ønsker en rimelig PC som er bra nok ifht mine behov og ønsker (har en stasjonær PC som jeg kan ta de tyngste oppgavene på). Skal brukes primært til kontor (officepakka) og 3D-design (Fusion 360), samt noe foto (Adobe Lightroom og Photoshop) og kanskje litt enkel videoredigering. 3D-design for 3D-printing til eget bruk, så ikke voldsomt komplekse og store prosjekter eller rendering. Ikke noe gaming eller annet krevende. Ønsker gjerne en nett og portabel maskin, skjerm minimum 13", men helst ikke over 15". Minimum 1920x1080, helst mer i høyden enn standard widescreen. Vet ikke hvor god integrert prosessorgrafikk har blitt de siste årene, men med programvare som utnytter GPU vil kanskje dedikert grafikk være en fordel om ikke prisen dras opp for mye? Fint med tips om hva jeg minimum bør ha av prosessor etc, og hvilke modeller/prisklasser som kan anbefales. Kan ren win10 installasjon enkelt gjøres på disse med medfølgende lisens, for å slippe masse preinstallert programvare og ræl fra produsent?
 2. Venter utålmodig på siste bok i Det store århundret-serien av Jan Guillou, og likte også veldig godt 1900-trilogien til Gunnar Staalesen. Er altså glad i historiske romaner og gjerne slektskrøniker (men primært nyere tid), og historier som "aldri ender"... Noen som har anbefalinger til gode bøker i lignende stil? Jeg er i utgangspunktet lei av krim og spenning, men spionlitteratur særlig med handling fra 2. verdenskrig er ikke å forakte. Tidligere var jeg også veldig glad i sci-fi som jeg ikke har lest på mange år (f.eks. Rama-serien til Arthur C. Clarke). Så hvis det finnes noe virkelig bra som kan anbefales mottas også det med takk 🙂
 3. Jeg ville solgt i ditt tilfelle, og heller ev investert i et annet utleieobjekt eller fond/aksjer. Selger du etter at gevinsten har blitt skattepliktig må du med den gevinsten du har hatt til nå skatte hele 660.000,- før fradrag. Ingen vet hva fremtiden bringer, hverken i markedet eller i livet. Men skal litt til før du har hentet inn den summen i videre verdistigning eller annet, og plutselig sitter du med familie og å opparbeide ny botid for å slippe å skatte av salget byr på store utfordringer...
 4. Følger opp med litt tillegginfo etter mer research, potensielt til glede dersom noen i fremtiden skulle få samme utfordring. Dvs. strømforsyning/PSU med eksternt strømadapter for minst mulig varmeutvikling i kabinett, passivt kjølt kabinett, plassbehov etc. PicoPSU (takk for tips @mobile999 !) kan bestilles fra https://www.mini-box.com/ , for i underkant av en tusenlapp for sett med PSU og adapter opptil 160W, pluss ukjent portokostnad (fra USA...). Ser ut til å være mulig å finne på ebay og lignende også, med potensielt lavere porto (men godt mulig piratprodukter...) Streacom (som lager passivkjølte kabinetter som mitt) sin egen NANO160 er tilsvarende. Ser ut til å være veldig vanskelig å få tak i, og grisedyrt. Minimum 1500,- pluss porto fra det store utland. Rimeligste løsning som antagelig er like god (men ikke testet), unbranded kinaprodukter, som f.eks. disse, som gir samme løsning med 160W kapasitet for rundt femhundrelappen inkludert porto: https://www.aliexpress.com/item/4000026424923.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.69d95195fNjhbC&algo_pvid=b6fd013d-7eb4-449c-a358-c9589fed650d&algo_expid=b6fd013d-7eb4-449c-a358-c9589fed650d-15&btsid=0be3769015941414783711874e54a4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ https://www.aliexpress.com/item/33004859682.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1fc0355609LhT6&algo_pvid=ce97e799-f503-492b-83ca-a5ad5db244c7&algo_expid=ce97e799-f503-492b-83ca-a5ad5db244c7-26&btsid=0ab6f83a15941407425684344e6066&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
 5. Hei, ja, det er den eksterne enheten som gir ustabilt rundt 8,6v (oppgitt til at den skal gi 12v). Internt har jeg målt 12v railen, og der er det 10,5v (høyere pga en voltregulator antar jeg, men skulle vært 12v). Har bestilt meg et rimelig strømadapter på 12v/180w, som bør fungere (tilpasser kabler og plugger, og 3D-printer et hus). Hvis ikke blir det vel en PicoPSU.
 6. PicoPSU ser ut til å være samme konsept ja, så jeg enten kan bytte ut hele greia eller tilpasse og koble på strømadapteret fra PicoPSU, takk 👍 Men hvor selges dette, finner ingen norske forhandlere?
 7. Måler volt på pluggen til selve PSU til å ligge på ustabilt fra 8,55-8,7 (oppgitt til 12v). Der den skal gi ATX12V måler jeg 10,5v. Regner med det da er PSU som har sviktet? Ser ut til å være vanskelig å få tak i den originale Streacom Nano150 PSU (eller veldig dyr!). Går ut fra at om jeg finner en annen PSU som gir 12v og minimum 12.5A/150w så kan jeg bruke den?
