Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2014


Jusst

Anbefalte innlegg

Noen som vet når man kan beregne å være ferdig på opptaksdagen? Driver litt logistikkplanlegging

Jeg var ferdig rundt 18, men jeg var også en av de første, så du bør påberegne at det kan blir til 20 om du er i pulje 2. Videre vil forbokstaven i ditt etternavn ha litt å si ettersom de tar det alfabetisk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og tema fordommer er ganske scary. Alle mennesker utvikler jo stereotypier/fordommer selv om de ikke alltid er negative. Vanskelig felt å navigere. Husker jeg hadde om det på privatisteksamen i samfunnsfag. Grøss.

 

Alle har fordommer og stereotypiske forestillinger om ulike ting. Det gjelder å være oppmerksom på dette (ha selvinnsikt) og ha kontroll på det.

Lenke til kommentar

Er ikke snakk om noe unnaslutring, men med fire års utdanning fra før, hvor sosiologi- og psykologiemner har vært en del av graden, tenkte jeg mest i forhold til fag og emner i den gata, siden jeg har en del av det innabords allerede.

Du kan slippe å avlegge eksamen i hele faget dersom du har "nok" i faget fra før (og det har du fort slik det høres ut). Hør med skolen første skoledag.

 

Du kan møte i forelesninger selv om du ikke vil avlegge eksamen, og psykologi kan være nyttig å få litt med seg fra (ofte et av de vanskeligste feltene vi møter "ute").

 

Jeg syntes det var interessant nok på phs, men det er først i praksisåret (når du primært er ferdig med brorparten av psykologien) og etter PHS man ser at du aldri kan få nok av faget. Ute baserer man seg ofte på at folk oppfører seg etter mer eller mindre kjente mønstere, og man kan til dels legge seg deretter. I psykiatrien trenger det ikke være noe annet mønster enn at det ikke er et. Har vedkommende en brist i virkelighetsoppfatningen sin, så opererer man med to forskjellige virkeligheter. Din kan være at du utelukkende ønsker å hjelpe vedkommende - den andre at politiet bare venter på et ledig øyeblikk hvor de kan ta livet ditt, og at det hele er en høyst reell kamp om liv og død. (Legg så kanskje til et rusproblem som en katalysator...).

 

Sosiologien kommer neppe til å tilføre deg noe særlig nytt dersom du allerede har svingt litt innom Kant, Bourdieu, og gjengen. Heldiggris.

 

Dersom du ser på pensum og ser at det er barnemat, kan du selvsagt avgi eksamen og klokke inn et par A`er til snittet, da ;)

Endret av mezzanine
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Er det noen som kan si noe om hva man skal ha med på opptak? har ikke fått det brevet der det står...

ID, passbilde, vandelsattest, badetøy, idrettstøy (innesko til løping) og mat/ drikke for dagen.
Urinprøve (tatt om morgenen på opptaksdagen)
Lenke til kommentar

 

 

Hvor lenge holder opptaksprøvene på? Må vel begynne å nærme seg slutten? :)

siste dag er 20. Juni :p

Gjelder det intervju også? Og vet noen om det legges ut hvor mange som ble funnet skikket etter opptaket?

 

Er veldig usikker. Men håper det blir lagt ut informasjon om hvor mange som kjemper om skoleplass av de som har bestått opptaksprøver og vært til intervju.

Lenke til kommentar

Da var jeg endelig hjemme fra opptak, og jeg kan vel fortelle litt om hvordan det gikk :)

 

Vi starta med undervannsvømming og dykk, noe som gikk uten problemer. Så kom svømminga, og jeg svømte inn til en akseptabel 02:00. På styrketesten fikk jeg karakteren 2 på begge, henholdsvis 10 rep på pull-ups og 16 rep på benken. På løpinga var jeg 20 meter unna å få 2, så det var litt surt, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med opptaket! :)

 

I morgen venter gruppeøvelse og intervju, dette skal bli gøy :D

Lenke til kommentar

Hvor mye tror dere intervjuet teller? Evnetesten burde ikke telle så mye, men heller mer hvordan du er som person.

 

Intervjuet teller nok en god del. Det at evnetesten ikke teller i det hele tatt er bare tull! De kartlegger hele deg som person. Intervjuet er nok ment for å avkrefte/bekrefte store deler av hva resultatet av evnetestene sier.

Lenke til kommentar

Får man ingen form for indikasjon på hvordan intervjuet har gått? Det er isåfall litt kjedelig å bli holdt på pinebenken helt til 20. juli.

Det eneste de sier noe om er hvordan personlighetstesten har gått, altså hvilken personlighet datamaskinen mener du har utifra svarene dine. Dette må du da svare på om du synes stemmer eller ikke stemmer.

Lenke til kommentar

Ble ferdig med gruppeøvelsen og intervju i går, og da er det bare en lang ventetid igjen! Lykke til alle sammen som skal på opptak eller er ferdig :)

 

Synes intervjuet gikk veldig fint, var ikke så ille som mange skulle ha det til. Dog var jeg godt forberedt da jeg visste flere av spørsmålene man kunne få, det tror jeg hjalp meg en god del. Var en hyggelig person som intervjuet meg, så intervjuet var ikke så "stivt" som jeg fryktet at det skulle bli.

 

Reagerte på at jeg ikke fikk forklart noen av de "profilene" som testene laget om meg. Var 3 stk som han leste opp å ba meg si hvor enig/uenig jeg var i påstandene. Den ene testen stemte ikke i det hele tatt, og alt jeg fikk sagt var akkurat det, så noterte han at den ikke stemte så bra og gikk videre på neste. Kunne jo vært fint å fått forklart hva som ikke stemte osv, mener jeg i alle fall. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...