Gå til innhold

Er dette synet på gud feil?


Anbefalte innlegg

Jeg fikk synet mitt på gud forandret litt i dag. Jeg er ikke 100% om jeg klarer å forklare det, men jeg skal prøve så godt jeg kan.

Jeg vil si nå som jeg skriver dette at jeg mener at gud finnes. Men det er kanskje ikke så vanskelig når jeg forklarer hva gud betyr at jeg kan tro på gud. Men jeg tenker også at det er mange begreper og fordommer rundt ordet gud, så det er kanskje litt viktig at man prøver å forkaste alt man allerede vet hva gud er for noe før jeg forklarer. Fordi jeg har forkastet alt, og står igjen med denne ene røde linjen. Jeg snakker utifra europeisk historie, og utvikling. 

 

Jeg tenker at gud betyr kjærlighet. 

Men hva er kjærlighet? Jeg vil si at kjærlighet er to veldig sterke bånd mellom to eller flere mennesker. Det å vise kjærlighet kan være både vondt og godt. Som feks, min mormor har kjeftet en del på meg når jeg var mindre, men hun kjeftet på meg ut av kjærlighet, for å kunne lære meg hva som var riktig. Hun ville at jeg skulle gjøre det som var riktig. Hun kjefter på meg fordi hun elsker meg og at det ikke skal gjøre meg noe vondt. Men hun viser også kjærlighet ved å gi meg en klem når jeg er skadet. Hun hjelper meg opp når jeg har det vondt. Så kjærlighet kan være både vondt men også godt. Men man gjør det man tror er mest riktig for at den personen skal få det best mulig. 

Hvordan kan jeg bevise dette? hver eneste gud jeg har lest på så langt motbeviser ikke at gud er kjærlighet, bare hvordan kjærlighets synet på gud endrer seg.

(nå er ikke jeg den mest vel leste personen på norrønsk mytologi.)
De gamle norrønske gudene tenker jeg symboliserer vært eneste aspekt av kjærlighet. Odin viser kjærlighet gjennom å være vis. Thor viser kjærlighet gjennom å være mektig. Men også Loke viser kjærlighet selv om han er en ond person, så da ser du at det er kjærlighet inni han også. Men hva med dødsguder, hvordan viser de kjærlighet? Jeg tenker da at man må se på religionen som en helhet. At dødsguder har en forklarende kjærlighet som bekjemper frykten.

En hvilken som helst person fylt med kjærlighet bekjemper jo frykt. Min mor lot meg jo altid komme oppi senga da jeg hadde mareritt. eller fortalte meg å vokse opp da jeg ble redd før en dergodalbane. Begge var nok gjort på en eller annen form av kjærlighet, for å bekjempe frykten min, og skaper trygghet akurat som gudene gjør.

Men vis vi ser videre på guder, feks platons gud. Så betydde hans gud, Eros, altså kjærlighet til kunnskap. Her ser man jo at synet på kjærlighet er vridd litte granne, der de norrønske gudene forklarte hva kjærlighet var, og inneholdt mange historier for å bekjempe frykt. (som er en måte å vise kjærlighet på.) Så forteller Platon sin gud at kjærlighet, kan vi oppnå gjennom kunnskap, gjennom å forstå, gjennom vår erkjennelse av at vi ikke forstår. Fordi det tillater oss mennesker til å finne ut selv om de tingene vi ikke forstår og holder på å forklare verdens mysterier, gjennom andre kanaler enn å lage mange historier om mange forskjellige gude karakterer.

Om vi så hopper videre til kristendommen, så får vi tildelt gud som Agape. Agape betyr ubetinget kjærlighet. Som jeg tenker også er ganske logiskt, fordi nå som vi har hatt en god periode med at vi kan oppnå gud gjennom kunnskap, har vi jo så klart blitt mer kunnskapsrike, og trenger ikke gamle guder som zeus, for å forklare oss hvordan verden fungerer. Men vi trenger heller ikke en gud som sier at kunnskap er kjærlighet, fordi vi har utviklet oss veldig mye gjennom de siste tidene, nå som vi blir mer kunnskaps rike forstår vi også at det er mange andre land der ute, og vi blir mer opplyst i den favør at vi forstår at det skjer enorme kriger med flere tusen mann. Vi er jo også veldig redde på denne tiden for naturkrefter som, og at det er naturen som angriper mennesket om vi tar for mye ressurser fra naturen. Men siden kristendommens gud betyr Ubetinget kjærlighet. Altså jeg elsker deg uansett hva du gjør, og du får "tilgivelse" fra guden om du bare betaler for dine synder. Blir mennesket mer vågalt og smetter over til denne guden.

