Jump to content

Quetzalcoatl

Medlemmer
 • Content Count

  785
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

427 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er merkelig - og nedverdigende for meg - å tenke på at man er født inn i et samfunn med en tidsregning (delvis) fra en figur noen påstod gikk på vannet for totusen år siden (og som ingen i samtiden har hørt om). Filosoferer man over dette med logikk som rettesnor blir alle svar at det hele er sinnsvakt, sinnsykt og totalt offline.
 2. For romerne var Jerusalem ikke stort annet enn en bunkringsplass på reisen til og fra spiskammeret i Egypt. De brydde seg ikke videre om hva som foregikk der så lenge det var ro og orden, og av guder hadde romerne en ekvivalent til de fleste av dem, de resterende adopterte man, som Isis.
 3. Mamma Helena var ikke mye til arkeolog så å tro at hun fant jesu grav trehundre år etter er utopi og kristent legendemakeri på linje med Peters korsfestelse opp/ned. Absolutt ingen i samtiden hadde hørt om den påståtte fyren i det første århundre, han er fullstendig ukjent for alle skribenter i denne perioden, slik at man er overlatt til Paulus himmelske utgave av den fra en drøm.
 4. Som tidligere påpekt har jeg besvart dette innlegget temmelig grundig, hvor er det hen når det er SAVED og hvordan henter jeg det ned?
 5. Dét kommer helt an på hvilke kriterier man legger til grunn når man kaller kriger (eller konflikter) religiøst motivert. Her kan man lett påvirke resultatet kraftig ved å leke med kriteriene slik at negative ting skal se "likar ut." Her har du bedrevet kreativ bokføring og pyntet religionsbrura kraftig (for å fange nye friarar?!). I fembindsverket Encyclopedia of Wars (2004) har man beskrevet 1763 kjente og dokumenterte kriger hvorav 123 av dem er startet med religion som primærårsak, som her utgjør 7 prosent (> 6% mer enn din kreative liste ). Det harmonerer også bedre med listen over de 100 verste kriger og folkemord hvor religion opptar 11 plasser og følgelig 11% på listen, så sannelig ikke noe og slå seg på brystet for. Så kan man bare minne om at kriger startet med religion som sekundær årsak kan utgjøre hvasomhelst mellom 0,1 - 49,9%, og at hele GT er fullspekket av kriger og krigshandlinger fra A til Å....... Glory.
 6. Den kristne verden vil gjerne fremstille Pilatus som en dott og tøffelhelt uten ryggrad men i virkeligheten ble han sparket av keiser Tiberius fordi han var unødig ond og grusom - etter romersk målestokk! Stuss litt over dette, han var for grusom etter romersk syn, som gikk på at kan vi ha nytte av det så tar vi det. Som jeg før har nevnt, romerne ville ha ro og orden, og alt som forstyrret dette ble sett på som et onde man knuste med alle tenkelige midler man hadde til rådighet. Det innbefatter i høyeste grad Jesuser i villmarken, som med 5000 (20 tusen med kvinner og barn) følgere ville slått romersk alarm. Det er mange som mener at Lukas leste Josefus som fanden leser bibelen og køddet det til med folketelling og årstall samt alt det andre tullet han formodentlig skrev i Apg. (slanger og ormer på Malta, elev av overrebbe Gamaliel osv.) Ved søk på norsk får man kun kristne tulleoversettelser av Josefus men på dansk kan man i det minste få med seg "egypteren" i avsnitt 4 og 5. I Apg. lurer noen på om Paulus er den nevnte egypter. Apg. nevner også Theudas, som fikk sitt hode kappet av fordi han var nebbete mot romerne og begav seg ut i villmarka med følge uten verge. While Fadus was procurator of Judea, a magician named Theudas persuaded many of the people to take their property with them and follow him to the river Jordan, for he told them he was a prophet and that at his command he would divide the river and provide them an easy passage over it. 098 Many were taken in by his words, but Fadus did not let them go on with this madness but sent a troop of cavalry out against them, attacking them unexpectedly and killing many of them while capturing many more alive, including Theudas, whose head they cut off and brought to Jerusalem. 099 These were the disasters that occurred among the Jews in the time of Cuspius Fadus's rule. I GT har vi flere profeter (Elisa, Elias og Josva) som ønsket dele floden, og sågar Moses som delte havet. Når man serverer en ny Jesus sier det seg selv at den må komme med noe nytt og revolusjonerende som ikke var der fra starten av
