Jump to content

Spitfire396

Medlemmer
 • Content Count

  687
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

285 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Du kan hvertfall bruke formelen v^2 - u^2 = 2as, hvor u er starthastighet.
 2. Hei! Du skal bruke karakterutsnittet fra siste karakterutskriften din (altså høstsemesteret). Etter du har søkt vil du motta en konvolutt du skal bruke til å sende inn karakterutskrift.
 3. Hvordan regner man ut den minste hastigheten et legeme må ha for å komme seg vekk fra en planet dersom man tar rotasjonen (om sin egen akse) i betraktning?
 4. Forsvaret er en en samlebetegnelse på forsvarsgrenene i Norge. De største grenene i Norge er Hæren, Sjøforsvaret, Luftforsvaret og Heimevernet. Alle disse er underlagt "Forsvarets Militære Organisasjon", som igjen er underlagt Forsvarsdepartementet. "Militæret" er det egentlig ikke noe som heter. Når folk snakker om "militæret" refererer de som regel til Forsvaret. Hvorvidt personer er militære eller sivile avgjør hva slags plikter og rettigheter de har i en krigssituasjon. For eksempel er en soldat militær, mens en lærer er sivil. Med "Bakkemanskaper" mener du antageligvis infanteri. Infanterister (fotsoldater) finner du hovedsakelig i Hæren. "Marinen" er et kallenavn på sjøforsvaret.
 5. Krafta fra bilen vil også dytte Albin. Men Albin står støtt på jorda, og krafta fra bilen vil dermed dytte hele jorda og Albin som et legeme. Jorda har en svært stor masse, og akselerasjonen blir dermed ekstremt liten (Kraft = Masse * Akselerasjon). Både Albin og bilen blir altså akselerert i hver sin retning, men bare bilen vil flytte seg av betydning. Når bilen er akselerert tilstrekkelig kan man starte den.
 6. At arbeidstaker skal skal ha inntekt proporsjonalt med arbeidsgivers profitt hører vel med kommunismen. Lønninger blir nok heller styrt etter tilbud/etterspørsel av arbeidskraft, og lønninger hos konkurrerende aktører. En tjener ikke automatisk mindre hos ICA enn Spar til tross for at førstnevnte går med underskudd.
 7. Du må vel bare være tydelig på at det er det du ønsker da. Gjerne subsidiært med å prestere bra på skytebanen.
 8. Det blir veldig udemokratisk å kalle disse landssvikere. Greit nok at det er et brudd på grunnloven, men hvorfor skal vi blande oss inn i enkeltpersoners standpunkt i en konflikt i et helt annet land med en helt annen kultur? Vil si dette er omtrent samme problemstilling som nordmennene som kjempet på østfronten.
 9. Hvis noen gir deg noe gratis, betyr det at de ikke tar betaling for det. Det er ikke teoretisk eller noe sånt. Hvis skolen hadde vært gratis for eksempel, må dette ha innebært at lærerne jobbet uten lønn. Men da hadde lærerne fortsatt betalt med arbeid. Fortsatt ikke gratis etter din definisjon.
 10. Vi får det jo ikke gratis når vi må betale det dobbelte gjennom skatteseddelen... http://turbonelloliberalismen.blogg.no/1406726780_religis_tro_p_politik.html Dette har blitt svart på mange ganger i denne tråden. Ingen tvinger deg til å betale for velferdsgodene du får. Dersom du ikke jobber er det for eksempel ingen som vil arrestere deg for ikke å betale tilbake utdanningen som staten har betalt for. Om du mener det ikke er gratis fordi andre må betale for det, så mister ordet "gratis" all mening.
 11. Du har ikke tenkt på at mange hvalarter er utryddningstruet?
 12. Haha, høres ut som noe som kunne skjedd i et kommunistdiktatur! "Vi har fått rede på at du er feit, og som et helsetiltak må du derfor betale".
 13. Det holder at vingene er tiltet. Når flyet beveger seg fremover vil den da skyve luft nedover. På grunn av Newtons 3. lov vil da normalkraften skyve flyet oppover.
 14. Uten å være kvalifisert til å diagnostisere vil jeg gjette på at det er en mandel som begynner å bli infisert. Kan og være halsbetennelse. Vil anbefale å gurgle Listerine eller tilsvarende da dette har en antibakteriell effekt, og drikk selvfølgelig masse vann. Å drikke varm melk vil lindre smertene, og vil også dempe infeksjonen.
×
×
 • Create New...