Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tette igjen hull i treverk


Anbefalte innlegg

Hei, jeg kunne virkelig trengt litt hjelp fra noen med litt erfaring innen området. Jeg har brent hull i tretaket i leiligheten min, og lurer på om det finnes en god løsning for å tette igjen dette arret.

 

Jeg vet det finnes fugmasser, men er usikker på hvordan dette fungerer på treverk og hvordan resultatet vil se ut. Jeg legger ved et bilde så dere kan se skaden.

 

På forhånd takk for alle tips.

post-322135-34373_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig i at å bytte de to skadde panelbordene er det beste, men siden trefarget panel gulner (eller "patineres" om man vil bruke et fint ord) vil det synes godt i mange år før fargeforskjellen utjevner seg. Uansett om man bytter panelbord eller fyller den svidde gropa med fyllmasse, kan dette være en god grunn til å male panelen. Eller sette opp gips, ferdigmalt smartpanel etc. etc.

 

Om man skal fylle gropa, så kan man prøve formtre (en pasta av sagflis og et slags lim) om man ønsker umalt trefarge fortsatt. Har ikke prøvd det på så store jobber, og det inneholder mye løsemidler. Om det i det hele tatt går, så bør man lufte godt!

Skal man fylle og male etterpå, så ville jeg prøvd å prime treverket med konsentrert Hey'di KZ og fylle med Hey'di Lett-Repp. Det er en sementbasert sparkel/fyllmasse (pulver som blandes med vann) som kan legges ganske tjukt uten å sprekke når den tørker. Casco Husfix er tilsvarende produkt fra en annen produsent.

 

For ordens skyld: Dersom dette er en leieleilighet, si fra til eier og få tillatelse før du gjør noe, enten det dreier seg om en halvdårlig reparasjon eller en flott oppussing i en stil som kanskje ikke passer med eiers smak. Eier kan ha synspunkter på og råd om hvordan dette bør fikses.

Endret av Svinks
Lenke til kommentar

hva du skal gjøre er avhengig av om du skal male over i ettertid eller ikke.

 

Skal du beholde det som det er har du egentlig ikke noen løsninger som har samme farvenøyangsen som det treverket. Du er med andre ord stuck med noe som gjør at du lett legger merke til reparasjonen. Alternativt har du akryl fugemasse eller kitt. Begge disse er elastiske og vil ikke sprekke opp. de finnes også i trefarve men som sagt i andre nøyangser enn det du ar avbildet. Formtre er et alternativ men jeg er usikker på hvordan det funker når du skal legge på såpass mye/tykt lag som det du må bruke for å få det bra. Tre er et levende materiale som vil bevege seg blant annet på grunn av luftfuktighet (som endrer seg ganske mye igjennom årstidene).

 

Skal du male over har du litt flere alternativ. Casco Husfix og (grov) sparkel er to alternativ.

 

Som nevnt over er det aller beste alternativet å bytte ut plankene.

Lenke til kommentar

Fant et produkt på Clas Ohlson for noen uker siden som jeg prøvde med en del hell. :dremel:

Det heter kjemisk treverk, og bli ganske hardt, noe hardere enn de fleste treformer kanskje, men fortsatt såpass at det greit kan pusses ned.

 

Skal visst ikke krympe noe som helst, og fargen er ikke for langt i fra treverket du har. ;)

 

http://www.clasohlson.com/no/Plastic-Padding-kjemisk-tre/34-4895

 

Edit:Ser det er en person som har anmeldt, men når du gir en enkeltstjerne fordi det ikke er gjennomherdet på 10 minutter (tar rundt 15min), og at det "lukter kjemikalier" av kjemisk treverk, ja så skjønner man hvordan standarden på missfornøyde kunden er. :rofl:

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Kordan i alle dager har du fått til dette?

 

Uansett, det beste vil nok være å gjere det på samme måte som når ein fjerner kvister. Altså at du borer ut det skadde området og deretter feller inn eit nytt trestykke.

Men sidan skaden er mellom to bord, og området er ganske stort så vil det nok være best å bytte ut borda.

Om du ikkje vil/kan bytte ut heile lengda så kan du fortsatt sage ut berre den skadde delen og bytte ut.

Lenke til kommentar

Takk for gode råd! Etter en samtale med huseier har vi bestemt oss for å prøve den kjemiske tre-paddingen fra clas ohlson, og deretter dekke det til med et bilde eller lignende. Veldig fint at han tok det såpass pent!

Til dere som lurte, skaden skjedde ved hjelp av en stålampe. :nei:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...