Gå til innhold

Hva sier ateister til mirakler og undere?


Anbefalte innlegg

Det er et veldig interessant spørsmål, men det kommer an på hvilken retning innenfor kristendommen man tilhører. Noen tror feks. At man kan slutte å synde fult og helt. Gud vil dømme etter samvittigheten. Jeg tror at mange ateister, muslimer, buddister osv også vil komme i himmelen. Ikke bare kristne, det er mange som ikke er kristne som er veldig gode. Jeg vil til slutt unnskylde at jeg var unødvendig spydig, når du svarer så ordentlig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er et veldig interessant spørsmål, men det kommer an på hvilken retning innenfor kristendommen man tilhører. Noen tror feks. At man kan slutte å synde fult og helt. Gud vil dømme etter samvittigheten. Jeg tror at mange ateister, muslimer, buddister osv også vil komme i himmelen. Ikke bare kristne, det er mange som ikke er kristne som er veldig gode. Jeg vil til slutt unnskylde at jeg var unødvendig spydig, når du svarer så ordentlig

Hva med slemme kristne, som ikke slutter å synde? De tror på gud, har bekjent sine synder - eller rettere sagt bekjenner sine synder hver gang de begås.

Jeg tviler ikke på at Gud synes alt blir OK bare noen bekjenner og gjentar samme bønn 10 ganger. Gud er innbilling, skapt av kunnskapsløse for ca. 2000 år siden og opprettholdt av fryktsomme dårer, med dårlig samvittighet,  den dag i dag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er et veldig interessant spørsmål, men det kommer an på hvilken retning innenfor kristendommen man tilhører. Noen tror feks. At man kan slutte å synde fult og helt. Gud vil dømme etter samvittigheten. Jeg tror at mange ateister, muslimer, buddister osv også vil komme i himmelen. Ikke bare kristne, det er mange som ikke er kristne som er veldig gode. Jeg vil til slutt unnskylde at jeg var unødvendig spydig, når du svarer så ordentlig

 

Med andre ord: kristendom er ingen faktor å ta hensyn til. Ser ovenfor at du presenterer en slags form av Pascals wager, men det samme kan jo sies om samtlige andre religioner. Man har, i følge deg, ikke noe å tape på å være kristen, men jeg vil jo si at man har alt å tape dersom en av de andre religionene er korrekt (spesielt en av de som ser stygt på andre religioner/guder enn sin egen). Og jeg vet ikke hvor mye du går og bekymrer deg for disse andre religionene, og deres eventuelle korrekthet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er et veldig interessant spørsmål, men det kommer an på hvilken retning innenfor kristendommen man tilhører. Noen tror feks. At man kan slutte å synde fult og helt. Gud vil dømme etter samvittigheten. Jeg tror at mange ateister, muslimer, buddister osv også vil komme i himmelen. Ikke bare kristne, det er mange som ikke er kristne som er veldig gode. Jeg vil til slutt unnskylde at jeg var unødvendig spydig, når du svarer så ordentlig

Det jeg sliter med er alle disse forskjellige retningene faktisk. Forskjellige retninger innenfor kristendommen vil jo tilsi at det er forskjellige tolkninger av det hele. Disse tolkningene er jo naturligvis subjektive tolkninger. Med andre ord, ingen vet hva som skjer etter døden, og dere bare gjetter - akkurat som alle oss andre.

Lenke til kommentar

Kom over denne tråden og kjemte at jeg måtte svare, både den som spurte og de svarte, selv om den er gammel. Men jeg skal ta det sakte og forklare alt, for jeg vet godt at ateister trenger å få absolutt alt inn med teskje og VELDIG nøye forklaringer, ellers kan de ikke tro på noe av det jeg sier.

Hei Mari! Alltid artig når gamle tråder blir tatt opp igjen. Selv om jeg er usikker på om vi har lest den samme tråden her. Den lettere overbærende tonen du har i innlegget ditt her syntes jeg nå forøvrig at du kunne greid deg uten.

 

Forklaringene til de som ikke tror på Gud er at alt er oppfunnet eller innbilt. Stakkars den ateisten som en dag opplever et mirakel, blir overbevist om at det er ekte, og når han/hun skal fortelle det til sine venner vil han/hun bare bli tatt for å innbille seg det, eller bli anklaga for å ha funnet det opp. Av sine egne venner, for det KAN jo ikke være sant.

La oss snu litt på denne problemstillingen. Mener du at alle mirakelhistorier kan bekrefte en overbevisning (religiøs eller annet)? I så fall så har man bekreftende historier for...

