Gå til innhold

Hva koster lappen?


Macklemore

Anbefalte innlegg

Heisann, ble nettopp ferdig med trafiikalt grunnkurs, så nå lurer jeg litt på hva resten av lappen koster, skal ta mørkekjøring til høsten for 800kr. Hva koster resten av lappen? og hvor billig er det mulig å få det? Vil helst bruke penger på bil istede for lappen. Bor i akershus området hvis det er relevant:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må ha et viss antall timer, tror kanskje det er minimum 12. De fleste ligger på 650 kr per time, så 650 kr x 12 = 7800 kr.

 

Først. 17 timers trafikalt grunnkurs.

 

Så trinn 2, som er grunnleggende kjørertøymestring. Her er det en obligatorisk veiledningstime for å komme videre til trinn tre som er trening på det trafikale.

 

På trinn 3 er det obligatorisk med sikkerhetskurs på bane, 4 timer, og en veiledningstime for å komme til trinn 4.

 

På trinn 4 er det obligatorisk med to langkjøringer. Når disse er i orden kan du gå opp til praktisk prøve (forutsatt at du har bestått teori, som du kan ta når som helst, denne er gyldig i 3 år).

 

Glattkjøring koster vel 2-3000 kr, teoriprøven rett under en tusenlapp og oppkjøringen på over 3000 kr.

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar

Så hvis jeg kjører en god del med mamma og pappa og lærer å kjøre omtrent perfekt så slipper jeg å ta så mange kjøretimer og derfor spare penger? :)

Såklart. Øving gjør mester, men ta gjerne en kjøretime med lærer før du starter øving med mamma og pappa. Det er veldig lett å legge til seg uvaner som de gjør. Læreren fortelle deg hva du bør øve på.

Lenke til kommentar

Så hvis jeg kjører en god del med mamma og pappa og lærer å kjøre omtrent perfekt så slipper jeg å ta så mange kjøretimer og derfor spare penger? :)

 

Ja, jeg har øvelseskjørt veldig mye fra jeg ble 16, og det gjorde at jeg kun trengte 5 kjøretimer. Det er ikke noe krav på hvor mange kjøretimer man trenger, så vidt jeg vet. Så det er bare å kjøre masse!

Lenke til kommentar

Det er ikke noe krav til et visst antall kjøretimer, men etter 2005 består læreplanen av en rekke punkter man gjennom, så noen blir det. Før det måtte man ikke ta kjøretimer utover det obligatoriske. Å øvelseskjøre er bra, men det er fare for å tilegne seg uvaner man må bruke kjøretimer på å flikke bort. Derfor er det lurt å ta kjøretimer en gang i blant så læreren kan se hvordan du utvikler deg. Det kan også være en ide å ta teorikurs.

Lenke til kommentar

Du kan også finne en kjørelærer som er villig til å jobbe svart, og da blir det ca. 200 kr på time, i motsetning til 650 kr pr 45 min. Men dette anbefales ikke hvis du vil være lovlydig.

Lol, det er det ingen kjørelærere som gidder. Da må du til utlendingene i Oslo, men de er ikke utdannet kjørelærere.
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Ja. Husk L i bakruta, ekstra speil til ledsager, legitimasjon og trafikalt grunnkurs-bevis. Videre må ledsageren din være over 25 år og ha hatt lappen sammenhengende de siste fem årene.

Du kan gjerne ta en kjøretime etter å ha kjørt litt. For å få best utbytte av timen kan det lønne seg å lære det tekniske først, sånn at du slipper å betale for å lære pedalbruk. Det kan du nemlig lære enkelt hjemme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...