Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hvit/Rød linje går på tvers av PC skjerm


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har en PC monitor fra PHILIPS som har siden desember vist en linje, for det meste hvit men også noen ganger rød, som går på tvers av skjermen(loddrett). Skjermen er 27'' LED, tilkoblet med VGA til en Acer datamaskin. Kan det være slik at skjermen er ødelagt på ett eller annet vis - eller er det noe med kabler/data?

 

På forhånd takk :)

post-329115-0-17770400-1393760870_thumb.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel størst sjans for at det er skjermen som er problemet ;)

Mener å huske at feil fra grafikk kort som regel blir med på bilder.

 

Har du mulighet til å prøve skjermen på en annen maskin? Bare for å utelukke grafikk kortet helt :)

 

Evt om det er mulig å bytte kabel på den, så er det verdt å prøve.. kan være et brudd i den ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis dette er en screen print så er den akkurat slik som windows mener at signalet til skjermen skal se ut, dvs at feil i skjermkort eller skjerm IKKE vises på en screen print som lastes opp her. Jeg har hatt feil med vertikale ensfargete striper, da har det vært skjermen det har vært feil med.

 

Edit: Mulig J@9 over her har rett i at feil ved skjermkort faktisk kommer med på screen print. Ble selv usikker på dette nå, har tidligere trodd at feil ved skjermkort ikke kommer med på screen print.

Endret av SteinarN
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Feil på skjermkort kommer med på skjermbilde (print screen), det gjør det ikke her, så det er nok skjermen det er noe galt med.

Ikke dersom det er interferens på output...

 

Det kan i dette tilfelle være skjermen, porten på skjermkortet eller kabel etter som skjermdump ikke viser noe galt med det skjermkortet har i framebuffer.

Lenke til kommentar

Jeg har erfaring med feil på skjermkort som ikke vises på skjermdump. I mitt tilfelle så ble skjermbildet brått og uventet delt vertikalt og forskjøvet så høyre skjermkant var flyttet midt på skjermbildet. Dette kunne skje individuelt på en av mine 3 skjermer (primær+sekundær i extend og primær+TV i klone). Så da kunne primær skjermen forskyve bildet mens TV var ok selv om de i teorien skal vise samme bilde. Dette kunne skje på 1, 2 eller alle 3 skjermene samtidig og ble fikset med endring av oppløsning. Problemet kom dog tilbake etter noen sekunder og oppstod under belastning av skjermkortet.

 

Opptak i Fraps, skjermdump og lignende var ok. Så det finnes unntak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...