Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er det noen som har noen "rare" fobier? (Min fobi mot apekatter)


medlem-124997

Anbefalte innlegg

Jeg vet ikke om det kan kalles en fobi men får totalt hetta når jeg ser apekatter, sjimpanser, gorillaer osv i dyreparker og på TV. Jeg må bare ta min hatt å gå. Jeg synes de er så sinnsykt ekle!

Neida - jeg er ikke fisefin av meg, jeg er fra landet og nærmest født i en silo. Det skal rimelig mye til for å freake meg ut. Takler det meste. Men akkurat apekatter..

... Det går ikke.

 

Dette er det jo mange som ler godt av. Drar meg bort til apeburene i dyreparkene, sier "ÅH SJÅ!" når det er aper på TV'n og poster bilder på facebookwallen min av "søte" aper.

 

La meg forklare hvorfor jeg avskyr dem:

Jeg liker ikke dyr som løser matematiske regnestykker raskere enn meg, og som skriver dansebandlåter og løper rundt i huset til folk i bleier som små hårete barn med sylskarpe tenner og feildimensjonerte armer. (Alle med Animal Planet vet hva jeg snakker om) Jeg er heller ikke så begeistret for at de har for vane å rive ansiktet av mennesker som skal inn i burene deres for å gi dem mat og sånn.

 

Charla-Nash_888285a.jpg

Apekatter gjør dette med deg^

 

Og nei - de små apekattene med mye pels og farger er heller ikke kule.
Slanger, edderkopper, store hester og breiflabb er ingenting.
Men apekatter...

 

Jeg vil heller skjære av meg armen enn å ha en apekatt i fanget.

Er det flere med litt... Rare fobier?

 

Før noen foreslår det: I og med at det er lite apekatter i bushen på Nordmøre har jeg aldri tenkt på å skaffe hjelp til å overkomme denne frykten. Som oftest er det jo bare å skifte kanal når svineriet pryder skjermen.

 

Det at vi slekter på dem får heller ikke hjelpe. De er ekle uansett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en fobi mot hester. Det har noe med at en hest som gikk i utmarka ved siden av huset sparket broren min, og den hadde en tendens til å "springe etter" meg og brødrene mine da vi var små.

 

dolahest3AR.jpg

 

Det var en slik jævel jeg var redd for. Dølahest.

 

Nå, etter 15 år, så går jeg fremdeles store omveier for å unngå hester - med mindre de er på tallerkenen min.

Endret av Quote
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg har en slags fobi mot krokodiller.

 

På teknisk museum i Trondheim har de en sånn greie du legger hånda på også får du se masse bilder også måler de hva du reagerer mest på. Kompisene mine fikk pupper og damer, mens jeg fikk en krokodille.

 

Har hatt to mareritt med krokodiller, ett hvor jeg ble jaget av en oppover en bekk, og en hvor intelligente krokodiller invaderte byen og rekrutterte meg til hæren sin så jeg måtte skyte pappa som var blitt til en legomann.

 

De er så fascinerende, ligger helt stille, før de i brøkdelen av et sekund kaster seg etter byttet og eliminerer det uten ettertanke.

 

Løver, slanger, piraya, ulv, skorpioner og edderkopper er kult, men krokodiller skremmer meg virkelig. På akvarium og dyrepark trekker jeg meg til og med unna glasset for de er så skumle :confused:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kakkerlakker. Det var en periode hvor jeg ikke tenkte på annet. Jeg så en kaffebønne på gulvet, og det var som om hjernen min "så" en kakkerlakk. Det var ikke morro... det er ikke småkryp i seg selv jeg har problemer med. Edderkopper bryr jeg meg ikke om. Men akkurat kakkerlakker!

 

Nå er ikke kakkerlakken noe elsket dyr da. Men jeg bare føler det tok litt av når hjernen min trodde den så en kakkerlakk og så var det en kaffebønne. Jeg har aldri hatt kakkerlakker i huset mitt.

 

Jævla kryp som burde vært utryddet - men nå er visst kakkerlakken den eneste arten som kan overleve en atomkrig...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mat.

Det er min største fobi og sosial dysfunksjon nr 1.

 

Hvis jeg tror noe kommer til å føles ekkelt i munnen, så avstår jeg komplett fra å smake.

Det handler altså om matens konsistens. Er det på noen måte ekkel, så kommer det ekle bilder i hodet mitt.

Jeg avskydde i mange år ris fordi jeg følte det var maur-egg. Heldigvis har jeg kommet over risen, men fremdeles er det slik at jeg nekter å smake på ca 99% av verdens tilbud av mat.

 

Noe som er ganske kleint ganske ofte.

