Gå til innhold

Årsstudium i IT, nyttig?


*Verdande*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ingen anelse om hva jeg evt skulle bruke det til, men tenkte jeg kanskje kunne få bruk for det en dag om jeg skulle søke en jobb hvor gode datakunnskaper er en fordel eller et krav. Har ikke noe annet studie/jobb i sikte så jeg tenkte hvorfor ikke..Men her kommer det jo et lass av "hvorfor ikke'r". :p

Lenke til kommentar

Hvis du ikke vet helt hva du skal bruke det til, så er det ikke nødvendigvis lurt å ta opp lån og starte å studere. Årstudium i såpass populære temaer er noe jeg føler mest er for folk som allerede har en bachelor i et område og ønsker en ny en i et område ved siden av. Feks ta et årsstudium etter en fullført bachelor grad i markedsføring for å få en bachelor i økonomi også eller noe.

Endret av Perrern
Lenke til kommentar

Har ingen anelse om hva jeg evt skulle bruke det til, men tenkte jeg kanskje kunne få bruk for det en dag om jeg skulle søke en jobb hvor gode datakunnskaper er en fordel eller et krav. Har ikke noe annet studie/jobb i sikte så jeg tenkte hvorfor ikke..Men her kommer det jo et lass av "hvorfor ikke'r". :p

Feil strategi. Når det står «gode datakunnskaper» i en stillingsannonse, så menes det fra et brukerperspektiv. Et årsstudium i IT vil normalt være teknisk, og har svært lite med «gode datakunnskaper» å gjøre. Du vil trolig heller ikke få en relevant jobb med kun et årsstudium innen IT. Slike studier er mest til nytte for lærere som vil skaffe seg undervisningskompetanse i faget. Vil man jobbe med IT på et nivå som krever høyere utdannelse, så er det minimum bachelor som gjelder.

 

Endret av Horrorbyte
  • Liker 1
Lenke til kommentar

IT, IKT, informatikk, nettverk, programmering og datavitenskap er såpass dype temaer at det er nok av stoff til å fylle 3-5 år med kunnskap. Det er et veldig spennende fagfelt og du trenger nærmest ingen forkunnskaper for å starte. Å ta kun ett år vil bare skrape på overflaten av alt dette.

 

Det er jo bare å ta sats, kanskje dette er noe du vil like å fordype deg i?

Lenke til kommentar

Gjentar hva øvrige sier. Jeg har bachelor i IT og har lært en del av emnelisten årsstudiumet du referer til, bare over 3 år. Nå har jeg riktignok jobbet noen år etter det, men selv etter 3 års utdanning + 3 års arbeidserfaring føler jeg meg fortsatt som en novise i feltet.

 

Du vil aldri få noen kompetanse, eller mer enn en helt basic forståelse som du uansett glemmer etter få år for fagene hvis du tar årsstudium. Hvis du først skal studere et år, og ta noe som faktisk kan gi deg kunnskap du får nytte for senere finnes det andre studier som er bedre egnet. Litt for seint på natta til å foreslå eksempler, men det årsstudiumet du ser på vil bare ha en hensikt dersom det er mulig, og du velger, å fortsette på det i to år til.

Lenke til kommentar

Må vel henge meg på det som de andre sier, hvis du ikke skal bruke dette til noe annet enn å få en "fordel" når du skal søke jobb senere, så ser jeg ikke poenget. Jobber som er it-relaterte handler jo ofte om enten bachelor og/eller relevant erfaring, PC kunnskapen til en ikke it spesifikk jobb handler jo ikke om du kan programmere eller ikke, det handler jo mer om du på generell basis kan traktere en PC. Så, hvis poenget med studiet er å håpe på å få en "Edge" senere i en eventuell jobbsøkersituasjon, så ser jeg ikke noe poeng i å ta det.

Lenke til kommentar

Som sagt, har ikke noe annet studie eller jobb i sikte akkurat nå. Trenger heller ikke flytte på meg eller ta opp lån/stipend. Så da tenkte jeg bare hvorfor ikke..Skal jo selfølgelig ta annen utdanning i tillegg, men det hadde egentlig bare vært noe å gjøre for meg nå i år.

 

Jeg vil da anbefale deg å ta et studie innen for det fagfeltet du kommer til å studere senere eller finne en jobb som er knyttet til dette fagfeltet istedet for å ta IT-studiet. Dette tror alle andre er enig i.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg er kjempeuenig i at et årsstudium i IT ikke er nyttig.

 

God og fornuftig bruk av IT utgjør i dag en basiskunnskap innenfor en lang rekke fagområder akkurat som for eksempel matematikk gjør det innenfor realfagene. Med et godt grunnlag i matematikk så åpner "dørene seg" innenenfor en lang rekke ingeniørfag. Et godt grunnlag innenfor IT bidrar i dag til å "åpne like mange dører".

 

Tok en slik årsenhet for masser av år siden og i ettertid så vil jeg vel si at det er noe av de nyttingste jeg har gjort.

 

Når man har et "nødvendig grunnlag" på plass, så er det jo opp til en selv hva man eventuelt vil utvikle dette videre til. IT er vel i dag kanskje det fagområdet der det er lagt aller best til rette for videre selvstendig faglig utviklig i den retning man måtte ønske. For å kunne være "selvdrevet" med noen særlig god fart framover, så bør man imidleritid ha et brukbart startgrunnlag.

 

Mede et årskurs i bunnen så klarer man for eksempel ganske greit å komme seg gjennom det meste av det man måtte ha bruk for på dette nettstedet: http://www.lynda.com/ og for så vidt dette også: http://www.cbtnuggets.com/all-courses

 

Det kan være minst like nyttig å kunne IT i kombinasjon med et annet fag, som å kunne "bare IT". Et årskurs innen IT bør gi den basiskunnskapen innefor IT som behøves innenfor de fleste fagområder.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Nyttig?

 

Jeg vil sitere min gamle foreleser fra da jeg tok "Grunnkurs i programmering" på NTNU en gang i steinalderen: "Dette kurset gjør deg ikke til programmerer. Men du blir i stand til å prate med folk som er det."

 

Jeg tenker på samme måte her. Et årsstudium i IT gir deg nok ingen IT-jobb, men kan være nyttig i en senere situasjon der du må kommunisere med personer med mer dybdekompetanse.

Lenke til kommentar

Hvis man etter et årskurs hos NTNU ikke klarer å tilegne seg den videre kunnskap som for eksempel behøves for å sette opp Windows og Linux servere og ellers den IT infrastruktur som typisk behøves i en bedrift, la oss si opp til 50 medarbeidere, da er man vel ikke spesielt interessert? Bruksområdene er jo tusen andre enn det også.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...