  • kristendommen
  • islam
  • hinduismen
  • romvesen som kidnapper lastebilsjåfører
  • spøkelser
  • og mye, mye mer
Men disse er til dels ting som motsier hverandre - man kan for eksempel ikke ha at Mohammed var guds siste profet samtidig som Joseph Smith også var en proeft. Du har da bare en mulighet: Mange av opplevelsene er funnet på eller noe man innbiller seg/feiltolker.

 

Kombinert med de fascinerende psykologiske fenomenene som kan stå bak slike opplevelser (jeg nevner noen her) så ser man klart at bevisbyrden er på de som påstår at mirakelhistorier sier noe som helst.

 

Jeg syns flere av dere benytter denne tråden til å anklage kristendommen istedenfor å bare gi et svar på det han/hun lurer på. Derfor må jeg påta meg ansvaret å svare, merker jeg. For eksempel hvordan man kan tro på en gud som lar det være så mye nød i verden uten å løfte en finger for å hjelpe, og hvor egoistisk det er. De kan faktisk holde kjeft. Skal jeg si hvorfor? Dere kan få litt mer bakgrunnsinformasjon før dere kommer med sånne anklager. I bibelen står det om at Gud har gitt OSS fri vilje. Som betyr at det er VI som lar denne elendigheten skje, ikke Gud. Jeg kan det ikke helt ordrett, men det står også i bibelen at de som lider skal få det godt til slutt og at de onde havner... Ja, i helvete.

Trådstarter har fått mange svar på spørsmålet sitt. Trådstarter svarer derimot ikke selv i noen vesentlig grad, og ser heller ikke ut til å helt skjønne flere av poengene... i likhet med deg. Her feilrepresenterer du trådens innlegg på det groveste.

 

Du ser blant annet ut til å ha misforstått poenget når man tar frem eksempler på at gud/engler/påskeharen ikke hjelper til. Fordi mirakelhistorier påstår i mange tilfeller at den kristne guden faktisk velger å hjelpe til i enkelte tilfeller. At guden da faktisk bryter med den "frie" viljen, og stopper elendigheten du sier vi "lar" skje. Dette er et vesentlig forkalringsproblem for de som påstår at mirakelhistorier gir mening.

 

Mer generelt, det du drar frem her er eksempler på diskusjonen rundt det ondes problem. Du kommer med to vanlige unnskyldninger:

  • Vi har fri vilje, som gud ikke vil blande seg inn i. Med andre ord så er vi er (pga. forrige punkt) selv skyld i elendigheten. (Gjelder dette også når barn får kreft?)
  • Vi blir straffet/belønnet i livet etter døden.
Dette er vanlige unnskyldninger. Det er også dårlige unnskyldninger. For å illustrere hvorfor, la meg fremme en påstand: Universet er skapt av en ond og skikkelig slem, allmektig gud, som jeg kaller Bob. Du vil kanskje si at det er for mye gode ting i universet til at det kan stemme, men det kan jeg forsvare med, blant annet, disse unnskyldningene:
  • Bob ga oss fri vilje så vi kunne begå virkelig onde handlinger (det er tross alt ondere når vi velger det selv enn når vi blir tvunget til å gjøre det).
  • Vi blir straffet i et liv etter døden hvis vi mot formodning opplever gode ting her i livet.
Syns du dette er gode unnskyldninger? Ikke det? Nei, ikke jeg heller... men kanskje du nå skjønner hvorfor unnskyldningene du kommer med er dårlige. Bare de som allerede er overbevist om at kristendommen stemmer kan se på dem som gode unnskyldninger.

 

Til slutt vil jeg bare legge til noe en venn av meg sa til noen ateister da hun var liten jente: uansett hvor dumme ateister mener vi kristne er, så er det de kristne som vinner, til slutt. For hvis det er sånn som DERE tror når man dør, da skjer det jo med kristne også, at man blir bare borte, men hvis det er slik VI tror, da kommer jo de kristne til himmelen... Uansett så får de kristne det ganske greit etter døden?

Det er da virkelig ikke et spørsmål om å vinne noe, eller å score poeng mot hverandre. Hvor fin en tanke er sier ingenting om den er sann eller ikke - jeg liker for eksempel tanken på at jeg skal ha en trekant med Kristen Bell og Summer Glau. Jeg kan tro det veldig sterkt, men det påvirker virkelig ikke sannsynlighet for at det er en sann eller korrekt overbevisning.

