Jump to content

Sakiko

Forumveiledere
  • Content Count

    369
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sakiko

  1. Jeg har nå "gitt opp" Eco dimmeren og kjøpt en Elko SmartDim vri Uni 200W RS PH, denne fungerer mye bedre og jeg har ikke lengre flimring ved å slå den på til 100%. Har 2 små problemer med den, men det er nok for det jeg bare ikke har forstått hvordan jeg kan endre innstilligene på den som er en smule frustrerende. Disse er: 1. Jeg har ikke fått til å justere min/max lysnivå, og trenger få justert min da den nå går for lavt og lysene flimrer om jeg setter til 15% eller lavere. 2. Fra det jeg har lest, så skal den kunne huske lysnivået når du slår den av for å sette lyset til samme nivå når du slår på igjen, det gjør den ikke. Ved å slå den av og på går den til 100%, uansett hva den stod på. Det er mulig at det barer er meg som ikke forstår bruksanvisningen helt på hva og hvordan man må trykke for å sette disse innstillingene. Men ser også ut som man kan sette det via Elko smart huben og appen deres, men har helt lyst å unngå å måtte kjøpe en hub til rundt 2k bare for å sette noen innstillinger på den.
  2. Nei fant ikke en løsning desverre, ga vell egentlig litt opp og har levd med å dimme opp fra 0 for å ikke å få flimmer hver gang jeg skrur de på. Men er veldig inntersant det du sier @ProphetSe7en med at 1 av flere hos deg har samme problem. Kanskje jeg skal driste meg til å prøve med en ny en. Har også vært inne på tanken om jeg skal prøve elko sine smart dimmere også.
  3. Hei, Begynte for en stund siden å sette opp diverse ting i Home Assistant for å gjøre leiligheten litt mer smart. Det jeg er kommet til nå og som gjorde at jeg mistet litt lysten og gleden var å gjøre taklysene smarte, jeg fikk problemer og ga litt opp. Men nå er tiden inne for å prøve å fikse problemet. For gjøre spottene i taket smart begynte jeg med 1 rom for å teste, og gikk da til innkjøp av en Ecodim 07 Smart Zigbee-dimmer som jeg da byttet med den som stod i veggen fra før som var en Elko 400GLI (Litt usikker på nøyaktig produkt på den, men har lagt med bilde av den). Problemet: Etter jeg fikk satt opp smart dimmeren så fungerte ikke alt helt sikkerlig dessverre. Problemet er rett og slett flimring i spottene. Dersom jeg skrur av lyset på 100% styrke og på igjen, så begynner alt å flimre. For å da få den til å slutte med flimring, så dimme lyset ned til laveste mulig dimming, slå av og på lyset. Da kan jeg gradvis dimme opp til 100% og lyset holder seg uten å flimre. Dette er ganske irriterende og hemmer meg fra å kunne utnytte lyset til automasjon (Som for eksempel å slå seg på om morgenen), da lyset da bare ville flimret. Også prøvd å ta en liten video av problemet (Se video her). Usikker på om den hjelper noe særlig men. På slutten ser det også ut som den flimrer litt på videoen, men det er ikke noe jeg ser med øyet bare den som man ser i begynnelsen der. Spotene: Spotene i rommet er av typen Philips Dimmable 7W 2700K 25D (Vedlagt bilde under), disse er det 4 av i rommet. Er det noen som vet hva problemet her kan være og hva som eventuelt må til for å fikse problemet? Eller må jeg gå til innkjøp av en annen type dimmer for eksempel? Setter stor pris på alle forslag til å løse problemet. Kan også legge til at jeg har prøvd med andre spotter, som for eksempel OSRAM Par16 AC24567, men da ble det bare enda verre.
  4. Jeg snuser på å bytte ut mine 2 x BenQ 24" LED XL2430T med 1 ultrawide 49" men er usikker på hva jeg bør gå for. Og har vell egentlig sett på Samsung C49HG90D, Samsung C49RG90S og Samsung Odyssey G9. Men har litt usikkerheter med alle. C49HG90D: Har 144 Hz og 1 MS responstid. Men høyden på oppløsingen er ganske minimum på 1080. C49RG90S: Fin oppløsning på 5120 x 1440 men kun 120 Hz og 4 MS responstid. G9: Helt perfekt på alle de tekniske aspektene. Men jeg fra det jeg har sett av den er curvet litt ekstra i forhold til de 2 andre, noe som gjør at den sannsynligvis vill ta for stor plass i dybden på pulten min enn det jeg ønsker. Har ikke noe i mot det men ser heller ikke hva jeg vinner med RGB greien bakpå. Samt at jeg er egentlig ikke villig til å betale ish 12k for en skjerm. Hva tenker folk her, om jeg går for C49RG90S, kommer jeg til å merke at den "kun" kjører 120 Hz og har 4 MS responstid? BenQ skjermene jeg har i dag er på 144 Hz og 1 MS responstid. 9k er mye for en skjem men er mer spiselig en 12. Grunnen til at jeg ser mest på C49RG90S er for det jeg tror kanskje jeg kommer til å synes det er litt "lite" med kun 1080 i høyden på C49HG90D. Hva vektlegger dere når i deres valg av skjem?
×
×
  • Create New...