 7. Første august år 30 fvt. ble Octavian (den senere Augustus) høvding og kong Herodes måtte omstille diggingen av Markus Antonius (som var Octavians fiende) til den nye pretendenten Octavian. Dét gjorde han mesterlig. Han innarbeidet seg tillit hos Octavian og bygget byen Caesarea til ære for romerne - og jødenes fortvilelse. Herodes bygget også Masada og hele tempelområdet i Jerusalem, som Titus stormet år 70. Amfiteateret til keiser Vespasian (først kjent som Colosseum i det niende århundre) ble bygget av gull røplet fra tempelet i Jerusalem. Innsiden av titusbuen (180 meter fra Colosseum) har vært til analyse ved universitetet i Heidelberg (som sammen med universitetet i Münster danner ryggraden av tysk forskning) og fant ut at det var svært fargerikt røverbytte med gull nok til å bygge hele Colosseum, samt ha hundre dager med leker tilende. På godt norsk, dekorasjonene fra krigsbyttet fra Jerusalem på innsiden av titusbuen var fargelagt.
 8. Selvfølgelig gjorde de det da det finnes mange eksempler på det. Når man fra offisielt hold bygget templer til ære for fremmede guder som Isis, Dionysos, Serapis, Cybele mf. skjønner jeg ikke hvorfor du mukker. Vi har empiri i milevis for dette. På Campus Martius i Roma står restene av tempelet dedisert til ære for Isis og Serapis (ikke langt fra Augustus mausoleum hvor minst én consul så ham steg til himmels, som en gud) - som ett av fire i byen Roma. Romerne feiret årlig Navigium Isidis til ære for for den egyptiske gudinnen Isis, som hadde templer i Pompei, Herculaneum, Stabiae og for den saks skyld i den tyske byen Mainz. Apuleius fortelle i detaljer om det. Det er velkjent at man utsletter en fiende ved å bygge sitt eget oppå dens, ikke ulikt bikkjer og revir man pisser over osv.. Kirken lærte noe av den egyptiske ENEguden Akhenaten som døde 1335 fvt. (omlag 100 år før Moses). den eneste monoteistiske gud. Kirkens tvilsomme tre i ett som treenighet er en historisk parodi. Vi vet alle hvordan det ender.
 9. Den vandreskrøna kom som følge av behovet for å gjøre Jesus større en GT-helten Elisa, som mettet folkeskarer med noe korn og 20 byggbrød. Selvfølgelig måtte evangelistenes Jesus overgå dette med enda mindre mat for å fremstå som større enn Elisa og det eneste miraklet her er at Jesus fikk drasset med seg tusenvis ut i ødemarken uten at hverken romerne eller Herodes Antipas massakrerte dem, slik de gjorde med alle andre bedragere og selvutnevnte mirakelmenn (Magoi). Dypperen (Johannes) ble visstnok drept fordi han hadde for mange fans og slikt noe ble sett på som en klar trussel av herodesslekten, som i bunn og grunn tenkte som romere. Derfor satt verdens største byggherre, kong Herodes i 33 år, han tenkte og bygget som én romer, både under Markus Antonius og Octavian (Augustus). Josefus beskriver i flere episoder hva romerne gjorde med uønskede folkansamlinger og de som forårsaket dem. I jødenes krig bok 2, 13, 4. Another band of the wicked gathered, purer in their actions, but even worse in their intentions, which ruined the prosperity of the city no less than did these murderers. 259 These were the sort who deceived the people under pretext of divine inspiration, but were in favour of revolt and upheaval and drove the people mad and led them into the wilderness, claiming that God would there show them signs of liberation. 260 Felix saw this as the start of a revolt, so he sent some cavalry and armed infantry, who killed many of them. Bok 2, 13, 5. Even more harm was done to the Jews by an Egyptian charlatan claiming to be a prophet who led astray a throng of thirty thousand who put their trust in him. 262 These he led round from the wilderness to what is called the Mount of Olives intending to force his way into Jerusalem, and if he defeated the Roman garrison he would tyrannise the people, with his fellow invaders as his bodyguard. 263 Felix thwarted his attempt and met him with his Roman soldiers, while all the people joined in his attack. But in the battle, the Egyptian fled with a few others, while most of his supporters were either killed or taken alive, and the rest of the people scattered to their homes and hid themselves. I jødenes oldtid har vi Teudas og samaritanere som går i samme uløkka.