Men så kommer Humanismen, som jeg ser også som en religion. Fordi nå er det ikke gud som gir mennesket kjærlighet gjennom agape. Noe kanskje også mennesket har trengt sårt gjennom tidene fordi det har vært mangel på kjærlighet pga at det skjer så mye vondt. I Humanismen, blir kjærlighet bare overført til mennesket. Altså Mennesket betyr nå gud, Mennesket tromferer verden. og gjennom enkel logisk tanke. Mennesket er gud. Gud er Kjærlighet. Konklusjon: Mennesket er kjærlighet. Grunnen for at dette skjer er at vi har kommet i en veldig moderne tid. Vi har overproduksjon av mat, så vi trenger ikke å be til gud for regn, fordi det går som oftest altid bra. Vi forstår verden bedre, og har ingen behov for en gud til å forklare den, som var vanlig før. Så når man har blitt kvitt veldig mange frykter, forsvinner også gud. 

Nå tenker jeg at Mennesket er kjærlighet. Gud er kjærlighet. altså mennesket er gud. Så om du tenker at alle mennesker har kjærlighet, at vi alle kan vise kjærlighet selv om de er en massemorder. Så tror du på gud. Fordi gud er kjærlighet, og kjærlighet er en følelse.

Jeg tror på gud fordi jeg mener at gud er inni alle mennesker, fordi vi alle har muligheten for å føle og vise kjærlighet. Jeg er en humanist?

Endret av Andysowhatgg
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor må begrepet være mer spesifikt? De spesifiserer jo kjærlighets begrepet innenfor alle de forskjellige religionene. og alle religioner utrykker seg jo in en form av kjærlighet.

Må gud være skaperen av verden? Må gud være være allmektig? Hvorfor kan han ikke bare være kjærlighet, som guder generelt kommer fremstilt på på en eller annen måte på? 

Min gud er nok en gud uten religion, at the moment iallefall ^^ 

Og som jeg har lest, så er ofte gud bare en eller annen kraftig åndekraft eller annen type kraft. Hvorfor ikke bare kjærlighet?

Endret av Andysowhatgg
Lenke til kommentar

Hvorfor må begrepet være mer spesifikt? De spesifiserer jo kjærlighets begrepet innenfor alle de forskjellige religionene. og alle religioner utrykker seg jo in en form av kjærlighet.

Må gud være skaperen av verden? Må gud være være allmektig? Hvorfor kan han ikke bare være kjærlighet, som guder generelt kommer fremstilt på på en eller annen måte på? 

Min gud er nok en gud uten religion, at the moment iallefall ^^ 

Og som jeg har lest, så er ofte gud bare en eller annen kraftig åndekraft eller annen type kraft. Hvorfor ikke bare kjærlighet?

Har du lest mye om de forskjellige guder i forskjellige religioner? Mener du at de kun uttrykker kjærlighet. Har du lest mye i bibelen og koranen f.eks. Og hva de gudene sier dersom man ikke tror eller har andre guder? Uttrykker de kjærlighet? Kan da Gud være synonymt med kjærlighet? Ikke i min verden hvertfall.

Lenke til kommentar

Er det noen som fortsatt tror på gud i 2015?

DET ER BARE TULL OG TØYS!

 

På akkurat samme måte som det er tull og tøys å ikke tro på gud. Når man ikke vet noe så bør man slutte å påstå det ene eller det andre, både troende og ikke-troende.

 

For å forklare. Hvis vi ser på hva vi har fått til innen forskjellige grener av vitenskap så er det ikke helt på jordet å tro at det er noen andre som har mye kunnskap. Et godt eksempel er dataprogrammer, vi skriver kode så skjer det ting, vi kan styre "alt" med litt strøm og bokstaver/ tall/ tegn, så har vi spill.

 

Hvorfor kan man ikke tenke seg at universet vårt er et dataprogram som er laget av noen, vi er AI eller en simulasjon, kanskje også et strategispill, vi er Risk som spilles at "Satan og Gud". Tenk at noen programmerer et univers på forhånd, kanskje med noen parametere som gjør at det blir noen tilfeldigheter og starter det.

 

Jeg skal hvertfall vente til jeg dauer med å påstå noenting, men da får jeg vel ikke gitt beskjed til alle andre etterpå :p

Lenke til kommentar

Jeg tror på gud fordi jeg mener at gud er inni alle mennesker, fordi vi alle har muligheten for å føle og vise kjærlighet. Jeg er en humanist?

