Jump to content

Sakiko

Forumveiledere
 • Content Count

  365
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sakiko

 1. Du får ikke opp noe melding når prøver å boote? Kan høres ut som windows for eksempel har blitt corupt og da ikke booter opp, ettersom du ser disen i BIOS. En enkel test vil jo for eksempel være å prøve å installer Windows på nytt (OBS: Ting vill da bli slettet).
 2. Bruker dere Teams hos dere? Da ville jeg tatt en titt på et romsystem som Microsoft støtter (Se her: https://products.office.com/nb-no/microsoft-teams/across-devices/devices/category?devicetype=20). En stor skjerm og koble et slik system opp, så er det bare å gå inn på møterommet, trykke på "Join" på skjermen til romsystemet og møtet er i gang.
 3. Vill tro de om vi ser på saken om Tesla sin Sentry mode som Tek spurte datatilsynet om, så burde det være ok ja.
 4. Hei, Har nylig oppgradert maskinen og har endel problemer med at den bare dør / re-starter, som oftest skjer det når i for spill etter en liten stund. Bruker BF V for å teste og for å få problemet til å komme. Først kan jeg sikkert starte med å liste hardware: MSI V372-256R, GeForce RTX 2080 SUPER CORSAIR Vengeance LPX - DDR4 - 32 GB: 2 x 16 GB - DIMM 288-pin - 3200 MHz / PC4-25600 - CL16 ADATA XPG SX8200 Pro - Solid State Drive - 1 TB MSI B450 GAMING PLUS AMD Ryzen 9 3900X (Bruker medfølgende cpu kjøler) Corsair RM750X 750W Hovedkortet sin BIOS kjører versjon 7B86v1A som et gitt ut 2019-07-23. OSet på PCen er Windows 10. Har tilbakestilt Windows og slettet alt slik at jeg får en clean install da jeg lurte på om problemene kanskje kunne ha noe med at Windows hadde mye drivere og slikt fra den PCen var på Intel CPU. Før jeg gjord en clean install så installerte jeg alt av dirvere til hovedkortet på MSI sinne nettsider og gjorde en fullstendig install av GPUen sin driver med geforce experience. Nå etter clean windows er det kun kjørt Win update. Men samme probleme før og etter. Etter hver gang maskinen dør / restarter ser jeg i event viwer denne feilmeldingen: The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x0000000a (0x0000000000000048, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff80611603eea). A dump was saved in: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP. Report Id: d9ff060b-2788-492d-a3d8-d1c5a1c8e38d. Har bare hatt 1 krasj nå rett etter at har clean install og testet med BF V, men før jeg gjorde det så var det flere slike i event vieweren men mener noen av feilkodene etter "The bugcheck was" var annerledes. Nå er jeg lit lost og vet ikke helt hvor jeg skal begynne å teste. Kan sikkert også nevne at før jeg bygget om PCen til Ryzen så kjørte jeg GPU og RAM i systemet med gamle intel prosessoren og hadde da ingen liggende problemer. Kan kanskje problemet være BIOS versjonen og at jeg burde prøve å nedgradere til versjon 7B86v19? Håper noen av dere har noe gode ideer til hva jeg kan teste ut nå.
 5. Tok å "oppgraderte" The Alchemist litt til 3900X blant og annet grafikk kort: https://classic.prisjakt.no/list.php?l=594895&view=b Burde man gå for et annet hovedkort til 3900X? Burde man gå for et annet grafikk kort?
 6. Kan være jeg er dum her, så kanskje noen kan gjøre litt ELI5 her for meg. Ja det er ikke bra kundebehandling overhode det her. Men på meg virker det her med "blokert redund" er sån her: Du har kontaktet kredittkort selskapet ditt, og de er enig med deg at du ikke har fått varen du skal ha. De ser også at du ikke får noe hjelp når du prøvde å kontakte forhandler. Kredittkort selskapet har derfor reversert betalingen og betalt deg tilbake de 8000 kronene du betalte for kortet. Etter mye frem og tilbake har endelig DR gått med på å refundere de 8000 kronene, men når de skal inn å gjøre det så ser at kreditt kort selskapet har reversert hendelen og krever de for penger. Altså hadde de nå overførst deg 8000 kr hadde de også måtte betalt ditt kredittkort selskap 8000 kr for en total på 16000 kr. De sier derfor til deg at refunderingen er blokkert ettersom du har fått innvilget din klage hos kreditt kort selskapet. Du står nå igjen med å ha betalt 300 og noe kr for en mislykket sending til Ingram i Sverige, her regner jeg med at DR mener at den forsendelsen ikke er deres ansvar og ikke noe penger de kan refundere deg. Noe de absolutt burde da de sende deg feil vare, ikke noe du selv burde stå for. At det tar så lang tid og at de ikke er villig til å gjøre opp for seg er helt bak mål ja, men min forståelse av "blokkeringen" forstår jeg litt fra deres side.
 7. Ja når du sier det så mener jeg å huske noe slikt når jeg kjøpte kabinettet ja, at man måtte være litt obs på kjøler høyde. Får finne en noe lavere kjøler, sålenge det blir bedre en dagens situasjon så er jeg fornøyd.
