Jump to content

Huffe

Medlemmer
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)

About Huffe

 • Birthday 01/08/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg er også ute etter en av de rimeligste modellene til Apple. Kan gå til innkjøp av (2019), men haster ikke. Noen som vet når den rimelige 2020 versjonen kommer? Finner ingenting på google annet enn pro-modellen. Hvis det er 4-5 mnd til kjøper jeg nå, hvis 2-3 mnd kan jeg vente...
 2. Jeg kjøpte meg en billig zyxel NAS326 som funker fint på hjemmenettverket. Jeg kunne tenkt meg å ha mulighet til å logge meg på eksternt fra appen på mobilen, men tror jeg må åpne porter for dette. Jeg var flink til dette i gamle dager, men er rimelig blåst i dag. Jeg har aldri fått til å åpne porter i zyxel ruteren. Er det noen som har denne type ruter og vet hva jeg må gjøre i dag?
 3. Takk for oppklaring. Greit at hastighetene på internett begynner å bli høye, men jammen er prisene blitt det også etterhvert. Synd det ikke går an å velge hastigheter på 20-30 mb/s for en rimelig penge for husstander som kun bedriver enkel surfing på nyheter, nettbank og mail.
 4. Jeg har bistått min far i forbindelse med at det for snart to år siden var utbygging av fiber i nabolaget hans. Han hadde da internett gjennom kobberlinje via nextgentel. Det var Altibox ved BergenFiber/BKK som bygget ut og hvor han naturlig nok har abonnement hos. Bra var det, for slik jeg skjønner det vil kobberlinjen snart legges ned uansett. Men forstår jeg det slik at det er kun Altibox han kan bruke og har ingen mulighet til å velge Telenor, Nextgentel eller andre hvis prisene er bedre? Jeg har ikke helt skjønt hvordan dette markedet fungerer og om det egentlig er særlig til konkurranse i dette. Jeg har ingen erfaring og kunnskap om dette fordi TV og internett hos meg går via sameiet jeg bor i så jeg kan bare følge strømmen med naboene mine.
 5. Etter litt knoting fant jeg det ja. Oppskriftene jeg fant på nettet stemte ikke helt overens. Fikk ikke opp sletting av tidligere windows versjoner til å begynne med.
 6. Jeg sitter på en gammel PC som jeg bruker innimellom. Tilfeldigvis gikk jeg innom win update i går kveld og godtok noe som ser ut å ha vært en større oppdatering for win10 HDDen er ikke særlig stor på denne og etter oppdateringen er det lite plass igjen fordi det ser ut til at windows.old mappen tar veldig mye kapasitet. Jeg forsøkte å slette mappen men det kom opp mange advarsler om at det ville påvirke systemet etc. I tillegg trenger jeg admin rettigheter og noe greier. Vil det skje noe galt hvis jeg bruker removeonboot eller noe?
 7. Jeg nedbetalte all gjeld for to år siden så ja, jeg er lite orientert i rentemarkedet. Men hvis bankrenten ligger rundt 0,75 over NIBOR allerede så er jo heldigvis alt i orden. Jeg sa aldri at nordmenn ikke har det bra, kun at størstedelen av overskuddet til norske banker går tilbake til samfunnet som jeg vil si er positivt. Litt rart å dra turisme inn i dette...
 8. 0,75 % over NIBOR gjør det ikke akkurat attraktivt å drive bank. Det positive med overskudd fra bl.a. DNB, Eika og SP1 gruppen er at mesteparten av overskuddet går tilbake til det norske samfunnet. Det er rart ingen reagerer på at overskuddet til svenske og danske banker går ut av landet til private eiere.
 9. Hva burde renten ligge på da? Når 3,2 % er for mye?
 10. Jeg hadde fra 2006 til 2008 en Hiper 580W som regelrett tok fyr og røykla gutterommet mitt, samt tok knekken på en av HDDene som sto i. Eneste jeg foretok meg var å høre på o-zone på youtube. Etter det har jeg hatt piggene ute for all avvikende adferd fra PSUen. Bare en liten digresjon...
 11. Skjønner. Men at den jeg har nå har vart såpass lenge skulle vel tyde på at den er av god kvalitet? Jeg fant frem en ubrukt Corsair 430 W som jeg skulle bruke til en annen PC som heller gikk på dyngen. Får vel bare satse på at den gjør susen. Det er HDDene jeg er redd for. Ligger mye bilder og sånt der.
 12. Jeg har en corsair 450W fra 2008. De første åtte årene ble PCen mye brukt, ikke så mye de siste tre årene. Siste tiden har det kommet en høyfrekvent lyd av den. Er dette et tegn på at det er noe galt mtp effekten den gir? Slik jeg har forstått det kan andre komponenter bli ødelagt hvis den ikke yter slik den skal, bl.a. HDD.
 13. Jeg har selv en liten fujitsu i overetasjen som kom uten varmekabel, men ble ettermontert. Etterhvert koblet jeg den ut fordi jeg anså det som unødvendig at den skulle trekke 70 W konstant når jeg heller kan helle på 2-3 dl varmt vann bakfra ca en gang i uken i kalde perioder. Derimot er en slik varmekabel mer hensiktsmessig når utedelen ikke er lett tilgjengelig.
 14. Programvaren skal sørge for optimal komfort og strømbesparelse gjennom en hel fyringsesong i et land med varierende klima (feks luftfuktighet, snø/regn), temperatur og at eksempelvis avrimingen skjer på en god måte. Det er der forskjellen ligger. Dette vil igjen påvirke levetiden. Norge er ikke nødvendigvis et særlig kaldt område. Jeg ville heller hatt programvare tilpasset vårt klima enn en som er tilpasset en kontinuerlig kald og tørr russisk vinter. Jeg vet ikke hvor elkjøp har importert sine varmepumper fra. Kanskje har dem en god tilpasset programvare, kanskje ligger det et potensiale i dem. Hvem vet. Jeg har selv en Mitsubishi varmepumpe kjøpt på Coop i 2012 og merker etter litt breddeerfaring at den kunne i perioder virket på en gunstigere måte. Det er også helt sant at Mitsubishi ikke lever opp til ryktet sitt angående kvalitet. Det er en adekvat varmepumpe, men gjengs oppfatning er at Toshiba er jevnt over bedre.
×
×
 • Create New...