Lenke til kommentar

Min største fobi er lyn og torden, klikker fullstendig av dette. (Altså alt som har med lyn å gjøre, Bambi-filmen feks er grusom, tegnefilm med veldig realistisk tordenvær!!) Men det er vel kanskje vanlig? Vanlig å være redd ihvertfall, vet ikke med fobi. :)

 

Men jeg har også en annen, kanskje en rar en?. Jeg fikser bare ikke å klø på hud hvor jeg drar hendene nedover. Jeg får helt noia av å tenke på døde hudceller innenfor neglene. Kan fint klø oppover, sånn at det ikke kommer innunder, men nedover, ikke søren :p Har jeg først fått noe innunder neglene, så kan jeg tenke på det i mange timer, og skrubbe og skrubbe.

Lenke til kommentar

Har kun én fobi: Ting som er synlig råtne og/eller mugne! Får totalt panikk hvis jeg får fingrene borti noe som er råttent. Gjør ikke noe om det er mugg på en ost som er pakket inn, men jeg holder pusten mens jeg kaster den. Lukt og utseende gjør meg ingenting, så lenge jeg ikke må ta på det. Men noen ganger har jeg ikke klart å oppdage det før jeg står med fingrene godt plantet i driten.

 

1. Jobbet på kiwi og skulle sett ut sitroner i fruktdisken. Tar ut en og en, helt til jeg kjenner fingrene mine synker inn på baksiden av en sitron, snur den og ser hele greia er DEKKET av mugg på baksiden og er pill råtten samtidig som at fingerene mine er dekket av mugg og råttent sitronkjøtt. Måtte rett og slett ta en times pause for å komme meg til hektene.

 

2. Skulle kutte en løk en gang, og skjærer den i to på midten. Det var en vanlig hvit løk, men da den falt frahverandre oppdaget jeg at den var helt svart inni og var rett og slett råtnet fra innsiden. Det tok over tre timer før jeg turte å nærme meg kjøkkenbenken, bevæpnet med plastposer på hendene mens jeg dukket under benken. Men da jeg tok i løken kjente jeg at den var myk og måtte gå vekk. Et par timer senere hadde jeg fått ut grillvottene fra kjøkkenskapet og bevæpned med pose på innsiden og utsiden av vottene fikk jeg omsider lurt løkdelene inn i en plastpose som jeg fikk knytt igjen. Gjentok prosessen ca. 7 ganger før jeg transporterte den ut til søppeldunken. Værste dagen i mitt liv. Da delene falt frahverandre tror jeg at for første gang fikk føle hvordan dødsangst utarter seg der jeg skrek og formelig bykset bakover ut i stuen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478

Jeg er panisk overfor julenisser...

Verste julenisse-opplevelsen jeg hadde var under julelunsjen på jobben for to år siden, da kom julenissen og hilste på. Jeg hadde ingen steder jeg kunne rømme, da jeg satt innerst i rommet, og klemt mellom to kolleger.

Det var mildt sagt jævlig!

Lenke til kommentar

Det er få ting her i verden som jeg har fobi for, men jeg har fobi for spesielt 1 ting fordi det har så mange ganger gjort at jeg nesten har fått problemer, så jeg har fått en fobi så jeg selv slipper og havne i slike situasjoner

 

så min fobi er en type "folk": det er den typen du prater med, men uansett hva du har gjort så har han/henne gjort noe kulere, Uansett hva du har så har han/hun noe tilsvarende bare 1000 ganger bedre, Uansett hva du har prestert i hva som helst så har han/hun gjort det enda bedre, uansett hvor mye du har gjort av hva enn det måtte være så har han/hun gjort det bedre. Har du brekt et bein så har han/hun brekt 2 bein, har du fått 6 er i matte så har han/hun fått 6 er i matte og matte muntlig.

 

De folkene som alltid skal overgå deg uansett hva faen du har gjort/hva du har/hva du gjør/hva du har prestert osv selvom du vet så godt at 99% av det han/hun sier er jug og fanteri.

 

Men ofte så er disse typene også de typene som er bedre en deg som person, de føler de er verdt mer en alle andre og alle som ikke er nære av denne personen er bare insekter.

 

Slike folk har jeg en fobi for, for 9 av 10 ganger har jeg vært farlig nær og fly i taket av slike mennesker, kun få ganger har jeg klart og jatte med.

 

Er du en sånn person ? Skyt deg selv :D

Lenke til kommentar

Mugg! Ser over her at det heldigvis er flere.

Bare at jeg klarer ikke å SE på det engang, om jeg ser det så freaker jeg ut, vet ikke hvorfor. Og jeg kan ikke ta på det selv om det er på en ost i en plastikkpose heller. Kan rettogslett ikke se på det :p

Ooog jeg har bakteriefobi, så .. omtrent alt som er "offentlig" er ekkelt for meg å ta på :glare:

 

Ellers er det de vanlige.. Edderkopper, slanger, biller..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...