 10. Har andre enn meg tenkt over at så snart jesu misjon var over ble de udugelige disipler bestående av bønder og fiskere forvandlet til gresktalende virtuoser i form og fasong, slik at de kunne komponere evangelier på koine gresk? Jeg vet det finnes de som tror disiplene - etter treårig slaraffenliv med dagdriveren - gikk på universitetet i Galilea etter jesu dau, og utdannet seg i gresk skriftlig komposisjon rundt år 33fvt., men min tålmodighet med slikt vrøvl tar fort slutt. 1 Petersbrev er ikke skrevet av forfatteren av 2 Petersbrev, de har komplett fravikende teologi. Det blir som å lese Ibsen og Ragde, du er aldri i tvil hvem som skrev hva.
 11. Legg nøye merke til hvordan man klassifiserer kristne forfalskninger fra tidenes morgen. Interpolering, pseudepigrafi og deutero er alle konsentrert kristen eufemisme (ordforskjønning) funnet opp med ett mål for øyet. "Pynte røya" Forfalskning svindel og dokumentfalsk. kalles det samme på middels norsk med et snev dansk. Man kan muligens best se hvordan den eufemistiske evolusjonen foregår ved militærets shell shock i første verdenskrig, battle fatigue i den andre og koreakrigen, operational extortion i Vietnam og post traumatic stress disorder til dags dato! Poenget er selvfølgelig å gjøre bieffekten av forferdelige handlinger spisbare for de som digger jesusen, for militæret er det likedan.
 12. Det burde være åpenbart for alle at Jesushistorier som innebærer hans tanker ikke er genuine når de er påstått skrevet femti år etter hans dau. Det bør renskes i villnisset.
 13. Jeg savner fra kristenheten at den ber om unnskyldning for sinnssvak opptreden, hodeløs oppførsel og konsentrert idioti fordelt over 17 århundrer i kjølvannet av keiser Konstantin - faderen til romerrikets totale nederlag og forfall. Hundre år etter den køddens tilstedeværelse var alt over, alt fra Nord-Afrika til keiser Aurelian (270-275) utvidet muren etter Hadrian i GB. Det skal noe til for å kødde til ting verre enn dette, men var det noen som mestret den saken var det kirken. Til og med inni Colosseum anla de en middelalderkirke, for å hevde revir de ikke hadde krav på. (det finnes ikke bevis for at noen kristne ble ofret som martyrer i Colosseum!) Jeg skal ikke engang gå innpå hvor mye marmor kirken plyndret gudinnen Romas hellige sted, Forum Romanum for under byggingen av Peterskirken.
 14. Har noen av dere noen gang tenkt over hvilket verdensbilde bibelskribenter gir når de ymter om en verdensomspennende flom? Hvor stor var verden når skribentene skrev? Hva var deres forestilling om verden? Jeg googlet og fant denne fra Babylon, fem-seks århundrer før Jesus ble oppfunnet. Bortsett fra at det notorisk upålitelige Apostlenes gjerninger påstår at Paulus var på Malta og ble bitt av en slange (orm) som ikke finnes på Malta, finner jeg dette overveiende riktig. Slikt setter tingene i perspektiv. Så, hvor stor tror du din gud er? Har den hørt om Maldivene?
 15. Vi har historien hvor Jesus og disiplene var ute i båt og det blåste opp til storm på Genesaretsjøen, alle disiplene ble redde og ba landkrabba Jesus om å hjelpe dem fra den fæle stormen. Når tolv trente yrkesfiskere hyler av skrekk over dønninger som hører havet til, borger det ikke akkurat for kvalitet. Et typisk bibeleventyr skrevet for småbarn, meine eg.
×
×
 • Create New...