 

--

 

Jeg ser frem til grundig svar fra deg, men må påpeke at det kan ta litt tid før jeg svarer deg. Påskefjellet kaller, og der er internettforbindelsen temmelig dårlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

For eksempel hvordan man kan tro på en gud som lar det være så mye nød i verden uten å løfte en finger for å hjelpe, og hvor egoistisk det er. De kan faktisk holde kjeft. Skal jeg si hvorfor? Dere kan få litt mer bakgrunnsinformasjon før dere kommer med sånne anklager.

 

I bibelen står det om at Gud har gitt OSS fri vilje. Som betyr at det er VI som lar denne elendigheten skje, ikke Gud. Jeg kan det ikke helt ordrett, men det står også i bibelen at de som lider skal få det godt til slutt og at de onde havner... Ja, i helvete.

 

Jah, her var det mye rart.

 

I virkelighetens verden er det produsenten - som i dette tilfellet er en påstått gud - som står ansvarlig for produktene den med viten og vilje har produsert.

Det er kun psykopater som holder andre ansvarlig for sin egen adferd - slik du her gjør på gudens vegne, liksom. Renspikka ansvarsfraskrivelse er hva det er.

 

Guden din har angivelig skapt alt og vet alt, og tilbyr frelse fra en fortapelse den sjøl har innført! og allikevel er den misfornøyd med det den sjøl har stelt i stand?!

 

Til din orientering er fri vilje ukjent i samtlige bibeltekster, det er også uforenlig med en gud som både er allmektig, allvitende, og alle tings skaper, for dersom det finnes allmektige og allvitende guder, er det ikke plass til andre viljer, og det går som en rød tråd gjennom GT og NT at det kun er gudens vilje som teller.

 

Fri vilje er kun en unnskyldning kirkefader Augustin av Hippo fabrikkerte i forsøk på å skape orden i et salig bibelsk rot - forøvrig det samme geniet som oppfant arvesynden rundt år 410.

 

Hvordan kan det ha seg at fullkomne guder skaper så mange ufullkomne saker og ting?

Endret av Quetzalcoatl
Lenke til kommentar

Hjernen vår er egentlig ufattelig dårlig til å lagre hendelser, gjenskape informasjon og generelt sett ta beslutninger. Sånn sett burde vi ikke en gang stole på våre egne erfaringer. At noen har hatt en religiøs opplevelse mener jeg kun er hjernen som har en reaksjon på ytre stimuli, eller at den prøver å sette hendelser i system ved å fylle inn alle hull med svada.

 

http://www.cracked.com/article_17103_5-ways-your-brain-messing-with-your-head.html

http://www.nytimes.com/2008/06/29/opinion/29iht-edwang.1.14069662.html?_r=0

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis jeg skal tro at det finnes guder og engler som kan hjelpe mennesker som er i nød, må jeg også tro at de samme gudene og englene lar slike ting skje:

 

Jessica Chambers (19) brent levende.

 

Her blir hun steinet til døde av sin pappa.

 

Nytt offer halshugget av IS.

 

:cry: :cry: :cry:

Hva skulle få deg til å tro at gudene og englene hjelper folk i nød? Det at det jo bare det motsatte som er bevist.  :(

 

Kan det være at de at de kun bryr seg om å hjelpe kristne vinne medaljer og bestå eksamener?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Kan ikke noen hjelpe den ensomme og kranglevorne turboateisten, slik at han slutter å grave opp døde tråder som han forsøker å vekke til live igjen? Vi har nok med han som stod opp, for ca 2000 år siden ...

Lenke til kommentar

Ønsker svar fra de uærlige, de som ikke kan svare på kritiske spørsmål.

 

-Hva tenker ikke-religiøse om religiøse mirakler som at Jesus helbreder syke?

-Hva tenker kristne om religiøse mirakler i alle andre religioner utført av andre guder og gudinner?

*stillhet*

Lenke til kommentar

Problemet med å tro gud gjør slike mirakler blir at du da må spørre hvorfor han lar all elendigheten skje? Siden en tror på mirakler må det bety han kunne hindret ganske mye, men velger å ikke gjøre noe. 

 

Elendighetene er det jo menneskene som står for. Miraklene er det gud som står for. Derfor blir gud alltid god, mens menneskene alltid ond. Det er et menneskesyn jeg syntes er forkastelig. 

 

Og for å svare trådstarter, det der beviser ingen gud. Det beviser menneskets styrke og kraft til å forme verden i sitt bilde. Hvorfor beviser det med hun jenten og narkomane noen gud?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...