Gå til innhold

Masete tiggere, hvorfor fortsetter folk å gi?


Anbefalte innlegg

Når jeg går rundt i byen min så ser jeg nå et veldig annerledes bybilde enn det jeg møtte før.

Nå sitter det gamle kjerringer med skaut på hvert hjørne av byen og rister på en pappkopp med bildet av en eller annen unge foran seg og spør på språket deres om penger.


Hvordan skal man klare å bli kvitt tigginga hvis folk fortsetter å gi?? Det må da finnes andre måter for tiggerne å få penger på enn å måtte sitte der hver dag i mange hundre timer og dytte en kopp oppi trynet på en?

Da mener jeg gjennom andre etater, ikke prostitusjon, stjeling etc..

Og nå kommer vinteren straks, og da sitter de ute og fryser ræva av seg for småkroner.

Det må da finnes andre alternativer??

 

Jeg skjønner de er desperate mange av dem og man får noen ganger vondt av dem, men tigging i Norge burde man strengt tatt ikke trenge ville jeg tro?



Endret av Samsung93
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke hvilken by du holder til i. Personlig føler jeg det er greit når det er god plass på fortauet og de holder tåta. Masekråkene har jeg lite til overs for, og når en eller annen lubben kvinne breier seg ut over halve bredden med sitt legeme, kopp og bilde av et krapyl er det over grensen. Det bør ikke være nødvendig å gå ut i veibanen for å unngå å trø over vedkommende. Du har jo også de som flyr rundt som tullinger og maser - verstemann der er faktisk ikke rom, men en franskmann (han sier så). Holder ikke å si man ikke har kontanter, jammen skal ikke fyren ha deg til å ta ut penger i minibank :) Frekkheten lenge leve.

Lenke til kommentar

Jeg bor i en by som er veldig idyllisk og flott og nå har dette bybilde blitt dratt ned i skitne søla pga skitne romtiggere som skal sitte der dag ut og dag inn og tigge, det burde ikke være lov.

 

 

Utenfor butikker, på fortauene, utenfor banken, på hvert gatehjørne, midt i gata... det ser ikke særlig fint ut.

 

 

Det høres ikke veldig julenisse ut fra min side, men for f da... det må da være andre instanser de kan få pengene sine fra! De kan umulig tjene veldig bra på dette her for folk generelt blir vel drittlei når det sitter ti stk spredd rundt samme areale.

Og når man er på byen så går disse gamle tannlause fæle skitne illeluktende kjerringene rundt å dytter McDonalds pappkruset oppi ansiktet ditt for å få dine penger som du selv har jobba for.


Er bare drittlei at byen min skal bli et mekka for tigging.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvordan skal man klare å bli kvitt tigginga hvis folk fortsetter å gi??

 

Det fordrer at premisset er at vi skal bli kvitt tigginga. De som gir deler kanskje ikke det premisset med deg.

 

Det må da finnes andre måter for tiggerne å få penger på enn å måtte sitte der hver dag i mange hundre timer og dytte en kopp oppi trynet på en? Da mener jeg gjennom andre etater, ikke prostitusjon, stjeling etc.. Og nå kommer vinteren straks, og da sitter de ute og fryser ræva av seg for småkroner. Det må da finnes andre alternativer??

 

Betyr det at du vil at staten skal forsørge tilreisende tiggere fra andre land? Jeg tviler på at såmange av de som er mot tigging vil betale for å slippe den.

 

Dersom du vet om noen andre måter, er tiggerne sikkert takknemlig for å få vite om dem.

 

Jeg skjønner de er desperate mange av dem og man får noen ganger vondt av dem, men tigging i Norge burde man strengt tatt ikke trenge ville jeg tro?

 

 

Man burde ikke trenge tigging i Norge. Men så enkelt er det ikke. Og disse menneskene er ikke fra Norge, de er fra land der folk ikke er like godt stilt...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Så de eneste to punktene du mener vi kan tilby dem er tigging eller så skal vi betale for dem??

 

 

Hva med å faktisk jobbe? Gjøre noe nytte for seg? Gjøre noe produktivt??

Istedet for å bruke hele dagene og kveldene på å sitte på ræva å ta fra andre som faktisk jobber og sliter for pengene??

Norge kan skaffe de jobber.

Endret av Samsung93
Lenke til kommentar

Jeg syns nå gateselgerne fra strømselskaper, Sats, Elixia osv er mye mer pågående og irriterende enn tiggerne.