 8. Bygde en HTPC i 2012, som har fungert bra med Win8 siden den tid. Streacom FC9-kabinett med passiv kjøling, et ASUS F2A85-M LE HK, og en AMD FM2 prosessor (husker ikke nøyaktig hvilken) med Radeon HD 7000. 8GB RAM. Husker ikke nøyaktig prosessor. Dvs. integrert grafikk og kun passiv kjøling. Nå starter plutselig ikke PC opp lengre opp i det hele tatt (TV responderer med svart skjerm på at den får signal et par sekunder nå PC slås på, viser deretter at den ikke mottar noe signal igjen). Mistenker at HK har tatt kvelden. Noen som kan anbefale ny kombo av HK, CPU og RAM, i den rimelige klassen, som kan gi minst samme ytelse som jeg hadde? Må altså ha integrert grafikk, kabinettet er litt kresent på plassering av CPU på HK pga kjøleløsningen (må være nede til høyre, sett forfra). Anbefalt TDP for CPU er 65W (maksimalt 95W), pga kapasitet til passiv kjøleløsning. Eventuelt tips om hvordan jeg kan utelukke at feilen ligger i svikt på f.eks. PSU (ekstern, lignende type som på bærbare PCer) eller annet?
 9. Systemdisken tok plutselig kvelden, så må legge inn Windows 10 på nytt på ny disk (på vei i posten), dvs må få laget en USB med Windows for å installere fra. Men hvordan blir det med lisens/lisensnøkkel? Har den ikke skrevet ned noe sted, og får ikke hentet ut noe fra den ødelagte SSDen regner jeg med.
 10. Er det mer enn marginale forskjeller på PLA mellom produsent/merker, og er det ev noe som er å anbefale eller fraråde? Ser f.eks. polyalkemi.no, 3dnet.no, kjell&co selger både egne og ulike merker. Om forskjellen er liten er det vel greiest å bruke pris og tilgjengelighet som faktor...
 11. Noen anbefalinger til valg mellom Ender-3 pro, Ender-5 og Ender-5 pro? Hadde tenkt å gå for Ender-3, men liker måten 5 er bygget på og konseptet med at bed kun går på z-aksen. Er ellers snakk om min første printer, så jeg vet ikke om slik som oppgradert ekstruder og tubing mv gjør det verdt å betale ekstra for 5 pro? Har tenkt å printe deler til quadcopter, praktiske/nyttige ting og ren moro etc, har så smått begynt å lære meg Fusion 360 og designer helt/delvis selv. Blir nok mest PLA, men ønsker å prøve Nylon og ABS etterhvert.
 12. Har hatt følgende problem med bilen i en periode. Noen råd om hva dette kan være og om jeg eventuelt kan gjøre noe selv, før jeg må ta bilen på verksted med potensielt kostbart feilsøk og reparasjon? Tidvis går bilen i en form for nødmodus, der motor mister det meste av kraft (og det virker som om turbo er helt borte). Fungerer normalt igjen etter tenning av/på. Dette kan skje ganske tilfeldig og periodevis, men oftest gjerne rett etter kaldstart, eller i lange stigninger. Noen ganger daglig, tidvis kan det gå lengre perioder. En sjelden gang kan det skje flere ganger etter hverandre og motorlampe kommer på, denne slukner så etter noen mil med kjøring. Leste av feilkoder med et ODBII-adapter, og fikk følgende: Pending: P0299 Historic: P0674 og P2563 Er vel en VW 2.0 TDI-motor som sitter i bilen så vidt jeg har forstått.
 13. Ønsker å kjøpe en god allroundmikrofon for vokal til meg og døtrene, og den bør da være god både for en bariton og et par sopraner. Har eksternt lydkort med phantompower, og tenker Irig Pre eller tilsvarende for å kunne bruke kondensatormikrofon sammen med Smule på mobilen. Noen tips? Kan virke som om mikrofonsett med f.eks. Røde NT1-A gir mye for pengene? Tenker prisklasse helst ikke mye over 2k
 14. Har trent ganske aktivt et halvt års tid etter lang tids inaktivitet, og samtidig passet kosten slik at jeg har gått bra ned i vekt (ca 2kg/mnd). Trener både styrke og kardio med variert aktivitet, men "primærtreningen" har vært hard gange i bratt motbakke. Hittil har det vært bare puls/pust som har begrenset tempo. Har ikke hatt antydning til syre i beina ved motbakkegang, og i liten grad vært støl etter slik trening. Skadet menisken litt på et leit tråkk, og tok derfor treningsfri uke forrige uke for å la den heles. Når jeg så begynte å trene igjen denne uken får jeg plutselig veldig raskt mye syre i beina, og tempo begrenses av stivhet/smerte før jeg møter terskelen på kondisjon (pust/puls). I tillegg er jeg støl i både legger og lår etter trening. Samme både mandag, tirsdag og torsdag (treningsfri onsdag). Sjekket tempo opp mot tidligere treninger, og det var omtrent likt. Hva kan være forklaringen på dette?
 15. Tusen takk for verdifulle innspill. Hadde ikke tenkt på muligheten for å leie større bil ved behov (doh
×
×
 • Create New...