anaconda Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Hei Fant en pakke sommerkoteletter i fryseren. De er merket best før 12.10.12. Fikk lyst på sommerkoteletter så har tatt opp å lagt i kjøleskap til tining. Middag i morgen. Overlever jeg denne middagen? De har altså ligget i fryseren hele tiden.
mandelbrev Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 http://www.matprat.no/matnyttig/pa-kjokkenet-ditt/oppbevaring/oppbevaring-i-fryser Svaret er vel at ja, du overlever nok, men at kvaliteten nok ikke er optimal.
Nedward Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 (endret) Hvis de lukter normalt skal de være spiselige. Endret 3. august 2013 av Nedward
Vice Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Er ingen som helst fare forbundet med det når de har ligget i fryseren. Mulig de har begynt å smake litt harskt riktignok.
ahpadt Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 De er nok spiselige, men hvor godt de smaker er en annen ting.
L4r5 Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Sikkert helt fine. Har hatt ting i fryseren lenger uten at det har blitt dårlig.
Sexylubb1 Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Lukt på dem etter de er tint. Gjennomstek dem skikkelig. Krydre skikkelig. NP!
JokerN_ Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Som de andre sier, det er neppe noe som helst farlig å spise de. Så bare å smake på de. Smaker de ikke noe ille, så er det bare å spise
robertaksland Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Du kjenner det veldig fint på lukten. Er de helt fine lukter de friskt av kjøtt. Dersom de er litt gamle lukter de nøytralt eller litt matt. Er de for gamle lukter de død og fordervelse. I siste fall orker du garantert ikke å spise dem. Om de er blitt litt gamle og fått nøytral/matt lukt er det lurt å krydre dem ekstra kraftig.
Zetheus Skrevet 3. august 2013 Skrevet 3. august 2013 Tror det skal gå helt fint. Hadde hjort av årgang 2010 for ikke lenge siden i jegergryte. Gikk helt fint det.
mandelbrev Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 Tror det skal gå helt fint. Hadde hjort av årgang 2010 for ikke lenge siden i jegergryte. Gikk helt fint det. Så kan du heller ikke sammenlikne magert viltkjøtt med industrielt svinekjøtt fult av fett. Mye vilt holder seg jo gjerne 5-6 år i fryseren.
Gouldfan Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 Her var det mye rart gitt, Fryste produkter har veldig god holdbarhet. Det har sånær som den samme holdbarheten som da du frøs den.
Eriksendrul Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 Jeg har spist opp til 4 år gammelt kjøtt ( Buttikjøpt ) som har ligget i frysern og kvaliteten var ikke det beste, det var ikke spesielt mørt og det hadde merklig konsistens men ble ikke dårlig og det gikk veldig greit og spise det så min erfaring er at Kjøtt som har ligget i fryser lenge vil du merke forskjell på mørhet og konsistens lenge før du merker forskjell på smak. Er det vakumpakket i tilleg varer det enda lengere.
mandelbrev Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 Her var det mye rart gitt, For en hell og lykke over at du bringer din visdom inn i tråden med slike presise formuleringer som "fryste produkter har veldig god holdbarhet". Det hjelper nok mange som tidligere har lurt på hvorfor en egentlig putter ting i frysern. 4
JokerN_ Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 (endret) For en hell og lykke over at du bringer din visdom inn i tråden med slike presise formuleringer som "fryste produkter har veldig god holdbarhet". Det hjelper nok mange som tidligere har lurt på hvorfor en egentlig putter ting i frysern. Haha, tenkte i samme baner selv! Her var det mye rart gitt, Endret 4. august 2013 av Sending!
Gavekort Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 (endret) Spiste dypfryst bacon fra 2012 her om dagen og den smakte helt ok, men hadde en litt mer løs konsistens. Endret 4. august 2013 av Gavekort
Gouldfan Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 For en hell og lykke over at du bringer din visdom inn i tråden med slike presise formuleringer som "fryste produkter har veldig god holdbarhet". Det hjelper nok mange som tidligere har lurt på hvorfor en egentlig putter ting i frysern. Ja ikke sant? Oh my....
( ) Skrevet 4. august 2013 Skrevet 4. august 2013 Holdbarhet i fryser avhenger av en del variabler: Hva det er (kjøtt kontra fisk kontra ...), fettprosent, hvorvidt det er naturlig "lukket" eller ikke (fersk makrell bør fryses rund og glaseres), hvordan det er pakket (evt. som nevnt glasering), hvor kald fryseren er, evt. avbrudd i fryselagringen (f.eks dersom man plukker ut ting mens man avrimer fryseren)... Kort og godt: Det kommer stort sett an på de opplysningene som denne tråden altså nettopp IKKE inneholder... ;-)
treningskisen Skrevet 5. august 2013 Skrevet 5. august 2013 bare pass på å spise ALT sammen med en eneste gang og ikke legge det tilbake i fryseren igjen. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå