Gå til innhold

Nå braker det løs: I dag starter den norske piratjakten


Anbefalte innlegg

 

Gezees. Javel:

 

1. Tast inn koden din, så får du fengsel/gigantbot og kanskje tilbake PCen din.

2. Ikke tast inn koden, og ta tapet på PCen (5-20K)

 

Er det virkelig et jævlig vanskelig ultimatium for deg?

Det verste er at dere over kompliserer dette, sett opp en NAS, stapp denne i et skap, lite trolig denne blir funnet, dette er ikke en sak hvor de endevender huset.

 

Nå om denne er kryptert så kan du med god plausibilitet hevde at du har glemt passordet.

Det er selvsagt kun backup på denne og den står i skapet for mindre fare ved tyveri.

Du mister nas boksen.

Eller du får brev fra ISP, du tar nas boks ut av hus.

 

Igjen lite trolig at de bryr seg om uTorrent shortcut til z:\ og alle recent Movies som også peker til z:

Dette er ikke en kripos sak,

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal da vitterlig en del ressurser til for å overvåke alle rettighetsbrytende torrents. Utrolig uflaks om man skulle bli plukket ut som en av 25000 seeds på nyeste Supernatural på en av de 25 torrents som ligger på denne episoden på TPB, og til gjengjeld at de har fått med seg at du skulle ha seedet en hel kopi til et par stykker.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

For de som mener at kryptering av hjemmepcer er en lur ting i denne forbindelse, så vit det at ja, det kan hjelpe deg til slutt med at du ikke blir dømt for å ha brutt åndsverksloven, men det kjipe er jo at politiet kommer til å beholde eventuelt pcer de har beslaglagt i måneder. Det er jo ikke slik at de bare starter pcen og ser den er kryptert og da sier at "pytt pytt, den er kryptert så vi gir oss med en gang".

 

Egentlig så er det jo ett fett om du har kryptert eller ikke, for du ønsker jo virkelig ikke at politiet beslaglegger utstyret ditt i månedvis.

Så beste løsningen er jo VPN, eller seedbox og tilsvarende.

Helt til du får bootmgr er kryptert og kan ikke starte. Eller gjelder det bare komprimering?

Endret av Slettet+513
Lenke til kommentar

Helt til du får bootmgr er kryptert og kan ikke starte. Eller gjelder det bare komprimering?

 

Uansett så er poenget mitt at kryptering kan hjelpe deg til at du ikke blir dømt for noe, men om du først får politiet på døren, så er utstyret ditt beslaglagt i en lang stund (det er jo en rekke saker der folk i Norge er mistenkt for å ha/spre barneporno, der utstyret er beslaglagt i opptil flere år før politiet har mulighet til å gå gjennom utstyret).

 

Derfor er kryptering ikke noe god løsning i denne sammenheng. Det viktigste blir å forhindre at politiet kommer på døren, og det gjøres via VPN løsninger eller lignende.

Lenke til kommentar

Blir stusselig her i huset om politiet kommer og beslaglegger fire laptoper og seks stasjonære maskiner. Da kan det jo hende at hele familien må finne på noe sammen, i verste fall utendørs *grøss* Noen anbefaliger av leverandør av seedbox? Har VPN, men den kobler seg ikke alltid opp igjen når laptopen har vært lukket. Og det hender det blir avglemt å koble til manuelt...

Fant nettop ut at Vuze kan konfigureres til å kun laste ned når vpn er tilkoblet. Torrentene stopper med en gang vpn' ikke er koblet til. Flotte greier! Har ikke brukt Vuze på mange år (het tidligere Azureus). http://wiki.hidemyass.com/Tutorials:Force_Vuze_to_only_load_Torrents_through_VPN

Endret av Xeesi
Lenke til kommentar

Tror ikke de kjem te og ta en eneste person.

Politiet bryr seg ikke om fil-delere.

 

Problemet er jo nettopp det at nå blir det fritt frem for andre enn politiet å fakke folk...

 

Så nå har vi masse pengekåte advokatfirmaer som har et helt nytt og åpent "marked" å tjene de sure kronene sine på, nemlig rovjakt på "pirater" (altså helt vanlige folk som kan ha lastet ned 1 sang/film).

 

Norge gikk nettopp 2 steg nærmere byråkrati-helvete (som f.eks USA har) ;(

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Synes dette er helt ok. De som sitter å laster ned store mengder trenger å få en refs!

 

Hva om de personene bruker mye mer penger enn det du f.eks bruker når det kommer til film, spill o.l? Jeg betaler selv for Netflix, og Spotify hver måned, så jeg bidrar til at bransjen får noe tilbake, men det blir feil å banke på døra å gi meg en bot fordi jeg laster ned.

 

Det er faktisk et faktum at de som laster ned; betaler mer.

 

Private aktører skal ikke gjøre slikt i en demokratisk, og fritt land, det er MYNDIGHETENE og politiet som skal.

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

For min del kjøper jeg spill og filmer som jeg har ventet på release i en stund.

Når det kommer til nedlasting, selvsagt laster jeg ned spill filmer og serier. Men jeg ender somregel opp med å kjøpe det dersom det er et godt produkt.

 

Tror det var Razor 1911 som skrev dette. "If you like the game buy it."

 

Det er akkurat det jeg gjør.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Deg (fbh)

* Bruker masse penger på blu-ray plater og kan spille det av på en blu-ray spiller. Faktisk kan du også kun se dem på godkjente blu-ray spillere. (Det erfarte jeg selv når jeg bygde min egen HTPC til 8.000 med blu-ray spiller....)

Når du først starter den betalte platen din, så får du noen minutter med obligatorisk reklame. Du har jo tross alt betalt for dette.

 

 

Ja, akkurat det med copyright advarslene, propaganda filmene mot piratkopiering (som er på flere DVD'er jeg har), trailerne og eventuelle rotete menyer så er det et irriterende aspekt. Når jeg sa det er fint å eie Blu-ray, siktet jeg mer til selve følelsen av å eie platene originalt.

 

Jeg har også lyst på HTPC for å rippe filmene i 1:1 kvalitet, og slippe det tullet som kommer før filmen starter. Men tror jeg venter noen år til harddiskene er større, vil gjerne ha 16 TB, hadde vært greitt å slippe å ha så mange harddisker.

 

Piratene har det enkelt de, ja.

Lenke til kommentar

 

...

 

Jeg har også lyst på HTPC for å rippe filmene i 1:1 kvalitet, og slippe det tullet som kommer før filmen starter. Men tror jeg venter noen år til harddiskene er større, vil gjerne ha 16 TB, hadde vært greitt å slippe å ha så mange harddisker.

 

Piratene har det enkelt de, ja.

 

Jeg har hatt en stuepc siden 2003 nå, og har over årene lagt inn alle DVD filmene jeg har kjøpt/leid/lånt og samlingen teller nå 1.486 DVD plater. Den samlingen bruker ca 9 TB med plass.

Så har jeg lagt inn ca 100 bluray filmer i 1:1 .mkv format (med norsk tekst), de filmene bruker ca 3.5 TB

 

Så det er ikke noe problem å ha en slik samling i dag. Nå bruker jeg 3 TB disker, men hadde jo greid meg med 4 * 4 TB disker til dette.

 

Utfordringen min er når det kommer ut nye filmer, ofte tar det jo vinter og vår før de kommer til Norge. Derfor kan det jo være fristende å laste ned i starten. Men om filmen er bra, ønsker jeg den jo i samlingen min, og jeg vil ha norsk tekst på alle filmene mine, så jeg ender jo opp med å kjøpe/låne filmen når den kommer ut i Norge.

Endret av myhken
Lenke til kommentar

Hvis jeg eventuelt blir tatt for nedlastning, vil det hjelpe å formatere pcen? eller bare slette alt som er på den?

Lure også litt på dette.

 

Da ISP venter en stud før dem sender brev til deg at noen overvåker deg, advokatene finner ut at du lastet ned og sender deg trussler og bøter (vist dem kan sende bøter?)

 

Nekter man da så må dem jo fysisk komme hjem til deg og finne spor av filmene du har lastet ned som er long gone ?

 

Skulle dem hatt kjangs så hadde dem jo beslagelagt utstyret før trussler osv, men det tror jeg ikke dem gjør.

 

Uansett som andre sier her så er det bedre og sikre seg fra starten av med en VPN.

Lenke til kommentar

Hvis jeg eventuelt blir tatt for nedlastning, vil det hjelpe å formatere pcen? eller bare slette alt som er på den?

 

Først vil du vel få en advarsel via brev. Fortsetter du, risikerer du jo anmeldelse og at politiet kommer hjem til deg. Gjør de det, får du jo ingen sjanse til å formatere pcen din. De beslaglegger da alt datautstyr som kan ha blitt brukt til nedlastning. Har du flere pcer, tar de alle sammen.

Så må du regne med at saken ikke akkurat blir topp prioritert, så utstyret ditt vil nok være beslaglagt i måneder.

 

Finner de noe, blir du siktet. Om ikke får du utstyret tilbake, saken avsluttet. Men vil vel tro at for de fleste så er det ganske så kjipt å være uten pcer i opptil flere måneder. Har du råd til å kjøpe en ny, så greit nok, men om ikke, nokså kjipt.

 

Tror vel ikke at vi kan forvente at politiet stormer alle hus som driver med nedlastning, de har jo nok annet å gjøre. Men er vel nokså sikker på at noen enkeltpersoner der ute vil bli tatt, som et eksempel.

Og da blir det jo som med lotto, sjansen er mikroskopisk men du har en sjanse om du er med.

 

Jeg kjenner personlig en som ble "tatt" sist samme advokatbyrå her i Norge hadde konsesjon. Den gangen var "straffen" et brev som sa noe om alvorligheten, og om at internettleverandøren kunne utestenge ham om han fortsatte. Han ble "tatt" etter å ha lastet ned EN sang, ikke et album, men EN eneste sang som advokatbyrået tydeligvis overvåket der og da.

Så muligheten er der, noen vil bli tatt. Kanskje det blir deg? ;)

Lenke til kommentar

Sorry for at jeg poster noe som er innlysende for mange av dere, men så utrolig genialt det er med VPN. Jeg tenkte at jeg skulle prøve ut en VPN tjeneste selv om det ikke blir lasted ned så mye her i gården, men better safe than sorry...

Jeg gikk for Astrill sin tjeneste og det funker sykt bra. Nå kan jeg velge UK og få se på BBC eller omsider få sett de siste åtte episodene av Breaking Bad på Netflix.

Hastighetstapet er ingen til maks 10% bortsett fra på den norske serveren hvor det ble halvert.

Det eneste jeg angrer på nå er at jeg ikke har prøvd dette tidligere. Anbefales!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...