 

Du er klar over at alt du egentlig gjør her er et forsøk på å "bortforklare" det at det ikke finnes filla av beviser for noen gud og derfor prøver du å redefinere hva gud er?

 

Kjærlighet er kun en følelse gitt sammenblanding av noen kjemikalier og elektrisitet i våre hjerner. Det samme er guds følelsen, det er bare kjemikalier og elektrisitet i våre hjerner som skaper den følelsen. Utenfor våre hjerner eksisterer ikke hverken kjærlighet eller guder...

 

På samme måte som de kristne som forsøker å få kirken til å gå god for likestilling, kvinnelige prester og homofili forsøker du her kun å utvanne konseptet gud ved å forsøke å pakke det inn i en ny og mer spisbar form, denne gangen kjærlighet. Det har etterhvert gått opp for kristne at den primitive og brutle gude forestillingen de holder seg med ikke kjøpes av folk flest og de er derfor på "krigsstien" der de navngir dette gude bildet med noe bedre, noe som folk kjøper...  derfor kjærlighet...

 

Hadde religiøse forestillinger faktisk BETYDD kjærlighet og ikke hykleri så ville det helt klart vært fred i verden, da de fleste enn så lenge faktisk er religiøse... Men de religiøse kommer ikke forbi hykleriet... for hykleri er det når man fordømmer alt og alle som ikke tror på den samme gude innbildnngen man selv tilfeldigvis holder seg med og jeg sier tilfeldigvis, for den kristne guden evner ikke å spre seg der allaah allerede har fot feste og omvendt uten mennekers hjelp og det betyr ufred og krig.... For det folk EGENTLIG sier når de påstår guden deres er kjærlighet er at alle de menneskene som har blitt drept i den eller den gudens navn er drept i kjælighet.. og hykleriet er liksom på topp...

 

Så den gude kjærligheten du her snakker om er kun et hykleri... For uten mennesker er det heller ingen kjærlighet... Det er kun en følelse vi har fordi våre hjerner lager den. Med det rette utstyret og folkene kan de få deg til å føle hat, kjærlighet, likegyldighet ja de kan gjøre deg klin sprø bare ved å tilføre hjernen din de rette kjemikaliene... Ingen gud innblandet der...

Lenke til kommentar

 

Jeg tror på gud fordi jeg mener at gud er inni alle mennesker, fordi vi alle har muligheten for å føle og vise kjærlighet. Jeg er en humanist?

 

Du er klar over at alt du egentlig gjør her er et forsøk på å "bortforklare" det at det ikke finnes filla av beviser for noen gud og derfor prøver du å redefinere hva gud er?

 

Kjærlighet er kun en følelse gitt sammenblanding av noen kjemikalier og elektrisitet i våre hjerner. Det samme er guds følelsen, det er bare kjemikalier og elektrisitet i våre hjerner som skaper den følelsen. Utenfor våre hjerner eksisterer ikke hverken kjærlighet eller guder...

 

På samme måte som de kristne som forsøker å få kirken til å gå god for likestilling, kvinnelige prester og homofili forsøker du her kun å utvanne konseptet gud ved å forsøke å pakke det inn i en ny og mer spisbar form, denne gangen kjærlighet. Det har etterhvert gått opp for kristne at den primitive og brutle gude forestillingen de holder seg med ikke kjøpes av folk flest og de er derfor på "krigsstien" der de navngir dette gude bildet med noe bedre, noe som folk kjøper...  derfor kjærlighet...

 

Hadde religiøse forestillinger faktisk BETYDD kjærlighet og ikke hykleri så ville det helt klart vært fred i verden, da de fleste enn så lenge faktisk er religiøse... Men de religiøse kommer ikke forbi hykleriet... for hykleri er det når man fordømmer alt og alle som ikke tror på den samme gude innbildnngen man selv tilfeldigvis holder seg med og jeg sier tilfeldigvis, for den kristne guden evner ikke å spre seg der allaah allerede har fot feste og omvendt uten mennekers hjelp og det betyr ufred og krig.... For det folk EGENTLIG sier når de påstår guden deres er kjærlighet er at alle de menneskene som har blitt drept i den eller den gudens navn er drept i kjælighet.. og hykleriet er liksom på topp...

 

Så den gude kjærligheten du her snakker om er kun et hykleri... For uten mennesker er det heller ingen kjærlighet... Det er kun en følelse vi har fordi våre hjerner lager den. Med det rette utstyret og folkene kan de få deg til å føle hat, kjærlighet, likegyldighet ja de kan gjøre deg klin sprø bare ved å tilføre hjernen din de rette kjemikaliene... Ingen gud innblandet der...