 8. Hei dere, Jeg har i dag en PC bestående av følgende komponenter Case: Phanteks Eclipse P400S GPU: EVGA GeForce GTX 970 CPU: Intel Core i7-6700K Skylake CPU Kjøler: Corsair Hydro Series H75 CPU Kjøler Hovedkort: ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO RAM: HyperX Fury DDR4 2133MHz 16GB PSU: Corsair HX 750W SSD: Samsung 850 EVO Series 500GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB Lurer nå på om jeg skal oppgradere den litt, tenker kanskje å for eksempel gå for noe slikt Ny GPU: MSI GeForce RTX 2080 Duke OC Ny RAM: HyperX Fury DDR4 3466MHz 32GB Ny CPU Kjøler: Noctua NH-D15 CPU Kjøler Først og fremst lurer jeg på deres tanker angående oppgradering nå i disse AMD dagene, burde jeg kanskje vente litt å kjørt en helomvending til AMD isteden? Om ikke, er det noe annet dere kanskje heller ville oppgradert eller andre deler dere vill forslå? Jeg må vært fall få gjort noe med CPU-Kjøler situasjonen, hver gang maskinen bruker litt kraft og den girer opp høres det ut som maskinen kommer til å ta av. De ovennevnte delene kommer på ca 12k hos komplett, så la oss si at jeg har et budsjett på rundt 15k for å gi litt rom for forslag. Men helst så langt ned mot 12/13 man klarer.
 9. Som DKC sa så har man havnet litt på Minecraft kjøret igjen med tech mods, for å få litt avbrekk. Ellers går det for fult i Red Dead Redemption 2, endelig koblet oppgien PS4en .
 10. Datatilsynet har ganske klare regler for hva som er greit og ikke når det kommer til innsyn i ansatte sin epost, det er ikke greit å bare åpne den sånn uten videre.
 11. Sån jeg forstår det er det et krav fra deriblant Visa at alle banker må få det på plass kort med NFC muligheter innen slutten av året, så er det videre krav om at alle betalings terminaler må støtte det, aka at de ca 10% av nets sine teminaler rundt om som ikke har muligheten må byttes ut innen slutten av året. Så kommer neste fase at terminaler som ikke har aktivert NFC støtte må ha gjort det innen slutten av 2020. Så jeg mistenker at vi ikke er helt der vi ønsker før i slutten av 2020 og ikke slutten av 2019.
 12. 8 https://no.wikipedia.org/wiki/ISO_216
 13. Hvilket nettverks kort har du på PCen din? Nettverkskortet må også støtte 5Ghz for at maskinen skal se den.
 14. Det spørs litt, per nå kan man ikke bruke det som primær betalings metode ettersom de fleste matbutikker ikke støtter kontaktløs betaling. Men når matbutikkene får det vill prosenten utsalgsteder som støtter det være såpass høy at jeg kommer til å legge alle kortene hjemme og kun ha med mobilen.
 15. Får vell bli et kredittkort fra en av bankene som støtter Apple Pay tenker jeg. Største fordelen jeg kommer til å ha er å slippe og måtte ha med seg kortet. Ja nå i begynnelsen er ikke dette reelt, men man må jo begynne en plas så da blir det brukt overalt man kan værtfall.
 16. Akkurat nå har jeg 500/50 i en 3 måneders prøveperiode, blir så 599,- ekstra i forhold til borettslaget felleskostnad. Originalt som jeg kommer til å gå ned igjen til etter prøveperioden: Leverandør: Canal Digital Hastighet: 100/10 Pris: 119,- i mnd (Som ekstra da jeg egentlig har 50/5 inkludert i felleskostnadene)
 17. Jeg tipper at de fleste av disse sidene deler opp, vært fall de som skriver spesifikt om "330 grensen". Jeg vet vært fall at maxgodis gjør det.
 18. Sal du gå for lukket vannkjøling så vært fall velg en med 120/140mm vifte, jeg kjøpte den her for et stund siden og PCen er ikke akkurat blitt noe stillere. Pumpen har ekstremt lett for å fyre seg opp fult å bråke. Sånn går det vell når man er lit kjipp med penger på enkelte deler
 19. Når det gjelder billettsalget tror jeg TG "lider" samme skjebne som alle andre LAN/Datapartys i Norge, nemlig at den generelle interessen går nedover. Med flere LAN avlyst og andre som har slitt en del med økonomien tyder det på et skifte i tiden. Hva som er grunnen til at folk begynner å gå mindre på LAN kan man jo spørre seg. Kanskje det bare er et midlertidig fall før det går opp igjen? Det er vært fall lov til å håpe.
 20. I tillegg til at faget burde vært fra VG1 og ikke bare VG2, burde det gjøres noe med fagprøven. Det er i dag alt for lett å bestå vært fall her i Hordaland. Jeg kjenner flere som har tatt både elektro fagbrevet og automasjons fagbrevet, kravene, oppgavene og holdingen rundt deres fagprøver slik de forteller det. Gir et inntrykk av vesentlig mer seriøsitet en det jeg selv opplevde ved IKT-servicefag.
 21. PhotoScan by Google Photos, er egenglig beregnet for bilder men den fungerer like fint for andre type dokumenter også. Mener den skal kunne laste opp til drive. Edit: Ser ut som du kan gjøre det rett fra disk appen på android: https://support.google.com/drive/answer/3145835?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en&oco=0
 22. Om du går inn på: https://strex.no/kortnummer-liste så kan man søke på kort nummere som har oversikt over her. Se om nummeret kommer opp. Men her kommer jo bare opp de som strex har avtale med, når jeg googlet noe alla "innholdstjeneste 2290" så kom det opp litt forskjelige sider. Fant en på teila blant annet, men så ut som den var fra 2015.
 23. Ifølge strex sin liste hører 2290 til Netsize Internet Payment Exchange AB. Om de blir brukt av Cola som tjeneste er ikke godt å si. EDIT: Nå ser jeg at 2290 bare var et eksempel, så glem det
 24. Kan det være denne? Shane (1953) ? Bildesøk av det ene bildet ledet meg værtfall til denne bloggen som mente det var den.
×
×
 • Create New...