Gå til innhold

treningssenter med sykkeldynamoer?


Nordmann3

Anbefalte innlegg

Hadde det ikke vært genialt om treningssenter hadde hatt generatorer på sykkelene? Tenk på all den energien som går til spille. Med den strømmen som kunne blitt laget kunne det drivet deler av belysningen, luftrensingen, varme/kulde!

 

GRATIS STRØM!

 

I tilleg blir det noen ganger litt tyngre når man har på dynamo, men det da blir man sterkere!

 

God ide? Hva mener du?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmålet er om det i det hele tatt er miljøvennlig. Man må legge inn kabler, transformatorer, frekvensomformere osv. for å få det til å fungere. Tenk dermed på hvor mye energi som blir brukt for å lage disse delene. Det gir relativt liten effekt til høy kostnad.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men vil det lønne seg rent miljømessig.... tror ikke det jeg. En sykkel må produseres med generator, tilhørende elektronikk med sikkerhet. I tillegg må man lagre energien i form av ett batteri...

 

Hørte at en proffsykkellist produserer ca 250 Watt på maks tråkk.... det vil si at en normal mosjonist i langkjøringstempo produserer omtrent nok til å holde en gammeldags 40W lyspære i drift.

Lenke til kommentar

Kul idé, men i praksis koker det nok ned til høye kostnader, miljøulemper og lite energi.

 

Fortell en kraftprodusent at du har en minikraftverks-idé der hvert kraftverk yter maksimalt 250 Watt, mens normal kraft varierer mellom 0 og 50 Watt og at produksjonen ikke lar seg styre etter kraftbehov. 50W forventes produsert ca 10 timer i døgnet. Altså en meget ustabil kraftkilde. Allerede der vil de begynne å himle med øynene. Så forteller du at kostnaden for hver enhet på maksimalt 250 Watt kan komme ned mot 1000 kr i tilfelle storskala masseproduksjon og med tiltenkt skala på 100 kraftverk ca 5000 kr per enhet inkludert kabling og frekvensomforming. Sagt på en annen måte: 20 000 kr per kW installert effekt og 100 000 kr per normal kW produsert. Hvis kraftprodusenten fortsatt ikke har forlatt rommet så er nok vedkommende uvanlig høflig. Prisene per kW er helt hinnsides det industrien vanligvis jobber med, selv om det skulle blitt masseprodusert. Du må altså rettferdiggjøre prisen med andre ting enn miljø og kraftproduksjon og henvende deg til helt andre målgrupper. Mulig folk som kjøper seg miljøimage for usaklig mye penger er et område? Eller ergometersykler til undervisning for å vise konverteringen fra muskelkraft til energi?

Lenke til kommentar

Jeg tror TS skyter litt høyt med produksjonen her. Gitt 50W for mosjonister så ville det krevd 1780 timer for å fylle opp ett Tesla elbil batteri.

 

Eller ca 18 dager med 10 stykk slike sykler 10 timer om dagen. Dette tilsvarer da ca 60-90kr med strøm.

Eller rundt 1500kr spart årlig. Gitt åpent hver eneste dag og alle syklene blir brukt.

 

Prisen for en slik dynamo/regulering koster minst 1500kr hver, og da snakker vi kun om prisen for noe veldig billig produksjonsutstyr, og ikke noe annet for å drive eller koble seg opp til noe praktisk.

 

I beste fall har du tjent opp det etter 10år, og da er det nok i hvert fall på tide å bytte det ut. For ikkebå snakke om vedlikehold underveis og monteringskostnader osv..

 

Og dette er best case. Man vil nok aldri være i nærheten av å tjene penger på det desverre.

 

Men en bitteliten dynamo som lader mobilen din, eller "holder trenings-datamaskinen" i gang er nok fullt mulig. Mange har kanskje en liten skjerm/TV foran syklene som kan bli drevet av syklene. Ikke for å spare penger, men for å motivere syklistene til å holde ting i gang. :)

 

Menneskekroppen er vel en av de minst effektive energikildene som du får tak i. Svært dyrt drifstoff, enormt med energitap og svært uforutsigbart. ^^

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...