 

sånn takk takk :)

 

#lovegonewrong

Endret av Andysowhatgg
Lenke til kommentar

Jeg fikk synet mitt på gud forandret litt i dag. Jeg er ikke 100% om jeg klarer å forklare det, men jeg skal prøve så godt jeg kan.

 

Jeg vil si nå som jeg skriver dette at jeg mener at gud finnes. Men det er kanskje ikke så vanskelig når jeg forklarer hva gud betyr at jeg kan tro på gud. Men jeg tenker også at det er mange begreper og fordommer rundt ordet gud, så det er kanskje litt viktig at man prøver å forkaste alt man allerede vet hva gud er for noe før jeg forklarer. Fordi jeg har forkastet alt, og står igjen med denne ene røde linjen. Jeg snakker utifra europeisk historie, og utvikling. 

 

Jeg tenker at gud betyr kjærlighet. 

 

Jeg leste så langt og stoppet der.

 

Dersom du skal fremme tro på guds eksistens, må du starte med en premiss som har rot i virkelighet.

 

Det eneste som forbinder gud med kjærlighet u-dokumenterte utsagn fra fra Jesus og hans flokk. Resten av bibelen både NT og GT beskriver en gud som stemmer med Richard Dawkins beskrivelse.

Lenke til kommentar

 

Jeg fikk synet mitt på gud forandret litt i dag. Jeg er ikke 100% om jeg klarer å forklare det, men jeg skal prøve så godt jeg kan.

 

Jeg vil si nå som jeg skriver dette at jeg mener at gud finnes. Men det er kanskje ikke så vanskelig når jeg forklarer hva gud betyr at jeg kan tro på gud. Men jeg tenker også at det er mange begreper og fordommer rundt ordet gud, så det er kanskje litt viktig at man prøver å forkaste alt man allerede vet hva gud er for noe før jeg forklarer. Fordi jeg har forkastet alt, og står igjen med denne ene røde linjen. Jeg snakker utifra europeisk historie, og utvikling. 

 

Jeg tenker at gud betyr kjærlighet. 

 

Jeg leste så langt og stoppet der.

 

Dersom du skal fremme tro på guds eksistens, må du starte med en premiss som har rot i virkelighet.

 

Det eneste som forbinder gud med kjærlighet u-dokumenterte utsagn fra fra Jesus og hans flokk. Resten av bibelen både NT og GT beskriver en gud som stemmer med Richard Dawkins beskrivelse.

 

Har du prøvd å fjerne alt vi dømmer "gud" for å være?

Lenke til kommentar

Først og fremst, hvilken gud snakker du om Andy?

Jeg vet ikke. Jeg snakker om alle guder, eller tenker på hva den opprinnelige guden er? (Tror jeg) Liksom hva det faktisk er.

 

folk generelt diskuterer alle de forskjellige gudene som finnes, og de diskuterer tolkningene av de forskjellige gudene. Man kan jo bevise at mange forskjellige guder/religioner er inspirert fra hverandre eller har flere av de samme tolkningene. jeg tenker at hvorfor skal man diskutere disse tolkningene? Ja, en tolkning kan være sann for forfatteren som skrev det. Men tolket mattheus de rette tekstene etter de rette tekstene og hendelsene? Forstod mattheus det han tolket riktig, og hva tolket han?

 

Liksom det eneste jeg ser alle guder har er en eller annen unaturlig kraft eller har et eller annet med kjærlighet å gjøre.

 

På mange måter tenker jeg at kjærlighet er en "unaturlig kraft" kjærligheten kan flytte fjell, men også drepe millioner av mennesker.

 

Derfor Gud er kjærlighet.

 

Jeg vet fortsatt ikke helt hvordan jeg skal forklare det ^^

Lenke til kommentar

Hvem er "vi" og hva er dommen "vi" feller over Gud?

Med engang du sier noe om en ting så dømmer du det. Bare det å si jeg har vondt. Har du dømt smertene dine som vonde. Når man sier Gud, tenker folk alle disse tankene om hva Gud er, som en dømmende kraft eller den tingen som lagde verden og drepte millioner av mennesker.

 

Tøm hodet og fjern andres tolkninger og hva Gud blir dømt som. tenk på nytt. Ikke tenk at Gud er positivt eller negativt. Fjern tanken om han finnes eller ikke, tenk på nytt..... Noe som er nesten direkte umulig......

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...