Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Start i det små. Gocart, cross eller ATV er vel tre relativt 'billige' sporter i forhold til å gå all inn og rett på en driftingbil f.eks.

 

Risa kan vel sikkert gi et litt bedre inntrykk i hvordan det er økonomisk i Gocart. Men regner med det fort er det samme som med ATV. I hovedsak dyrt ved innkjøp av ATV og sikkerhetsutstyr. Kostnadene over tid kan fint holdes nede ved å kjøre originalt og være nøye på vedlikeholdet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

Du kan jo begynne med bilcross, som skal være en "billig" sport.

Har en kompis som driver med det, og det virker som det er veldig tidkrevende og ikke minst dyrt om du ikke gjør alt selv.

Lenke til kommentar

Skal du hevde deg i gokart er det dyrt. De som er i toppen spytter inn mye penger for å hele tiden ha det beste utstyret.

Skal du som meg kjøre på hobby+ basis er det ikke veldig dyrt bortsett fra i oppstart. Det kommer også helt an på hvilken klasse du velger. Jeg vil fraråde deg å gå rett i girklassen da den er meget fysisk krevende, og du vil ikke få til å kjøre fort før du har lært deg å gjøre det uten gir.

Lenke til kommentar

Gokart er ekstremt mye moro. Vil nok som Hardboiled sier vike unna girkarter om du ikke har erfaring (innendørskarting teller ikke).

På hobbybasis koster det mye i oppstart, men ikke så mye etter dette. Du vil jo trenge kjøreklær, karten, og du må ha mulighet for å transportere karten.

 

Er vel gode muligheter for å kjøpe brukt kart, så blir det ikke så dyrt.

 

Om du holder til i Akershus/Østfold så har du utendørsbane på Trøgstad (helt grei). Banen på Rudskogen er dog veldig artig.

Lenke til kommentar

Kart kommer veldig an på, men strekker seg vel fra 10-25.000 tenker jeg (har ikke vært på kartmarkedet på 10 år, kjører en eldre 125cc ICC-kart). Kanskje du kan finne noe billigere om du går for brukt.

Deretter vil du trenge hjelm (om du ikke har), kjøredress, hansker, og sko. Dress kommer vel på en 2-5000. Sko og hansker "må" du vel ikke ha, men dette er relativt rimelig.

 

Tilhenger kan nok fort koste noen tusen det også om du vil ha noe i god stand.

Lenke til kommentar

Motocross* :p

 

Jeg kjører motocross selv, har gjort det siden jeg var 15. Startet med 250 4 takter og nettopp gått ned til 125, da det er mye gøyere å kjøre, men også potensielt billigere.

 

Ikke begynn med motocross med mindre du har minimum 35-40.000.

Sykkel kan du få til 20.000, men da får man ofte det man betaler for dessverre.

Utstyr koster alt fra 5000-20.000.

Lisenser + klubbmedlemskap (dette er nødvendig) ca 2500kr

Vedlikehold: Liker å sette av 5000kr i året.

Lenke til kommentar

Skal du satse i bilcross vil det koste mer enn det smaker og vil du kjøre billig er du nødt til å bruke mye tid på å bygge bilene.

I bunn og grunn synes jeg at bilcross virker som en veldig tidkrevende og uryddig sport i sin helhet med alt ekstra arbeidet det blir ved at bilen kan risikere å bli solgt etter et løp. Da ville jeg heller ha satset rett på rallycross eller noe annet med en litt dyrere startpris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...