 

Legg til UNICEF og Røde Kors :) De er slett ikke bedre. For min del kunne disse gjerne fått en predefinert gatestump hvor de kunne hanke inn kunder, slik at man kunne gå fritt ellers uten å bli plaget.

 

Bottom line er det vel slik for mange at uansett hva motivet er så er det en pest og en plage når ukjente på gaten skal ha din oppmerksomhet, gjerne med en dårlig skjult agenda i tillegg - enten det er tigging, rekruttering eller misjonering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes da mange industri jobber de kunne tatt som ikke krever utdannelse eller mange hjerneceller eller språk.

Sånn da har jeg fortalt.

 

Det er da ikke vanskelig å skaffe noen jobb, se på alle litauerne og polakkene i Norge idag, vasker og jobber på lager og logistikk etc.

Men alt skal være så innmari vanskelig her til lands.

Lenke til kommentar

ps. Gateselgere yter ihvertfall en tjeneste mot betaling, de tigger ikke bare for så å gi faen i deg etter du har gitt dem penger. Det der er penger som folk har jobba for! Og tiggere gir da vel fullstendig f i deg etter du har gitt dem penger! Det er kun fordi man selv vil føle seg bra at man gir i så fall.

 

 

ingen veldedig tjeneste er uselvisk.

Lenke til kommentar

 

...eventuelt kan de skaffe seg selv jobber. Gamle kjerringer pleier å være drevne med håndarbeid, og f.eks. strikkegensere selges jo for en grei sum.

Vil du betale de 130+ kr i timen for denne strikkingen? Hvis ikke risikerer du lite hyggelige avisoppslag.

 

 

Jeg bryr meg ikke om selv min mors strikkegensere, så jeg ville ikke betalt EN krone i timen engang. Dog, andre ville kanskje gjort det. Uansett: hvorfor må de lønnes på det viset? De kan strikke og selge selv. Da får de betalt det produktet er verdt, og alle er glade (antar jeg). De får hvertfall mer inn derfra enn via tigging.

Endret av knopflerbruce
Lenke til kommentar

Jeg bryr meg ikke om selv min mors strikkegensere, så jeg ville ikke betalt EN krone i timen engang. Dog, andre ville kanskje gjort det. Uansett: hvorfor må de lønnes på det viset? De kan strikke og selge selv. Da får de betalt det produktet er verdt, og alle er glade (antar jeg). De får hvertfall mer inn derfra enn via tigging.

Hvis de må selge selv er de plutselig gateselgere. De er ikke nødvendigvis mer ettertraktet enn tiggere, i alle fall hvis man tar med etnisitet i beregningen. De kan forandre metodene sine, men de er fortsatt sigøynere.

 

I tillegg må man sikkert ha tillatelse for å være gateselger. Jeg vet ikke hvor enkelt det er å få tak i, eller hvor strengt det håndheves, men det er enklere å tigge.

 

Det er selvsagt heller ikke sikkert at alle sigøynere er like profilerte strikkkoner. Dette er ikke et marked jeg er spesielt kjent med, men kjapp googling forteller at den beryktede Skappel-genseren går for kr 849 per stykk. Vi kan anta at et profilert navn kan ta en høyere pris enn en "skitten romtigger", for å bruke et begrep fra denne tråden. Så må man trekke fra produksjonskostnad, så klart. Blir det en viss omsetning vil nok skatteetaten vise sin interesse også. Vil timelønnen være høyere enn ved tigging? Jeg vet ikke, men naiv som jeg er tror jeg ikke de tigger pga latskap.

Lenke til kommentar

De fleste tigger nok fordi de er desperate eller med i en organisert ring, uansett så må det da finnes andre ting å gjøre enn å ty til tigging.

Herregud, for noen kontraster. her flyr vi rundt med dyre varer og dyr mat og laptop og mobiltlf og flotte biler og flotte hus med dyrt interiør, også sitter det folk på gata rett utenfor og tigger etter penger, også midt på harde vinteren.

 

Det er jo helt sykt. Samtidig så er det irriterende for noe må man jo gjøre med dette. Det var aldri sånn før for noen år siden at man traff en gammal kjerring med skaut som tigga penger. Da var det jo bare en og annen narkis om skulle bomme en femtilapp liksom.

Hva skjedde?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...